Varsle Foto.no
Erfaringer
Bjørn Tore S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Pogo plug er nesten som en mini HomeServer hvor du kan kople til eksterne disker via USB tilkopling. Den er ideell for enkel utdeling av store filer. Har testet på filtypene jpg, mov og wav. Delingen er superenkel og jeg har ikke møtt på noen begrensninger så langt.

Internt i huset fungerer fildelingen best etter at SW er lastet og Pogo's disker kommer opp som egne disker rett ved siden av hoveddisken C.

Eksternt fungerer fildelingen bedre med direktelink (fra Facebook) enn som Pogos predefinert e-post med link.

Diskene som koples til Pogo vises som diskene P, Q og R rett ved siden av C: (etter at software er lastet ned på PC). Du når dem nesten like enkelt som C:, også fra flere PC'er i huset.

Du kan aktivere "autosynk" i mellom forskjellige eksterne disker men dem må begge være koplet rett til Pogo. Dette kan fungere som automatisk backup.

Pogo har også printserver og en e-postadresse hvor dokumentet (og eventuelt vedlegg) går rett til utskrift.
Det fulgte ikke med noen brukerveiledning men bare en WEB-adresse for automatisk oppsett.

Litt betenkt over at Pogo så enkelt klarte å åpne opp en kanal igjennom routeren og brannveggen min. Kan man stole på disse Pogo folkene?

Oppdaget først etterpå at det også finnes en Pro og en Biz modell som har enda flere funksjoner.

Min egenimporterte modell kom med Amerikansk nettledning som var merket med 115VAC. Tok en sjangs og koplet den rett på 230VAC. Det fungerte bare fint :-)
Ser ut som den fungerer for det jeg skal benytte den til, fildeling. Prisen er også veldig hyggelig. Min kom på NOK 600,- i fra nettbutikk.

Den har mange andre bruksområder, se www.pogoplug.com

Eksempel på link for utdeling av ukomprimerte bilder:
http://my.pogoplug.com/share/Pz8nLRfxwwPuYLFvfPpJQg/
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu