Varsle Foto.no
Erfaringer
Gudmund N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Gir en eiendommelig,skjønn,bløt bokeh. Det er jo dette som er objektivets eksistensberettigelse. Og det leverer her. På fullformat er det vidunderlig å jobbe med-om man har god tid og fotograferer rolige motiver. Det finnes riktignok mange objektiver som gir fantastisk bokeh! Men det spørs om ikke dette er kremen av dem alle. Iallfall om man sammenligner ved identisk skarphetsdybde.

Solid bygd. Passe tungt og stort. Skarpt og fin fargegjengivelse.
Prisen man må betale for denne vaniljebokeen er ganske stor,dessverre. 1,3 blenderåpning går rett ut i lufta p.g.a. dette formørkende linseelementet. Det merker man jo. Dessuten HELT manuell fokus-UTEN fokusbekreftelse. Problematisk....for det er faktisk en del bilder som man bommer svakt med fokus på,selv om man tar seg tid. I praksis derfor ikke så optimalt f.eks. som portrettobjektiv som man kunne håpe på. Og nå snakker jeg fullformat...med Sonys glimrende søker... På APS-C enda vanskeligere.

Selv om det er skarpt og fint,er det ikke HELT i ultraklassen skarphetsmessig. Foretrekker å blende svakt ned, gjerne 2/3 blender. Sterk nedblending er ikke så aktuelt,for man bruker jo dette objektivet p.g.a. bokeen, og den blir ikke så spesiell ved sterk nedblending.

Et objektiv man blir virkelig glad i-og litt frustrert over. Åpenbare svakheter i praksis,men den bokeen er virkelig noe for seg selv. Når det er sagt er det nok et bedre alternativ for de fleste å kjøpe et virkelig lyssterkt objektiv,som også gir glimrende bokeh. F.eks CZ 135mm 1,8.
Vit hva du kjøper hvis du vurderer objektivet. For min del tror jeg det blir meget vanskelig å skille seg med denne,nå når jeg har fått smaken på det.
Vanskelig å sette karakter på en så underlig skrue av et objektiv. Alt avhenger av hva man er ute etter.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu