Varsle Foto.no
Erfaringer
Roger P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
I utgangspunktet burde alt være bra. Solid bygget, kjapp autofokus, logiske menyer, alt tenkelig tilleggsutstyr, bruksanvisning på 470 sider, i det hele tatt. Men, teori er én ting, praksis er to.
Men så begynte kameraet å slette bildene sånn på egen hånd. Ikke alle, bare noen her og der, og gjerne de beste. Etterhvert ble det verre og verre, og etter endel mail att og fram med Nikon, kom de til at det skyldtes minnekortet. Foto Video var snille og byttet (det koster nesten 3000 kroner, så …) men hvor lenge hjalp det? Noen bilder. Så var det på'n igjen. Det var visst ikke Sandisk sin skyld, likevel. Inn på verkstedet med kameraet, og ut igjen. Minnekortdelen av kameraet ble byttet. Rent og pent og renset var det også, så ingen skal klage på verkstedet. Etter noen få bilder, forlangte kameraet at minnekortet skulle formateres. Bare ikke i eller med dette kameraet, det gikk ikke. Inn på service igjen, følg med, følg med. Dette er det dyreste kameraet jeg ikke har fotografert med, for å si det sånn. En gang til nå, så krever jeg nytt kamera. Men: Heldigvis har jeg en Leica M9 som ALDRI har sviktet. Og fra nå av går jeg ikke på jobb uten Leica.

Nytt forsøk med nytt minnekort. Det er visstnok sånn at enkelte minnekort ikke vil snakke med enkelte kameraer, eller omvendt. Minnekortprodusentene skylder på kameraprodusentene og vice versa. I mellom står jeg, og hadde det ikke vært for en god kjøpslov og klare reklamasjonsregler, ville dette vært min skyld. Uansett, jeg oppgraderer kameraet med én stjerne og så får vi ser hvordan dette går.

Det gikk en stund med nytt minnekort, men så tok det brått slutt. Plutselig ville kameraet ikke eksponere, eller så gikk lukkeren uten at brikken registrerte lys. I enkelte scener ble 30 % av bildene svarte. Autofokusen stoppet, uavhengig av objektiv. Til gjengjeld fikk jeg tatt uskarpe bilder. Mengder av uskarpe bilder. Naturligvis fungerte autofokusobjektivene på manuelt, men da forsvinner noe av vitsen med autofokus, ikke sant? På den annen side; hva er forskjellen mellom å ha et skarpt, svart bilde og et uskarp, svart bilde? Deretter krevde kameraet omformattering av begge minnekortene, og hadde det ikke vært for at jeg nettopp hadde dumpet over gårsdagens bildefangst, ville mange bilder gått tapt. Men det ene minnekortet nektet kameraet å formattere, så det måtte jeg ta ut og fotografere videre uten back-up. Akkurat det føles som en riskosport med dette kameraet. Deretter sluttet lukkeren å virke. Kameraet fokuserte, målte lyset men ikke noe bilde ble tatt. Sendt til verkstedet for 3. gang, og nå skifter de hovedkort. Vil det hjelpe? Vi venter spent, og jeg har nå snart gått én måned uten kamera. Problemene har jeg hatt i mer enn ett år. Vi venter på deler. Venter på deler, men etter én måned ser det ut til at delene er kommet. Og etter enda en uke venting, er kameraet reparert, og de første tre eksponeringene gikk feilfritt. Men hvor lenge var Adam i Paris? Etter en fattig uke, nektet kameraet å vise opptakene på skjermen. Eller, i beste fall, bare brøkdelen av et sekund. Ingen mulighet for å finne ut om bildet ble vellykket, med andre ord. Gjentatte rebootinger fikk ordnet problemet, men hvor lenge vil det vare? HA! Det varte ikke plagsomt lenge. Under opptak av et brudepar begynte kameraet med samme feilmeldinger. Like før jeg var ferdrig med opptaket, sluttet utløseren å virke, fordi kameraet krevde at jeg skulle formattere et av kortene. Hvilket betyr at alle bildene slettes, noe brudeparet helt sikkert ikke ville digget. Heldigvis kjører jeg, klok av skade, med to minnekort, slik at dagen ble reddet. Feilen som har oppstått, er et varsel om nye feil som vil komme; det var slik det begynte da jeg sto på Bornholm for bare noen få måneder siden. Kameraet er nå levert inn med krav om å få det byttet i et nytt. Det blir spennende å høre på reaksjonen.
Mitt D3s var en eneste nedtur, men NIKON ga meg et nytt D4 etter å ha holdt på med det i nesten to år for å få det til å virke. Hyggelig og profft at de kompenserer for tort og svie, for å si det sånn. En D4 er jo noe dyrere enn en D3s var. Reklamasjonsprosessen har forøvrig gått pent og ryddig for seg hele veien. Så da går jeg løs på nye oppgaver med D4, og regner med at alle problemene ligger bak meg.
Du har hørt om mandagsbiler, ikke sant? Vel, du kan få et mandagskamera også. Mitt eksemplar av Nikon D3s var så langt unna «The Cameramans Camera» du kan komme. Stjernen er gitt for dette spesifikke mandagskameraet, og betyr ikke nødvendigvis at alle D3s'er sånn. Men, jo mer avansert et kamera blir, jo mer er det som kan gå galt.
Stein Anders L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid bygget. I en klasse for seg når det gjelder ISO. Helt utrolig og komme fra fotballkamp på senkvelden, uten kunstig belysning, og ha 300 bilder som kan brukes direkte fra kamera.

Noen mener det er tungt, men jeg opplever det som lettere enn D300+MB-D10.
Litt for vanskelig å nå multiselektoren fra portrettstillingen på kamera, men det er en vanesak.
Prisen kunne ha vært lavere, men det er verdt hver eneste krone!
Et stort sprang opp fra D300. Henter ut det jeg klarer å levere bak kamera, og utfordrer meg på enkelte punkter. De sier at det er ikke utstyret som gjør fotografen, men i dette tilfellet tror jeg at det henter frem mer av fotografen enn andre kamera... :)
Bjørn K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjempegod på ISO-ytelse! Korrekt eksponert, er selv ISO 51200 fullt brukbart. Rask respons på utløser og overlegen ergonomi med knapper for viktige innstillinger i rekkevidde for mine fingre.

Jeg kan sikkert skrive mer positivt om D3s, men da trenger jeg mer plass :)
Dyrt kamera. Ellers har jeg ikke funnet noen andre ulemper.
Jeg kjøpte min D3s i November 2010, som entusiast, og jeg var imponert over kameraet fra første stund!

Jeg vurderte Canon 1D Mark IV, men etter å ha sett på bilder tatt med D3s, var jeg ikke i tvil...Dette kameraet skal jeg ha.

Men dette er ikke kameraet for alle. For det første er det et kostbart kamera. Ca. 35.000,- kroner i skrivende stund (20.03.2011).

Det er også et tungt kamera...1246 gram uten batteri. Noe som man bør tenke over.
karin s.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
tungt, velproporsjonert,eventyrlig,velbalansert,t bra.virkelig bra.
superlativene kunne jeg fortsatt med.
hadde d 700,synes det var utrolig bra,men mer vil ha mer.og selv om kameraet har en tid på baken, står det fortsatt som drømmekameraet for en god del.og det er en drøm å bruke.
ser at en annen har et problem med dette kameraet.jeg returnerte det første jeg kjøpte, det var og problemer med minnekort, hvorvidt det kunne repareres vet jeg ikke,men fikk sendt det tilbake, det ble kjøpt hos pixmania,og det var null problemer med retur. alt gikk smertefritt,neste hus var i perfekt stand.
må være tyngden,selvom det kanskje ikke er det tyngste,men tungt nok,
foreløbig det eneste negative,men vil du ha det beste må du bare akseptere slikt.
og det er dette. til mitt bruk.
jeg vil ikke legge meg bort i pixelhysteriet som fortsatt jages etter,det er ikke bare bare, ferre men større som her gjør det de skal.
det er skrevet mye om mange pixler, på dette kamera trenger du ikke mere enn de 12 som er. de yter maksimalt,tror at om det hadde vært 16 eller atten som det skrives om rett rundt hjørnet,ville mye av den bildekvaliteten som her er, bli dårligere.det kan bli for mye, men selvsagt teknologien blir bedre,ingeniørene blir flinkere, det stopper ikke her, men , jeg er kjempefornøyd med d3s.
kameraet har gått en del ned i pris derfor 6,men allikevel er det verdt hver en krone om det hadde kostet fortsatt det samme som ved lansering, bare at da hadde ikke jeg kjøpt uten å teste det først over en periode.
Knut S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Her er det så mye Positivt at å begynne å nevne noe spes.er vanskelig. Kamerahuset er så gjennomtenkt å brukervennelig selv om det er et Meget Avansert Hus.
Når det gjelder bildekvalitet ved Høy Iso så er Dette i særklasse uten seriøs konkurranse.
Grepet er Sykt bra.
Batterikapasiteten er Ekstrem.
Kun 12,1mpx. Lite? Javel.. PRØV DET. Dette er magi.
Noen ser på størrelsen som Negativt men de som kjøper tungt proff kamerahus vet at størrelse/vekt bla.er med på å øke stabiliteten ved håndholdt fotografering samt at det ikke er plass til alt snadderet i et lite hus.
Det finnes nok Kamera som er bedre på HD film, jeg for min del er mest interessert i foto så den delen synes jeg ikke er så veldig viktig.
Det beste kamerahuset på markedet i dag!
FX, Rask skuddtakt, høy bildekvalitet også ved ISO tom.25600 (eneste som gir ok kvalitet tom.ISO 51200)
Men det koster å være kar!
Når Nikon kommer med oppfølgeren så må nok stjernekarakteren utvides!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu