Varsle Foto.no
Erfaringer
Simen O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har versjon 1 av dette objektivet. Det er overraskende skarpt, særlig på 200mm. Manuell fokus er sjeldent noe problem for meg siden det jeg fotograferer på lang avstand ofte står i ro. Bygningsdetaljer i høyden, sittende fugler, landskapsdetaljer etc. Mye mindre og lettere enn en moderne Sigma 70-200 f/2,8 som jeg har liggende gjør at det blir med på en del turer der jeg vil bære lett. Innebygget solblender av den runde typen. Solid metallkontruksjon. Kunne ønsket meg en moderne utgave av dette objektivet (AF og litt vektreduksjon).
Skyvezoom og fokus på samme ring er praktisk, men jeg synes det føles litt rart. Ingen elektriske kontakter gjør at man må stille inn brennvidden på kameraet for å få stabiliseringen til å fungere riktig. Zoomer man så må dette stilles på nytt. Metadata i filene blir også mangelfulle.
Dette var et populært objektiv for rundt 30 år siden så det er ofte å finne på bruktmarkedene til under 500 kr. Det er mye for pengene sammenlignet med f.eks moderne Tamron/Sigma 70-300mm. De har riktignok autofokus, men er mye dårligere optisk,, koster ofte 2-3 ganger så mye og er plastjuggel fra ende til annen.
Trekk i karakter for konstruksjon på grunn av manuell fokus og skyvezoom.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu