Varsle Foto.no
Erfaringer
Kristoffer N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Godt bygget og slitesterkt objektiv som tåler tøff bruk. Relativt rask AF. Skarpe bilder midt i på åpen blender. Skarpe bilder gjennom hele bildet når du stopper ned til f/8.
Prisen er også bra - rett under 10.000 for et nytt Canon 70-200 f/2.8 er ikke så verst. Og sammenlignet med Sigma og Tamron så får du en skikkelig tanks av et objektiv.
Ikke værtettet (men så er objektivet fra 90-tallet, også da).
Fantastisk objektiv til en ikke alt for høy pris. Du mister IS i dette objektivet, men til f.eks. sport er ikke IS et stort savn. Sammen med en monopod får du også skarpe bilder på lengre lukkertider, så ISen er ikke et savn for min del. Objektivet tåler mye tøff bruk varer lenge. Likevel så er ikke objektivet værtettet, så og ha det ute i altfor mange tøffe regndager er ikke å anbefale. Men et regntrekk løser også dette problemet. Billigere enn å kjøpe et dobbelt så dyrt objektiv med IS og værtetting ...
Konstruksjonen er veldig bra, men trekkes litt ned på grunn av mangel på værtetting. Du får ikke en bedre 70-200 for denne prisen. Jeg vil mye heller ha f/2.8 uten IS enn f/4 med IS.
Arnold A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig skarp på blender 2.8. Skarpere enn Canon 24-70 på samme blender @ 70mm. Solid bygget. Meget fin bokeh. Billig på foto.no bruktmarkedet. Ligger godt i hånden, vurderte Canon 70-200 F4 IS, men trenger lavere blender til portrett og action, så denne var den jeg gikk for. Angrer ikke i det hele tatt!
Litt tung, men behagelig med 7D og grep. Ellers selvfølgelig ikke IS. Men man betaler for ren optikk her, linsa ble produsert for første gang i 1995, og den er enda til salgs. Er enda i sortimanget fordi den har ikke blitt dårligere gjennom årene :) Litt synd denne utgaven ikke er værtett, men det var ingen hindring for meg.
Fantastisk kvalitets objektiv som er har den deilige L følelsen! Mye god byggekvalitet, skarphet og gir meg en digg følelse i hånden. Kjøpt brukt, angrer ikke på kjøpet. Kommer til å ha denne i kamerabaggen lenge :)
Full pott, da jeg ble overasket hvor skarp denne er. Slår både 24-70 og 17-55 2.8 på skarphet og at fargene "popper" bedre. Fantastisk bokeh!
Frank W. G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bra byggekvalitet. Fenomenale optiske egenskaper. Rask AF og følgefokus (AI-Servo), samt lydløs USM. Prisen er ganske hyggelig for dette objektivet som er uten IS.
Vanskelig å finne svakheter her. Kanskje vekten kan vippes til litt negativt, men kvalitet veier.
Har benyttet obj over lengre tid. Feiler "aldri". Vurderer du dette obj fordi brennvidden virker forlokkende på deg, ja, da er det bare å løpe å kjøpe.

Objektivet fås også med IS, og det er også kommet en ny versjon IS II.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu