Varsle Foto.no
Erfaringer
Ulf Erik A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Den store Zoomvidden på reiser eller når jeg er jobber med nyheter og ikke vet hvilken brennvidde som passer best og skal jobbe kjapt, er denne suveren . VR- funksjonen og AF er jeg også godt fornøyd med
Solblenderen er under enhver kritikk og var knotete å feste. Nå er den så løs at jeg må enten skaffe ny eller surre på noe tape. Hvorfor ikke lansere en av gummi som man drar ut ved behov?
Har jeg tid til å skifte linse, foretrekker jeg fast optikk eller linser med kortere brennvidde for bedre kvalitet feks til nordlys og landskapsfoto.
Anbefales når du er på reise eller i journalistsammenheng!
Trekker for solblenderen og litt for kvaliteten opp mot primelinser.
Jon Tore J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er et fantastisk objektiv å ha med seg på reiser. Meget skarpt tegnende og med en spennvidde fra brukbar vidvinkel til stor tele. På min Nikon D3x ligger den godt og stabilt i hånden og er lett å eksponere med selv på rel. lange lukkertider. Konstruksjonen virker solid og etter to års heftig bruk rundt om på mange deler av kloden og med alle slags temperatursvingninger har den levert maksimalt og etter forventningene.
Motlysblenderen kunne godt ha vært strammere rundt objektivfatningen da den måtte modifiseres grunnet slarket adapter konstruksjon. Kunne godt hatt litt bedre bokeh og vært noe mer lyssterk,( men da hadde den jo også blitt mye tyngre og adskillig dyrere.)
Ett objektiv jeg ikke ville vært foruten. Prisen tatt i betraktning gir den så absolutt full uttelling i hva som bør forventes.
Jeg har gitt dette produktet høyeste karakter og det er ikke uten grunn. Etter over femti år som fagfotograf vet jeg meget godt hva SOM og hva som IKKE leverer.Nikon 28-300mm 3.5-5.6 VR AF-S leverer så absolutt.
Knut S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er etter min mening et fantastisk objektiv: Allsidig, sylskarpt, raskt, og med god kontrast. Meget god byggekvalitet. Her er det ikke noe som slarker. Veldig behagelig å betjene. Det sitter på min Nikon D300s, og utgjør dermed en relativt tung pakke, men for meg er det en uslåelig kombinasjon. Tyngden (ca 1,8 kg) gir god stabilitet, selv når brennvidden er satt til 300mm. Zoom-området dekker stort sett alle mine behov, så objektivet sitter permanent på min D300s.
Jeg finner faktisk ingenting negativt med dette objektivet, kanskje med unntak av at solblenderen kunne vært laget av gummi, slik at den kunne kollapses. Har siden kjøpt en slik en på eBay, og den fungerer bra. Man bør imidlertid ta den av hvis man bruker onboard-blitzen og vidvinkel, da den kaster skygge.
Et strålende godt objektiv for en rimelig pris etter min mening. Gir sylskarpe, kontrastrike bilder. Anbefales på det varmeste.
Vinh H N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kan ikke si annet enn strålende fornøyd. Har hatt dette objektivet nå i nesten to år på D700. Allsidig og god til mange situasjoner, spesielt på reise! Har klart å ta gode og skarpe bilder på 300mm 1/15 håndholdt! (husk å holde pusten :)
Ikke noe spesielt
Kan anbefales til alle som har FX
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu