Varsle Foto.no
Erfaringer
Jørgen H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er et sirkulært fisheye-objektiv, som gir deg i overkant av 180 grader i alle retninger.
Pga den vide vinkelvidden, har man også en nær fokusgrense (helt inn til 2-4 cm fra motivet). Man kan da gå helt inn til en vegg, og man får et skarpt bilde som viser HELE veggen, pluss litt til.

Objektivet er godt konstruert, og HSM motoren fokuserer lynskarpt, uten lyd. Og med en manuell fokusring som overstyrer autofokus, kan man lett gjøre små justeringer før, under og etter eksponering.

Passer ypperlig til panoramabildetaging. Her kan man ta 3-4 bilder med denne linsen, og med et program som PTGui kan man få et sømløst, ekvirektangulært panorama, på minutter.
En del farge-abberasjon mellom f/2.8-f/7.1. Men det er ikke for gale, ettersom det er sterkest ved sterkt lys (i viss tilfelle man kan redusere blenderåpning).

Dette er et fullframe sirkulært objektiv, som ikke klipper bort noe av sirkelen. Dog blir sirkelen noe for smått i forhold til oppløsningen på kameraet. For å si det kort, så er det for mye svart område rundt sirkelen.

Prisen er høy for en fast-linse, selv om den er såppass spesiell som den er.
Dette objektivet gir deg skarpe bilder, og en imponerende vinkelbredde/høye. Farge-abberasjon er noe man lærer seg å unngå, og da er det ikke mye annet som trekker ned her.
Prisen er selvsagt stiv, noe som gjør at det er dem som spesialiserer seg som tar seg råd til denne. Selv om den produserer artige bilder, er det ikke anbefalt som leketøy.
Pris/ytelse ikke så bra, da man får et veldig begrenset bruksområde. Som sagt er dette for dem som spesialiserer seg innenfor makro og/eller panorama.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu