Varsle Foto.no
Erfaringer
Frank S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Hurtig!
Lett å finne fram, mange muligheter for å konfigurere kameraet etter egne ønsker/behov.
Leverer god kvalitet på bilder både hva eksponering, farger og skarphet angår.
Kunne som andre nevner ønske noe bedre ytelse hva støy og høy ISO angår, men er like vel mer enn fornøyd også på dette området.
Kom fra EOS 30D som jeg forsatt bruker litt. Etter 3 år med 7D som egentlig skulle være et kort intermesso før jeg kjøpte 5D mk-et-eller-annet, så må jeg vel konkludere med at dette er kameraet mitt. Et solid verktøy som takler alt jeg prøver meg på og litt til.
Arbeidshest! Til den prisen man kan få en 7D brukt i dag, så er det et kupp etter min oppfatning.
Knut Erik A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et flott kamera som passer veldig godt til de som driver med action fotografering, som feks naturfoto eller sport. Veldig god autofokus og flott med 8bps. Veldig god byggekvalitet og god værtteting.
Litt dårlig på iso over 1250. Har brukt kameraet i snart et år og har funnet ut at opp til 800 er best. Den høyeste isoen jeg bruker med gode resultater er på 1250.
Et flott kamera som er perfekt for de som driver med sport eller naturfoto og ikke har råd til 5d mark iii eller 1d serien. Veldig, veldig bra med 8bps og 19 af punkter. Litt minus på grunn av litt mye støy over iso 1250.
Frederic Jean D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Raskt skuddstakt 8bs stort buffer.
Meget gode bilder (takket være dual prosessoren).
Trådløst blitzsryring.
Auto ISO.
Et hav av tilpassnings muligheter.
Værtetting.
Kan bruke alle objektiver.
God ergonomi.
Kan bruke EFS linser
UDMA støtte (noe som betyr kortere buffer tømmingstid) anbefaller Lexar cf proffesional 1067x eller Sandisk Extreme Pro 160mbs
Ingen eksponeringskompensasjon ved bruk av Auto-ISO(som regel overeksponerte bilder).
crop-faktor.
Kunne hatt et vippbart skjerm.
Litt støy på høye Iso verdier men dog bedre enn de andre crop-kameraer.
Max ISO på 12.800 (ipraksis 6.400 fordi pga av støyen) er litt lavt men likevel fullt brukbart i de fleste situasjoner.
Et fantastisk kamera. Meget gode kjøp på bruktmarkedet (5-6.000kr brukt). Er enda aktuelt til tross for alderen. Ikke noe slurv denne gangen. Tenk om produsenten hadde vært like grundig hver gang. Alternative kameraer 5D mkIII (24.000 kr ny), 1D marK IV (fra kr 10.000,- brukt), 1Dx (kr 50.000,- ny, fra kr 37.000,- brukt).
1D III kan være et alternativ dersom prisen er riktig (4-5.000 Kr)

Tenk om produsenten hadde vært like grundig med andre modeller.
Tiden har løp fra de fleste kameraer på denne alderen. Men ikke 7D'en selv om den ganske snart får en etterfølger. Den fortjener fremdeles en 6'ser i 2014.
Eirill Karianne T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jobber veldig raskt, så det passer perfekt til sport, konsertfotografering osv. Kameraet kan ta opp til 8 bilder i sekundet. Mange gode muligheter i kameraet med de innstillingene du kan ha på det. Anbefales veldig!
Kameraet takler ikke veldig høy ISO, noe som drar det ned litt.
Du får mye for pengene i dette kameraet!
Tone Irén A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg var heldig å fikk tak i ett på kampanje hos Elkjøp. Kamera er tungt og stort i forhold til mitt gamle 500D, men det tar jeg som et stort pluss. Stødig, og lett å betjene. Alt står på "riktig plass". For meg som er nybegynner på kamera, har det gått overaskende lett å sette seg inn i. Kamera har fantastiske muligheter. Mitt bruk er hovedsaklig barn i fart, og idrett - noe som gjør 7D helt ulitmat fot mitt bruk
Ikke funnet noe enda :) Ser at mange måler det opp mot 5D, men jeg har ingen erfaring med det - så for meg, å oppgradere fra 500D, er det ikke noe å utsette enda.
Et kamera jeg syns har alt for høy bruktpris, i forhold til hva de går for nye nå. Men jeg elsker kamera og dets muligheter. Og til den kampanjen jeg fikk det, er det vanvittig mye for pengene. Kamera er verdt hver en krone.
Pris får 6 nå, utfra at jeg kjøpte det på kampanje
Onar O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
"bra ny pris nå" (elkjøp kr 7990 i skrivende stund), raskt, treffer bra på fokus,
Bra bildekvalitet, stort OG godt.

Redigert 10min. etter første innlegg: pris hos Elkjøp er tilbake på 11000+.
da er pris pr ytelse nede på en 4'er....
Iso og bildekvalitet ikke fullt på høyde med 5d mkII, men jaggu ikke mye dårligere, spesielt ikke til 8000 kr.
Ikke fullformat ( kan likegodt være positivt alt etter bruk ).
Savner mye på canon 7d'en. Har 5d mkII og er forsåvidt fornøyd med den og, men der er fokussystemet elendig i forhold.
Kjøp nytt! Bruktpris står ikke i stil til hva du får det for hos elkjøp.
Pris pr ytelse var 6 (pris var 7990) . Til 11-12000 holder det ikke til mer enn 4
Arnold A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Gikk fra et Sony A33 til dette. Må si jeg ble utrolig fornøyd med overgangen! Denne sitter som støpt på hånda og med et BG-e7 batterigrep får du dobbel batterikapasitet og bedre vertikalgrep til portrettbilder. 8 bilder i sekundet er helt fantastisk på Canon kontra Sony sitt 7 fps. Grunnen til dette er at det var så liten buffer på A33 (1-3 sekunder) så hakket den, men med 7Dén så bare går den som rakkern, bruker 60 MBs kort 16 GB.
Ellers er den utrolig å jobbe med! Bruker som oftest Av eller M og er mange knapper du kan endre funksjon på.

En kul liten justering som jeg fikk som et tips var å bare bruke utløseren til å ta bilde uten autofokus, for så å bruke AF-knappen til å fokusere med. Da kan du lett manuellt justere fokusen hvis man ikke får det fokuspunktet man vil komponere.

OBS! Værtettingen er også genial!! Har hatt den ute i HARD regn, bare husk filter på L linsen slik at du får totalbeskyttelse.

Hvis du f.eks mister kamera i vann, er det bare til å tørke det i et døgn, så er du up and running!
Det eneste negative med kamera sammen med batterigrep og Canon 24-70 2.8 L USM er at det blir TUNG! Alt i alt veier det ca 2 kg, så man må ha hender som tåler litt belastning. (IKKE LUR LINSEKOMBO FOR FOLK SOM HAR SENESKADER I HENDER). Ellers er jeg utrolig fornøyd med kamera og linsa! Utrolig god allround combo og smoooth og deilig Bokeh!
Selv om f. eks Son A77 kommer snart med 12 fps osv (Den har sikkert også dårlig buffer), så kommer jeg til å holde meg til Canon, rett og slett fordi det er et produkt som jeg har blitt så fornøyd med!!
Det beste 1.6x Crop kamera med Værtetting på marked idag!
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et meget robust kamerahus som føles virkelig kvikt i bruk. Har knapper som kan settes til flere nyttige funksjoner (en favoritt er å sette nedblendingsknappen til å veksle mellom One-shot og AI Servo). En annen knapp jeg liker å sette opp er 8-veis-kontrolleren, egner seg godt til å velge AF-punkt med.

Automatisk hvitbalanse fungerer meget bra, også i innendørssituasjoner med varmt lys, noe som reduserer behovet for å ta RAW-opptak.

Auto ISO fungerer i M-modus, noe som gir deg en kombinasjon av blenderstyrt og lukkerstyrt automatikk med autoeksponering. Man kan f. eks. sette blander 2.8 og lukker 1/500, og ISOen vil justere seg automatisk mellom 100 og 3200 for å gi en normal eksponering. Egner seg veldig godt til action.

Autofokus er meget rask og fleksibel i bruk, også i meget svakt lys. Masse innstillingsmuligheter på områder og AF-oppførsel som med øvelse gjør en i stand til å takle det aller meste.
Det er ikke mulig å få eksponeringsompensasjon når man bruker kombinasjonen M-modus og auto ISO - da må man sette en ISO manuelt.
Et skikkelig kvalitetskamera rett og slett. Anbefales på det varmeste til entusiasten og de som vil ta actionbilder. Med 18 megapiksler er det verdt å merke seg at man skal ha god optikk for å utnytte oppløsningen fullt ut.
Solid kamera som har det meste man kan ønske seg av funksjonalitet, 6-er på konstruksjon. Kostbart, men likevel så bra at prisen kan forsvares, 6-er på pris/ytelse også.
Erling Nielsen H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjempe hus! Godt grep for mine hender, passe vekt, kort sagt god ergonomi. Huset er veldig god på høy ISO, skuddtakt, og film. Ikke minst film delen er kjempe. Nå med firmware update, kan man jo 24p, 25p og 50p. Dette er flott for oss som liker 24p.

Ellers er det ikke så mye å si, man får mye for pengene, og med 18MP er det ikke noe problem å croppe, pass på optikken!, den merker man fort blir dårlig med dette huset. (Kan nesten skrote min Sigma 55-200mm på grunn av dårlig kvalitet). AF har vert litt problemer med, men føler den er mye bedre nå med litt erfaring.

Værtettingen er kjempe, synd det ikke finnes EF-S objektiver med samme "kvalitet" på værtettingen.
Er ikke så mye negativt her da, er ikke fullformat er vel det eneste jeg kommer på i farten.
Kjempe objektiv, skal du ha ett nytt et nå, og ikke vurderer 60D, er 7D ett godt valg om du vil ha 1.6 crop, skuddtakt, og ellers godt sportskamera.
Prisen er vel under 10 000 nå enkelte plasser, MYE for pengene!
Thomas K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har hatt kamera serien fra EOS 350D, 30D, 40D, 50D, 60D og nå 7D

Det er det beste kamera jeg hatt og det fungerer suvurent på alle områder.
Iso verdien er jeg imponert over og autofokus er strålende når jeg tar sports bilder.
Ingenting og si om det så langt!
Vært hver eneste krone.
Står man og vurderer dette mot EOS 60D og EOS 7D så er de kronene opp til 7D vært investeringen.
Trym S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
8 bilder i sec. er MYE og gjør at jeg kan fange det rette øyeblikket.

18 megapixler er kjekt å ha. føler at jeg kan beskjære ganske mye før kvaliteten blir for dårlig.

7D er et SOLID kamera som tåler en støyt. Hadde et uhell hvor jeg snublet i et igjenngrodd hull og mistet da 7D'en under vann i ca 1 sec. Kom meg raskt tilbake til hytta for å tørke det og la det ved peisen for at innsiden også skulle tørke. Etter 3 dager fungerte det like bra som før.

Stor og klar søker! Søkeren er utrolig mye bedre å se igjennom i forhold til min gamle 450D.

Digitalt vater hjelper meg med å holde horisonten rett når jeg fotograferer landskap.

Kamerahuset er stort og ligger bra i hånden.

Har ikke filmet mye med 7D men er imponert over kvaliteten på de opptakene jeg har tatt.

Har tenkt lenge, men kommer ikke på noe!
7D er så nær du kommer 1D serien uten å måtte ut med flere titalls tusen kroner. Det er raskt, solid og lett å bruke.
Prisen er lav! Man får mye kamera for de 11.000 man betaler.
Mikael S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Arvid L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Endelig et skikkelig bra Canon kamera til en riktig pris!
Intet
Har bare en ting å si om dette kamera det er: WOW!!! Endelig et kamera jeg er 100% fornøyd med :)
Har kalibrert opp alle linsene mine til kamera og autofokusen treffer 100% hver gang, tom. under AF tracking av fugler i rask fart. Bildene blir sylskap! Får endelig utnyttet linsene mine fullt ut :)
Jørn P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et meget godt camera for oss amatører.e dritlei av alle "proffan"som prøve og utale seg om canon sitt eos 7d.mange har skrevet rett ut fra et blad som har omtalt eos 7d.
Intet:)
Et fantastisk camera.
Per Anders F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God søker, veldig godt grep, solid bygget og utrolig god på høy iso, som nevnt tidligere ikke stort med støy før rundt 2000. Pluss for innebygd blitzstyring.
Betaler litt mye for det lille ekstra opp fra 50D, men for min del et soleklart valg!
Et av de beste crop kameraene der ute etter mitt syn
Sven Tommy N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk oppgradering fra mitt tidligere 30D... Suveren autofokus og reduksjon i støy ved høye ISO-tall! Sammen med kvalitetsobjektiv blir bildene suverene. Jeg begynner virkelig å gå tom for unnskyldninger om ikke bildene blir 100% - da er det nok jeg som fotograf som svikter, og ikke kameraet!
Mitt gamle 30D er ganske utafor, da det skjønner at arvtageren er suverent bedre...
Dette ble som jeg håpet en solid opptur. Det blir bare artigere og artigere og ta bilder!
Håkon T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk forbedret autofokusmuligheter - lang bedre enn 5dmk2 synes jeg. Enorm nyttig å kunne skyte hele 8 bilder i sekundet med en autofokus som følger med pga. egen prosesseringsbrikke. Enormt bra bildekvalitet opp til 400 ISO, svært bra kvalitet opp imot 1600 ISO, og god nok kvalitet helt opp til 6400 ISO for bruk mot nettet.

Knappene kan settes slik du vil, slik at du får ha funksjonene tilgjengelig på de knappene du vil, hvilket undertegnede er umåtelig fornøyd med.

Video-funksjonen som både kan ta opp i full HD, og 720p med hele 60 bilder per sekund gir video på linje med profesjonelle kameraer til flere hundretusen kroner.
Sensoren har for mange piksler stappet tett i tett, og dette synes godt, med mindre du kjører Canons L-serie, og har en fornuftig blender utenfor ekstremalverdiene. Dvs. kameraet setter store krav til god optikk for å virkelig få ut potensialet i kameraet.

Video-funksjonen lider av mangel på følgefokus, og er generelt uegnet til bruk med mindre man har tileggsutstyr.
Knallbra kamera med tanke på pris. Værtetting på linje med Canons toppmodeller gjør den til et ideelt (na)tur-kamera.
anders n.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Søkeren! Stor og lys og 100% dekning. Ellers gir kameraet på alle omrpåder. Rask seriefoto, rask autofokus og oppløsning nok til alle behov.

Filmmuligheten har jeg også fått anledning til å utforske og video blir herlig med filmatisk dybdeskarphet. Eksempel her: http://vimeo.com/8690488

Huset er bygget svært robust og du kan ta det med deg i dusjen eller ut i -20 grader. Det føles godt i handa og er tungt.
Det er uvant med 18 megapiksler. Alle feilene ved eksponering, høy ISO og optikk kommer til syne ved 100% visning. Synes ikke kamerat byr noe særlig ved ISO over 800. Dessuten har jeg stilt hvitbalansematrisen mot blått fordi bilder rett fra kameraet er relativt dårlige fargemessig.

MEN, etter noen tusen eksponeringer med kameraet tar jeg bedre bilder enn noen gang (kommer fra 40D). Hemmeligheten ligger i etterarbeidet. Er langt ifra fornøyd bildene rett fra kameraet.

Ikke innebygget støtte for serieeksponeringer for time lapse sekvenser eller mer enn 3 stegs bracketing. Regner med at Canon har designet kameraet med tilleggsprodukter i tankene.

Innebygget blitssender fyrer av blitsskudd ved sending mot slave. Selv om overføringen bruker en annen metode. Uvisst hvorfor eller hvordan den egentlig funker.

Sender min til reparasjon nå fordi et par av knappene er dyttet inn i huset og kan ikke brukes. Skaden må ha skjedd mens kameraet lå i fotosekken. Regner med at også værtetningen er noe svekket.
Er alt i alt fornøyd, tar bedre bilder enn noen gang, men langt fra alt er perfekt.
Frank W. G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Responderer godt i alle ledd. Fine verdier på høye iso-innstilinger. AF-systemet fungerer også prikkfritt. Skuddtakten med 8 bilder pr sec er nesten for godt til å være sant. Fungerer glimrende til å fange f.eks situasjoner på fotballbanen. At du også kan styre eksterne blitser er jo også helt fenomenalt.
Og for ikke å glemme søkeren som er veldig lys og fin, og som i tillegg dekker 100%.
Kunne tenkt med to kortspalter. Og da gjerne en spalte med SD-kort. Ellers ingen ting å bemerke av negative kommentarer.
Har du ikke råd til 5d Mk II eller 1d Mk IV er dette et godt alternativ for deg. Dette er vel nesten som å anse som en light-utgave av de to nevnte kameraene.
Crop faktor på 1,6 blir også veldig godt egnet til min 400mm når det trengs.
For egen del blir nok ikke filmmuligheten særlig brukt. Men kan jo være kjekt å ha dersom det skulle bli nødvendig.
Savner også å ha avtrykkeren både horisontalt og vertikalt. Slik jeg har det på min 1d Mk III. Men batterigrep er da en mulig løsning på det "problemet".
Frank S.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Morsomt kamera å ta bilder med. Masse muligheter og et tempo som får smilebåndet til å rykke... dette handler egentlig om det eneste negative...
Jeg klarer ikke å bli fornøyd med oppløsningen på bildene og lurer på om det er noe jeg bør stille på som jeg ikke har gjort ennå?
S & L S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Byttet ut vårt 450D til 7D. Hadde tenkt å kjøpe 50D, men så kom dette (og til en rimelig penge!). Spranget ble STORT fra 450D! Canon 7D har et godt grep, er solid bygd og er en fryd å ta bilder med. Har dristet meg til å heve ISOen betraktelig pga lite støy. Omtrent ikke synlig støy før 2000 ISO. Mye av denne æren skal trolig den automatiske høy-iso støyfjerneren. Menyene er svært brukervennlige og enkle å navigere i takket være de to hjulene + joy-stick. Liker hurtigmenyen (Q-knappen). 8 b/sek er rått og har en deilig lyd;) Elsker lagringsmulighetene (C1, C2 og C3). En funksjon som gjør det lett å f.eks skifte fra "action" bilder til portrett/landskap o.l. Det nye 19-punkts AF systemet er genialt for bevegelige objekt, selv om jeg personlig foretrekker å bruke fast AF punkt i midten av søkeren. Til å ha en aps-c sensor tar dette kamerat utrolig skarpe og gode bilder. Må ha en god skjerm for å se det utrolige resultatet. Med litt trening i manuell fokus er videofunksjonen absolutt brukbar og leverer strålende kvalitet. Elsker live-view funksjonen, kan se hvordan bildet blir før jeg tar det.
Automatisk støyfjerning ved høy ISO reduserer hi-speed (8 b/s) burst til 4 bilder. Men det er kanskje vanskelig å få både i pose og sekk... Det er mye å sette seg inn i dersom en skal få maks ut av dette kameraet (kall meg dum, men det tok en stund før jeg skjønte hvordan jeg skulle bruke C1, C2 og C3). Et kamera av denne typen fortjener skikkelige objektiv og det kan hende du blir fristet til å bruke alle sparepengene dine... Min MacBook har vist sine begrensninger når det gjelder skjerm og skjermkort for å vise/redigere bildene. Blir nødt til å kjøpe ny Mac + en haug med harddisker (4-7 mb pr bilde * 8 b/sek....). Hadde jo vært kjekt dersom dette kameraet hadde kommet med en større sensor... Batteriet varer leeenge, men trenger nok et ekstra eller batterigrep.. Videofunksjonen krever nok en hel del ekstrautstyr før det kan brukes av NRK...
Et fantastiks kamera som passer perfekt for en overivrig amatørfotograf. Elsker det!
Hjalmar J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det suverent beste cropkamera jeg har benyttet og jeg har prøvd noen både fra Canon og Nikon.
Oppgraderte fra 50D og angrer ikke et sekund, da dette kamera er betydelig bedre på høy iso + at det har fått et formidabelt fokussystem, trådløs blitzstyring, værtetting osv osv .
Var litt lang ventetid før det kom :-)
Topp kamera og kongen på haugen blandt cropkamera pr i dag .
Asbjørn M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Høy oppløsning.
God støykontroll selv på høy ISO.
Utstyrt til tennene.
Hurtig på alle måter.
Godt grep.
For dyrt i forhold til 50D
Video muligheten (jeg liker det ikke)
Skulle ha fått 1D mk4 sin APS-H bildebrikke, 18Mp er for mye for en APS-C.
Av og på bryteren, 50D har ikke noe god bryter, men her er man helt nødt til å bruke begge hendene for å slå på, alle andre Canon kamera kan du slå på med en hånd.
Der 5D mk2 er lillebror til 1Ds mk3, skulle dette være lillebror til 1D mk4. Det synes jeg ikke det er godt nok til.
Om det skulle vært arvtageren til 50D, altså en 60D er det for dyrt og siktet inn for høyt i semiproff segmentet.
Det er et kjempe bra kamera, men jeg byttet til 50D og bedre optikk, det gav meg bedre bilder.
Jeg tror dette kameraet hadde vært helt supert med en APS-H brikke crop x1.3, den samme som står i 1D mk4. Det ville gitt kameraet det ekstra hestehodet det trenger for å komme frem i dette segmentet.
Det ville også gitt kameraet en veldig mye bedre støyreduksjon. Jeg kan ikke se at dette kameraet har noe mindre støy en 50D.
50D er et mye bedre kjøp. Bruk mellom legget på L-optikk og du vil aldri se deg tilbake.
Adrian Dyrhaug G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har til nå hatt en EOS 400D g en 40D. Jeg har hatt 40D i to år nå og følte jeg var klar for et nyere kamera. Planen var å gå for det nye 60d, dersom det kom. Men slik gikk det ikke. Canon lanserte i stedet EOS 7d, og jeg var rask til å legge meg i kjøpelistene!

Dette er et kamera med unike kvaliteter og muligheter som bare må prøves ut! En ny 18 Mp sensor, høyoppløselig LCD skjerm, Full HD video, 19 puknts AF og ikke minst 8 bilder i sekundet, er bare noen av de mulighetene dette kameraet tilbyr fotografen. Det beste ved dette kameraet var nok etter min mening den nye og lyssterke søkeren. Den dekker 100 %, noe som betyr at det du får med i søkeren er det du får med på bildet. Denne nye søkeren gjør 40d´s søker til en liten og mørk søker. Den er faktisk bortimot like god som den på EOS 5d mark 2, som til gengjeld er et fullformatkamera.

Sensorrensen er utrolig god og fjerner det minste støvkorn på sensoren. Man kan lage sine egne opptakefunksjoner etter eget ønske, og lagre dem i programmene c1, c2 eller c3. Utrolig effektivt etter min mening, selv om dette var tilgjengelig på tidligere EOS-modeller.

Videomulighetene er også unike, med tanke på at dette faktisk er et digitalt speilreflekskamera og ikke noe videokamera. Man kan filme i full Hd, om det er ønskelig. Man kan også redusere oppløsningen til normal HD og til VGA oppløsning. Lyden er også akseptabel. En detalj ved filmingen er at man kan klippe vekk deler av starten og deler av slutten i filmen. Dette var ikke mulig på f.eks eos 5d mark 2.

Har ikke hatt tid til å teste så mye på høy ISO enda, men har oppnådd mer enn brukbare resultater ved ISO 1600 og ISO 3200. Støy er etter min mening ingen problem med dette kamera!

Eneste som kan pirkes på var den lange ventelisten før det kom i nettbutikkene.
Konklusjon: Et kamera for den kresne entusiast, som i tillegg ønsker et godt filmkamera.
karin s.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Rolf-Arne V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Godt grep, spesielt da med batterigrepet (som er i salg i motsetning til hva som er skrevet av andre her). Nettopp fått dette og det gjør kameraet mye mer anvendelig, og selvfølgelig veldig kjekt med tanke på batteri-levetiden.
Jeg er veldig fornøyd med den store delen kontroll man har med dette kameraet, da man har en hel haug med justeringsmuligheter på både det ene og det andre.
Høyhastighetsopptak funker bare fint uansett lyst eller mørkt, så lenge man bruker rette instillinger på kameraet.
Videofunksjonen funker fint som bare det. Artig med 60 b/s som muliggjør smooth saktefilm uten "hakking".
At prisen ramla fra 18.999 til 13.999 da den kom var absolutt en positiv overaskelse.
Værbeskyttelsen skal være veldig god, uten at jeg har tatt sjansen på å teste den, av opplagte årsaker...
Trådløs sending til Speed-lite-blitzer funker kjempebra og gjør livet mye enklere og åpner for nye muligheter; Trådløs flash-sync på 1/250 er ikke å forkaste (580EX||).
Digitalt vater i viewfinderen og liveview er helt genialt ved landskapsbilder.
Litt mer støy på høy ISO enn forventet. Men ikke veldig mye, og opp til ISO 1200 er det nesten ikke merkbart.
Overnevnte justeringsmuligheter på både det ene og det andre gjør at man bruker veldig mye tid på å sette seg inn i alt, og det er fort gjort å glemme å gjøre endringer "on the fly", men sånn er det nå med avansert utstyr.
Et fantastisk kamera med kjempeytelse og god ergonomi. Garantert det kameraet med mest sexy lukkerlyd ;-). Man har veldig god kontroll når man får satt seg inn i kameraets mange funksjoner.
Per T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God og brukervennlig meny, programmerbare knapper (i tillegg til 3 lagringsmuligheter for brukerinnstillinger), RAW-filer med meget god dynamikk, bedre følgefokus enn på 40d samt at autofokus har mange innstillingsmuligheter i forhold til fokuspunkt (en-punkts innstilling og spot for eksempel). Ved en for meg ny knapp merket "Q" (direktekontroll-skjerm) kan man på en alternativ måte raskt komme til menyer for justering av oppsettet på kameraet (ISO, AF-punkt, lysmåler, eksponeringskompensasjon etc). Værtetningen er et stort pluss.
Et relativt tungt kamera der tyngden bidrar til stabilitet.
Noe støy ved høy ISO, men slett ikke verst. Grepet minner om 400d, og gjør at vertikalgrep kanskje kan være en idê for bedre kontroll. Dog er vertikalgrep ennå ikke i salg, så det blir spekulasjoner.
Et kamera som umiddelbart var morsomt å bruke.
Morten K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
bra bilder, brukervennelig, solid.
hastigheten på serieopptak går kraftig ned når det blir dårlig med lys.
Veldig skuffet over hastigehten innendørs og i dårlig lys. Helt utrolig at et såpass bra kamera er laget slik. ( bilder/sekund er bare på solskinnsdager....
anbefalis ikke før dette er rettet opp.
Bjørn Tore S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Endelig dukket kameraet opp etter flere laaaange uker med tålmodig venting.

Tilsynelatende veldig lik min gamle EOS 40D av utseende, men den har helt klart en rekke fordeler. Satte på et Canon 50mm F/1.4 objektiv og vippet ISO'en opp til 6400. Det ble jo rene nattkameraet! Tok nattbilder av ting som ikke var mulig å se med øynene. Nok å tenne en fyrstikk i et mørkt rom for at kameraet klarte å finne fokus og ta bilder.

Menyene virker imponerende enkle, og jeg gleder meg til å teste ut den innebygde trådløse linken opp mot blitsene mine. Men nå er kameraet så lysfølsomt i seg selv, så det spørs om jeg i det hele tatt kommer til å ha behov for å bruke eksterne blitser i framtiden :-)

I morrest satte jeg på et Sigma 100-300mm F4 objektiv med en Kenko 1.4X telekonverter og tok lesbare bilder av bilskilt i bevegelse på hele 500 meters avstand (på 650m ble siffrene uleselige).

Tok også et bilde av verktøykassa mi på 3 meters avstand ( håndholdt, med 24-70mm F/2.8L og blits). Når jeg åpner bildet på PC'en så kan jeg nå telle gjengene på samtlige av skuene som ligger i kassa.

Det virker nesten som kameraet har vært på fotokurs og har utviklet sin egen inteligens. Det avpasser selv lukkertiden etter hvor mye jeg drar til på zommen, og justerer ikke bare blender, men også ISO'en til et fornuftig nivå alt etter tilgjengelig lys. Meget imponert etter bare noen minutters testing.
Fryktelig lang ventetid før det kom i butikkene. Faktisk hele 6 uker etter at det ble lansert.

"SET" knappen danser rundt av seg selv, og sto faktisk helt på hode da jeg pakket opp kameraet.

.jpg filene blir på 7-8 MB, hjeeelp. Må finne meg en effektiv måte å krympe dem på. Kanhende blir en ny PC det neste jeg må ønske meg.

Tenkte å føre opp prisen som negativt, men kameraet er faktisk verdt hver ei krone. Det finnes rimeligere alternativer, men da får du ikke en 7D.

Synes nesten litt synd på dem som nylig har kjøpt seg EOS 50D. Lurer på om ikke også enkelte EOS 5D Mk II kjøpere også føler seg litt sviket av Canon nå?
Storfornøyd, helt i ekstase!

Helt klart et "hi end" kamera som også vil falle i smak hos dem som egentlig ikke er så proffe til å gjøre manuelle innstillinger av lukkertid, blender og ISO. De som har råd til det, men ikke tid til å lese manualer. Passer også utmerket for de av oss som begynner å dra på årene og ikke lenger er så stødige på hånda som før. Nesten like enkelt å bruke som et vanlig pocketkamera, bare med gjennomført kvalitet og massevis av kreative muligheter.

OBS: Denne brukererfaringen må leses som synsing i fra en amatør.

Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu