Varsle Foto.no
Erfaringer
Carl-Erik K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette objektiver har en fantastisk oppløsningsevne (ref: Photozone) og for å sitere Photozone sin overveldende anmeldelse: "At f/2 the optical quality is already on a very good level and if you stop down a bit it easily reaches excellent to outstanding resolution levels."

Selv om Pentax ikke er kjent for kjapp autofokus opplever jeg denne som veldig rask i de fleste situasjoner. Den sliter (som all annen pentaxoptikk) i stearinlysopplyste situasjoner, men jeg har ellers ingenting å utsette på autofokusens hastighet.

Det at objektiver er såpass lett og lite gjør det til et perfekt gateobjektiv; brennvidden er også helt perfekt til dette. Som portrettlinse fungerer den veldig fint til nære halvkroppbilder. Deilig smørbokeh.

Den kan brukes på filmkropper uten problemer og den har en deilig fokusring :)
Mitt eksemplar bakfokuserte litt og måtte etterjusteres vha av såkalt DEBUG MODE med en kompensasjon på +220uM. Da ble fokusen /helt/ perfekt.

Autofokusen kunne selvfølgelig vært kjappere i dunkle omgivelser, men man får ikke alt her i verden ... Følgefokus har aldri vært Pentax sterke side, og her får man litt problemer, men det er kameraets skyld og ikke objektivet.

Blåser du opp bildene vil du se at den er _litt_ soft på maks blenderåpning, men allerede fra 2.4 er den mer enn skarp nok.

Hentydninger til kromastøy på f/2, men det forsvinner kjapt når den blir blendet ned.

Objektivet er ikke lenger i produksjon, og det har nå gått inn i prissegementet for samlere. Regn med å betale minst 3500kr for et ubrukt eksemplar.
Dette er mitt favorittobjektiv for byvandring og generell foto. Det er veldig allsidig og tar fine portrettbilder. Veldig, veldig, veldig anbefalt!
Konstruksjonen er god, men plastkroppen er ikke på høyde med metallkonstruksjonen til Limited-serien.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu