Varsle Foto.no
Erfaringer
Rune N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Testperiode: 1 år

180° foldesystem. Man folder stativet med å snu beina opp ned, noe som gir et meget kompakt sammenpakket stativ. Monopod. Man kan bruke senterkolonnen sammen med et bein, som monopod. Leg Section Rotating Locking System: Man låser beina med å skru dem 1/8 omdreining. Senterkolonnen er delbar, og man kan montere hodet under senterkolonnen. Standard 3/8 gjenger. Tre justeringer på beina, høy, middels og lav. Lav er laget for macro.

Låsen for å åpne for dette, virker stram og fin, men kan betjenes med hansker på hendene. Tilpasset kulehode. Det følger med et kulehode med hurtigfeste. Kulehodet virker solid nok, og går silkemykt. Fortøyningskrok. Mulighet for å bruke fortøyningskrok på senterkolonnen. 1/4” eller 3/8” senterskru. Bærebag og fastnøkkel følger med. Vekt: 1,95 kg med kulehodet.

Materiale: Aluminium Maks høyde 156cm med kulehode Minimumshøyde: 13 cm Kulehode veier 320 gram.
Kula har 30,5mm diameter Vater under festeplate og på siden for portrett. Fra produsent er stativet oppgitt til å tåle 8 Kg. Jeg tviler ikke på at dette stemmer. Prisen er hyggelig. 159$

Negativt
Stativet finnes ikke i Norge, man må handle fra USA. Jeg vet ikke hvordan stativet fungerer over tid. Håndleddsreima som er festet til toppen, virker billig. Jeg tror den før eller siden må erstattes av nylonreim, eller mere seriøst lær. Beina mangler "spikes"
Konklusjon
Hvorfor dette ikke er hyllevare i en hver foto/kikkertbuitikk er over min fatteevne.

Karakterkommentar
Det finnes bedre stativ, men da for en langt høyere pris.

Min kone har brukt dette mye i løpet av et år. Svært ofte med Pentax K20D og Tamron 70-200 påmontert. Stativet virker fortsatt dønn solid.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu