Varsle Foto.no
Erfaringer
Tore E.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har brukt iPad omtrent siden lanseringen i USA. Her ser man fort at interaksjonen mellom deg som bruker og enheten uten tvil gir et stort potensiale for effektiv foto-behandling. Selvfølgelig avhenger mye av brukervennligheten i de applikasjonene som installeres men generelt ser det veldig bra ut.
<br> <br>

Rett ut av esken er det begrenset med applikasjoner for bildebehandling men App Store har utvalget i all verdens kategorier. Ønsker man kort vei mellom kameraet og iPad bør man kjøpe med et Camera Connection Kit
<a href="http://store.apple.com/us/product/MC531ZM/A?fnode=MTc0MjU...TcyMTgxODY">(link).</a>
<br> <br>

Da får man to Dock Connector 'plugger' hvorav den ene lar deg plugge inn SD-kort direkte eller USB-kabel til kameraet via den andre. Dermed kan man importere bilder direkte fra minnekortet eller kameraet via foto-applikasjonen som er standard. Bildene vises som thumbnails og man kan enten velge enkeltbilder eller importere alle. Selv har jeg et Canon 7D og tar bilder i hovedsaklig RAW-format og dette håndteres problemfritt. Foto-applikasjonen er fin når man skal bla igjennom de importerte bildene - f.eks. slette de man ikke ønsker.
<br> <br>

For den videre behandlingen finnes det etter hvert en god del 3.part foto-applikasjoner i App Store. For mer tradisjonell fotobehandling har jeg brukt Photogene <a href="http://itunes.apple.com/no/app/photogene-for-ipad/id363448251?mt=8">(link)</a> som gir de nødvendigste funksjonene. Denne lar en i tillegg til lokal lagring også sende bildene til Twitter, Facebook eller mail direkte.
<br> <br>

I tillegg har jeg kjøpt ColorSplash <a href="http://itunes.apple.com/no/app/color-splash-for-ipad/id37...08914?mt=8">(link)</a> som lar en åpne fargebilder som så gjøres om til gråtone. Derfra kan man male tilbake den originale fargen på de områdene man ønsker.
<br> <br>

Det virker uproblematisk å bruke flere applikasjoner til å viderebehandle det samme bildet.
<br> <br>

Mest sannsynlig trenger man ikke 64GB-utgaven med mindre man har planer om å benytte den som eneste 'datamaskin' hvor man lagrer alt av bilder, serier (video), musikk og andre data. Mest sannsynlig er 16GB-versjonen tilstrekkelig for generell bruk, alternativt velge 32GB-utgaven. Ønsker man full frihet i forhold til kommunikasjon er 3G-utgaven interessant.
Ikke tilgjengelig i butikk i Norge men hvem har ikke kjente som er på farten - eller kjøpe dyrt på Finn.
<br> <br>

Begrenset mulighet til å organisere bilder i egendefinerte mapper.
Veldig lovende, ja nesten magisk.
Frank W. G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk kvalitet i skjerm for å se bilder. Responderer momentant når skjermen snus og bilder skal betraktes motsatt vei. Svært god batteritid. Fin lyd i høyttalerne. Da selvfølgelig tatt i betrakning at høyttalerne er bitte-bitte små. Tre små høyttalere på ca 12 x 5mm som sitter under iPad´en. Kan - om iPhone er jailbreaket - kjøre iPad Wi-Fi over 3G-nettet.
Kan være med overalt.

PS:
Jeg var ikke klar over, se kommentaren over, når jeg skrev at det kunne være mulig å få tak i tillegsutstyr som usb og kortleser. Ei heller "gode" redigeringsprogram. Derfor høyner jeg karakteren til 6.
Kan ikke redigere bilder på maskinen.
Et flott produkt som er "morsom" å bruke. Fin til bilder, surfre på nett. I tillegg fungerer den godt på diverse spill.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu