Varsle Foto.no
Erfaringer
Audun W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk brukervennlighet. 3-ratts systemet fungerer helt utrolig flott. Du har full kontroll over alle innstillinger uten å ta øyet vekk fra søkeren.

Billedkvalitet med Zeiss 24/1.8 er på linje med 5d MK II.
Har sammenliknet direkte, og kan ikke annet enn å bøye meg i støvet. Dynamisk toneomfang, skarphet, farger - raw filene er direkte sammenliknbare med MK II.

Det er et meget raskt kamera. Enkelteksponeringer gir følelsen av momentan respons. Seriehastigheten er fantastisk.

Det er lite og lett. Hadde det med på vinterferie, og det hang rundt halsen min under boblejakka i 4 dager. Kjørte slalom i 5 timer hver dag - med NEX-7 påmontert 24/1.8 rundt halsen hele tiden!

Den elektroniske søkeren fungerer fantastisk fint.
Kameraet kjennes solid ut, ingen Leica følelse, men kompakt og godt bygget.
Manuell fokusering blir trøblete dersom du ikke har helt åpen blender. Den manuelle fokusfunksjonen fungerer med den blenderen som til enhver tid er innstillt, hvilket vil bety trøbbel dersom du har liten blender. Sleit veldig med å se hvor fokuspunktet faktisk var når blenderen stod på f.eks. 11. Skulle ta en serie i slalombakken med en passerende løper i full fart, og forsøkte da å stille fokus manuelt. Dette ble klønete siden snø og sol førte til liten blender. Mulig at det finnes en måte å stille dette på, slik at kameraet alltid fokuserer manuelt med helt åpen blender - men det har jeg ikke funnet ut av.

Utvalget av skarpe linser er litt begrenset. Standardzoomen er ikke skarp i kantene!. Den var ikke det på nex-5, og er i hvertfall ikke det med nex-7 hvor oppløsningen er øket betraktelig.

Det kan også være litt lett å ufrivillig skru på de ulike rattene/knappene bak på kameraet. Gikk glipp av noen fine bilder fordi jeg hadde kommet borti ISO-innstillingen, og den pluttselig stod på 1600 ISO med motivet badet i solskinn og snø.
Da jeg var 12 år så fikk jeg mitt første speilrefleks kamera. Det var en Canon AT-1, og jeg husker enda den elektriske, kilende, gode følelsen av å ta bilder med dette nydelige kameraet. Senere så har jeg fått den samme ekstatiske følelsen noen få ganger, som når jeg forsøkte Hasselblad for første gang, eller når jeg fikk mitt første Canon 5d.
Med NEX-7 og Zeiss 24mm i hendene så var den følelsen der igjen.

Nex-7 er kort og godt et fantastisk kamera.
Den kombinerer fantastisk oppløsining og billedkvalitet med en svært beskjeden størrelse. Den har allerede blitt en trofast tur-kamerat både på beina og på ski. Snart skal den få bli med også ut i kajakk - må bare få tak i litt vannbeskyttelse først :-)
Jeg har 5d mk II, og er vant til raw-filene som dette kameraet produserer. NEX-7 er etter min oppfatning direkte sammenliknbar hva billedkvalitet angår. Brukervennligheten er veldig god.......! Men det er kanskje grunn til å påpeke at dette kameraet er så fullt av funksjoner og innstillinger at du må være over gjennomstnittelig interessert for å kunne utnytte det fullt ut. Steve Huff har beskrevet NEX-7 som en liten datamaskin, noe jeg er helt enig i. Et enormt utvalg av innstillinger og funksjoner gjør at det er enkelt å rote seg helt bort.
24mp på en APS-C brikke må gå ut over noe. Mange har derfor stilt spørsmålstegn ved high-iso ytelsen til dette kameraet. Ut fra mine forventninger så har imidlertid NEX-7 en fantastisk ytelse også her. Det er ikke fullt så bra som 5d, men det forventet jeg heller ikke. Det er så bra at jeg kan få fantastiske bilder i dunkle by-gater, eller i familieselskapet uten bruk av blitz. Ved å bruke RAW har du kontroll på støyreduksjonen i etterkant, og det blir opp til deg selv om du vil dra til så mye at alle korn forsvinner, eller om du aksepterer litt korn. Har ikke fått sammenliknet den med NEX-5n, men Nex-7 er veldig mye bedre i dårlig lys en NEX-5. Skal du ha det beste kameraet for å ta bilder i dårlig lys, så kjøper du ikke Nex-7, men hvis du skal ha det (etter min mening) klart beste tur-landskaps-og-allround kameraet som samtidig er så lett og lite at du kan ha det med deg hvor som helst, så er Nex-7 det du i skrivende stund bør anskaffe......................................................................................

Kresne familieselskapsfotografer, proff-fotografer som trenger en lett turkamerat, gatefotografen som trenger et diskret og lite dokumentar-verktøy, naturfotografen som trenger et tilleggskamera eller bare er lei av å bære med seg 15 kilo utstyr, eller ikke minst amatøren som har vokst fra kompaktkameraet vil ha stor glede av NEX-7. Løp og kjøp :-)
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu