Varsle Foto.no
Erfaringer
Gunnar M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Etter flere år med utelukkende FX (Canon 5D, 5DII) valgte jeg å anskaffe dette som er Nikons siste DX kamera. Kameraet gir et solid inntrykk hvor mye er bygget i metall. Hvis du ikke ønsker å sette deg inn i alle muligheten kamera har kan man kjøre ´full auto´og velge forskjellige motivsituasjoner. Personlig bruker jeg mest P, A og S(T).
Den ekstremt høye pikseltettheten tillater fotografering og etterfølgende beskjæring med korte lyssterke teleobjektiv i situasjoner som med FX ville kreve kostbare lange objektiv. Du kommer langt med f.eks 100mm f/2.8. Selv etter beskjæring har du et bilde som uten problem kan trykkes i 300DPI.

Jeg har ikke testet kamera i situsjoner hvor vidvinkel er påkrevet. Jeg mistenker imidlertid at FX kan være et bedre valg der.

På grunn av et lite og lett speil gir det lite lyd fra seg hvilket er bra.
Autofokus er vesentlig raskere enn på mitt Canon 5d Mk II.
Støynivået ved høy ISO er lik eller bedre enn 5DII.

Fravær av lavpassfilter gjør kamera overlegent til høyoppløselige macro opptak i skala 1:1



Relativt komplisert sett av innstillinger. Hvis man er vant til enkel betjening som f.eks. Leica M og Fuji X100/X-Pro1 er det litt forvirrende med et utall av valg og menyer. Jeg savner direkte innstilling av blender og lukker.
Som alle DX kamera er søkerbildet relativt mørkt og lite (men lysere enn på min 5DII..) Søker på mitt 30år gamle Nikon FE er overlegen...
Kamera har flere funksjoner og innstillinger enn de fleste brukere har behov for. Ekstremt høy oppløsning tillater kraftig beskjæring av bilder. Kompakt, lett og fornuftig pris. Hvis man har manuelle Nikon objektiv er dette et natrulig valg i og med at det har full støtte for disse.
Dette kamera eliminerer på mange måter behovet for FX
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu