Varsle Foto.no
Erfaringer
Rune N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det er så tynt.....
Som de andre objektivene i DA Limitedserien, er byggekvaliteten gedigen. Solblender er i metall . Som et normalt 40mm objektiv fungerer det svært bra. De typiske pentaxfarvene er der i hvert eneste bilde. Skarpheten,kontrasten og oppløsninga er helt topp.
God separasjon mellom for/bakgrunn på full åpning.
Objektivdekselet må skrus. Dette ligger nu i raritetsskuffen, og er erstattet av et 30mm "snap on" lokk.
Gøy, og etterhvert meget rimelig
Carl-Erik K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Virkelig helt fantastisk kompakt.
Deilig kvalitet, men ikke så fantastisk som FA 35mm f/2.
Skarpt.
Relativt rask fokus.
Man kunne alltids ønske seg litt mer lysstyrke.
Ingen SDM.
Mangler værtetning.
Sliter i dårlig lys.
En speilrefleks blir fremdeles ikke noe kompaktkamera, men komboen K-5 & 40mm Ltd er den eneste som lar meg ta med et speilrefleks på byen uten å føle at jeg stikker meg ut. Jeg har fra før FA 35mm; virkelig et fantastisk objektiv og et helt blendertrinn raskere. Det er nok hakket hvassere optisk også, men allikevel velger jeg å beholde pannekakeobjektivet - mot all fornuft. Jeg kan ikke si helt hvorfor, men størrelsen, kvaliteten og noe jeg ikke helt kan sette fingeren på gjør utslaget. Kanskje det er den bereømte Limited X-faktoren?
Konstruksjonen er helt vannvittig. Også til prisen. Men man må også ta høyde for at man kan få bedre ytende objektiver som Pentax DA 35mm Macro f/2.8 til omtrent samme pris. Samtidig er det mye å hente på lysstyrke.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu