Varsle Foto.no
Erfaringer
olav v.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
CANON 70D!
Fant ikke 70D i nedtrekklista.
Virkelig et godt fokus-kamera! Her har du lite å skylde på om du ikke treffer fokus!
Virker solid Synd det ikke er vanntett!
Har hatt kamera i vel ei uke. Tatt 3000 bilder i ulike locations. Føler meg trygg. Bruker også et 1Ds III. 70D tar skarpere bilder!
Selvfølgelig er det dyrt - foreløpig. Om du venter vil helt sikkert prisen falle betydelig. 2-3 tusen kanskje.
Kristoffer N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Størrelsen; kamerahuset er større enn de fleste andre kamerahusene tilpasset amatører/entusiaster.
Bruksområdet. Selv bruker jeg dette kameraet til alt fra lange eksponeringer til raske sportsbilder.
Batteritid: Med en batterilevetid på 1100 bilder (uten batterigrep) er dette et av de beste kameraene på markedet med tanke på batterilevetid.
Vær-tetting: Selv om dette kameraet er bygget i plast, har Canon likevel valgt å værtette det. Dette gjør at det kan brukes i en regnskur, og det er ikke krise om du ikke får pakka det ned før regnet faller.
LCD-skjermen på toppen av kameraet. Gir deg all informasjon, og gjør at du sparer batteri ved å ikke trenge å bruke hovedskjermen til informasjon.
Vribar skjerm. Hovedskjermen er vribar i alle retninger, noe som er en fordel ved video og trange vinkler (Live View).
Kun ett SD kort. Kunne godt ha vært to evt CF. Bygget i plast, istedet for metall, slik som forgjengeren. Skal forøvrig nevne at plasten føles solid i motsetning til billigere modeller.
Elsker dette kamera! Selv gav jeg 7.000,- for det i mai i fjor. Jeg kunne uten tvil betalt en tusenlapp og to til for dette kameraet, så bra er det! Den vribare skjermen gjør at jeg foretrekker dette over 7D.
James A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Made composure easy with the movable screen.
Very good color rendering, with nature and also with live portrait shots.
The built in flash would not pop-up some time, due to the hot-shoe holding in the little sensor even after the external flash was removed. No trouble once I figured out how to fix it.
I will buy one again. Highly recommend over 500/550 for battery life, composure ability, and high noise handeling.
Highly recommend, never limited my creativity.
kent a.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har hatt en 400D i 4 år før jeg kjøpte 60D. Vurderte 7D og prøvde den også en uke. Samme med 60D har jeg et canon 15-85mm og en canon 135L.

Bildekvaliteten er helt lik 7D og 600D. Forskjellen mellom disse ligger i alle andre deler av fotografering.

Det som gjorde at jeg kjøpte 60D var at den hadde en vridbar skjerm. Dette er for andre et argument for å ikke kjøpe det, på grunn av risikoen for å ødelegge den. Om man virkelig er så klomsete med kameraet, da kan man egentlig lime fast skjermen og da blir den identisk med alle andre kameraers skjerm. For meg innebærer skjermen en mye mer praktisk fotoopplevelse. Jeg fotograferer gjerne landskap, makro og barn, og da vil man gjerne også fotografere i litt utradisjonelle vinkler. Om man ikke er akrobat og trives med å ligge på magen i skiten, da er det veldig praktisk å kunne legge kameraet på bakken og vride skjermen sån at man kan se. Mellom 5 og 10 % av mine bilder har jeg brukt den funksjonen. Jeg filmer også, og da er selvfølgelig skjermen nesten uunværlig.

Autofokuset er også veldig bra. 7D er bedre, men om man ikke ønsker å satse mye på action bilder, så er 60D fullstendig tilfredstillende. Jeg har ikke gjort en vitenskapelig sammenligning, men min magefølelse sier meg at der jeg med 7D skulle fått 6 av 7 bilder skarpe, så treffer jeg perfekt med 4-5 av 7 med 60D. Det er altså ikke en gigantisk forskjell, men i extreme situasjoner kan det være en avgjørende forskjell.

ISO verdiene er identisk med 7D, og er veldig bra. Men ikke mer en man bør forvente fra et moderne kamera.

Jeg trives også bra med SD kort i kameraet. Jeg har et meget raskt kort. 96mb pr sek. Da tar det ca 5 minutter å overføre 16gb.

Sperreknappen på valget mellom Tv Av M osv... er jeg veldig glad i. På 400D var det veldig vanlig at jeg uten å merke det hadde justert til feil program.
I vanskelige lysituasjoner, for ex i motlys eller når noen løper i min retning, da er det veldig vanskelig å få skarpe bilder. Og 60d strever da med å finne fram. Bare 1/4 av bildene klarer jeg å perfekt skarp. Dvs helt skarpe også med et 100% utsnitt. 7D er mye mye bedre her.

Jeg savner å kunne mikrojustere objektivene. Det fantes på 50D og burde ha vært med her også.

Q knappen er en knapp som frustrerer meg. Den er ment å skulle gi meg en rask adgang til ulike menyer. Problemet er at man bruker samme hjulet som når jeg justerer blender, og om jeg uten å vite det har trykket på Q da stiller jeg inn helt feil funksjoner på kamerat. F.ex feil hvitbalanse, bildeformat, Iso osv.... Det har skapt en del frustrasjon når jeg har oppdaget at jeg har tatt mye lavere oppløsning enn jeg hadde planlagt.
Jeg kan anbefale 60D på det varmeste. Om 7D hadde hat skjermen til 60D da hadde jeg heller hat den. Men i valget mellom det perfekte AF og den perfekte skjerm, da landet jeg på skjermen.
Prisen og det man får for pengene passer meget bra til hverandre. Det er et veldig bra kamera til en bra pris.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu