Varsle Foto.no
Erfaringer
Aslak T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk kvalitet frå a til å. Det er stødig som berre det, og tåler at eg lyfter meg etter det (så lenge beina ikkje kan skli. Link til storebroren: http://www.youtube.com/watch?v=6Ujp1oETCCY&feature=pl...page#t=71s ). Stativet er samtidig lett, 1,3kg, og kompakt sammenlagd, 46cm. Stativet blir på det høgste 167cm utan hovud. Alt ein kan skru på gjev meg kjensla av oljedemping.

Ein veldig hendig funksjon er at ein ka ta av det eine beinet å bruke som monopod. Ja, denne blir kort, 137cm utan hovud, men for video gjer det ofte nytten. Stativet er også kraftige piggar som kjem til syne ved å skru på gunniknottane på beina. Sirui er også generøse med tilbehøret. Kort midtsøyle er inkludert, ei godt polstra bæreveske, reim som kan brukast på på bæreveska eller rett på stativet, og to sett med umbrakonøkklar (i alt 4stk).
Det er relativt lite tilgjengelig. Det må bestilles via nettet, enten via forhandlere i blant anna Tyskland og Polen (da får ein garanti), eller ebay. Jeg gikk for en ebay-forhandler i Hong Kong ( http://www.ebay.com/itm/Sirui-N2204-K20X-Carbon-Fiber-Tri...554wt_1037 ) da det blei mykje rimeligare, og er meget nøgd med det. 14 dager etter bestillingen var lagd inn, henta eg det.
Prisen eg betalte var cirka 2800,- for både hovudet K-20X og stativet inkludert alle ekstrakostnader. Då er det opplagd at karakteren går til topps. Tilsvarande stativ har eg ikkje sett. Gitzo kan nok tilby lette og stabile stativ, men ikkje så kompakte samanlagde. Siruiet folder nemleg beina oppover slik at hovudet ikkje gjev ekstra lengd, men er i mellom beina. Eg har heller ikkje sett Gitzo-er med monopod-funksjon eller til liknande pris.

Løp/klikk og kjøp!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu