Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig bra begynnerkamera med enkle menyer og god forklaring på skjermen. Skjermen kan vris. Bra bildekvalitet ved vanlig lysforhold.
Kamera kan ikke drive optikk uten fokusmotor. Middels bildekvalitet på høys ISO over 1600.
Liv Melbye W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Når en har lært Nikon sine menyer er innstillingene veldig greie. Jeg har vært ekstra fornøyd med bildeskjermen som kan vendes i alle retninger og gir muligheter for å ta bilder fra de mest utrolige vinkler. Et supert kamera for begynnere!
Ikke kamera for nattbilder, for de som er interessert i det.
Meget godt fornøyd.
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har hatt kameraet i to år nå, tatt 11000 exp med det. Fungerer som det skal enten det er varmt eller kaldt. Nøyaktig og presist, forutsigbart, godt resultat. Kan tilpasse menyer og knapper slik at man slipper å knote i menyer for å endre viktige instillinger. Bruker selv M ofte og har tilpasset så jeg har enkel tilgang til iso, lukker, blender uten å ta øyet fra søkeren. Bruker ellers ofte A og P modes, kameraet finner som oftest ut av resten uten noe plunder. Av og til er jeg ute og korrigerer hvis histogrammet er helt på tull, men da skal det være vanskelige lysforhold. Jeg bruker så og si aldri Scenes eller forprogramerte modes, fordi jeg ikke liker at kameraet tar kontroll og forteller meg hvordan det skal være (særlig med blits og auto-iso)....Hvis jeg vil ta et portrett eller nattbilder så setter jeg eksponeringen selv og ferdig med det. Hadde vært nok med M, S, A og P modes for min del.

Brukbart hurtig respons, har dog ikke testet så mye sport og sånt med kameraet. Tar gode bilder også i dårlig lys, iso 3200 har ikke så mye støy. Bilder ved iso 2000-2500 så godt som støyfrie (må fjerne litt i elements/acr, men det gjør jeg alltid på høyere iso enn 400)

God batterikapasitet, selv etter to års bruk. Rimelig å finne objektiv til kameraet, brukte DX-objektiv er ikke så gærnt priset.

Fint kamera til nybegynnere, det er mitt første DSLR i voksen alder og jeg har lært mye disse to første årene med det. Det vokser med oppgaven og er fortsatt et godt verktøy for meg.

OPPDATERT SEPTEMBER 2012: Har oppgradert til D700, som er et helt annet dyr. D5000 fremstår likevel som et allsidig verktøy for nybegynneren, har hatt mye glede av kameraet i 2,5 år og kan fortsatt anbefale det varmt til de som trenger et godt kamera som fungerer forutsigbart og med gode bilder nær sagt uansett.
Kameraet er bra, men litt mye menyer å sette seg inn i. Kunne vært flere direktevalg/innstillngshjul på huset, men det er sikkert avveining mot pris. Menyene ikke så logiske bestandig.

Jeg er allergisk mot bildestøy, foretrekker derfor å holde iso lavt, under 800. Det går fint å få bortimot støyfrie bilder på iso 3200 men da skjer tre ting: Filkvaliteten forringes, tåler ikke mye korrigering i elements/acr, fargene blir blasse (naturlig konsekvens av mindre lys på brikken), og detaljene forsvinner. Til små print og feriebilder inntil 20x30cm er det ikke noe problem, så ikke så gærnt i praksis. Men likevel et lite minus, til nattbruk må man vel opp på D700 eller D3s for å få noe som er merkbart bedre i svakt lys.

OPPDATERT SEPTEMBER 2012: Har oppgradert til D700, en del forskjeller blir tydelige ved direkte sammenligning. D5000 har synlig støy allerede fra ISO200, dette går greit å fjerne i Adobe Camera Raw ved å flytte luminescence til ca 20-25. Dette er støy som kun er synlig i 100% visning på ISO 200, så det er ikke veldig sjenerende. Vurdert mot FX D700 er det også tydelig at støy blir tydelig mye tidligere, kan ses allerede fra 400, mens D700 er bortimot støyfri på 800. Jeg opplever likevel at D5000 undereksponerer en del, særlig med Active D-Ligthing satt på AUTO og ved kontrastfylte motiver. Det kan i sin tur føre til støy hvis man prøver å rette det i etterbehandlingen. D5000 har likevel gitt meg noen fantastiske bilder ved ISO 3200, håndholdt nattestid, men da har jeg håndtert støyen selv i ACR.

Ikke værtetting. Jeg bruker kameraet i all slags vær unntatt regn, og det ser ut til å gå fint så langt.
Et godt kamera til prisen. Litt mye menyer, men gode bilder og lett å bruke når det er satt opp riktig. Se omtalen tli Ken Rockwell for en grundigere gjennomgang.

OPPDATERT SEPTEMBER 2012: Ikke sats på 18-55 eller 18-105 objektivene som følger med i esken. Kameraet kan fint brukes med 16-85 Vr objektivet som jeg hadde, du får bedre skarphet og bedre egenskaper hele veien. I tillegg har du da et objektiv som kan brukes til oppgradering senere, f.eks D7000 eller senere DX kamera fra Nikon.
Konstruksjonen kjennes stabil og robust, men det er værtettingen jeg trekker litt for. Pris/ytelse er bra. Trekker litt for at kameraet selges med kit objektiv som ikke yter kameraet rettferdighet.
Espen H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bra kamera til prisen, du kan enkelt flytte fokuspunktet, noe som er bra i denne prisklassen.
på manuell med ekstern blitstrigger tar dette kamera kjempebilder. lettvin meny, fint at du har muligheten til å velge bort automatikk etterhvert som man behersker kameraet.
meget bra begynnerkamera.
savner plugg til studioblits, litt dårlig oppløsning på skjermen, det kan se ut som bildet er detaljskarpt, selv om det ikke er det
Terje M.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Bra, bortsett fra de 4 ting jeg nevner under negativt
Jeg har NIkon D5000, og savner at en kan bruke ekstern blits trådløs. Dessuten savner jeg også at en raskt kan med bryter på selve huset stille fra enkel til seriebilder(utløsermodus), og at det samme en bryter på huset hvor jeg kan endre lysmålingen. Tror faktisk noe sånt finnes på D31000?? Og autofokusering (3D)ved motiv i bevegelse er noe treg, ingen erfaring med andre apparat da.
Bra
marianne s.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-
Jeg er hobbyfotograf, så kamera passer bra til meg og det eg driver med. Kamera bra til amatørfotografer, såm har fotografering såm en hobby. Det er mitt første kamera, jeg har hatt det i 1 år no og er fornøyd.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu