Varsle Foto.no
Erfaringer
Thomas H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et solid og enkelt kamera som har det viktige (men ikke mer) som trengs for å ta gode bilder. Har hatt Nikon FE (svært lik FE2) i over 30 år og det var alltid en fornøyelse å ta det fram. Savner dette enkle og intuitive i digitale kameraer. De to mekaniske viserne som viser h.h.v. innstilt eksponering og målt eksponering forteller "alt" på et øyeblikk.
Skulle gjerne hatt et digitalt bakstykke til det, men tror ikke slikt finnes.
Det mest brukervennlige, gode og solide SLR jeg har hatt.
For tiden kameraet ble laget. Vil du bruke film, er dette noe av det beste til prisen.
Ole-Jørgen Næss K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Virker svært solid, utmerket lysmåling, mulighet for å låse eksponeringen og samtidig kontrollere lyset for resten av motivet, mulighet for trådstyrt fjernutløser, lett vekt, fantastisk fokus-indikator i søker'n, mulighet for automatisk lukkertid (obs;baseres på sentrumsdominert lysmåling, tilsvarer A-modus på Nikon DSLR)
Søkern, eller rettere sagt informasjon om valgt lukkertid og lysmåling, fungerer svært dårlig i dårlig lys, da disse ikke er opplyst.
Hjulet for lukkertid har lett for å bli låst fast på AUTO hvis du er litt uforsiktig i en situasjon med litt dårlig tid (utløser på toppen av hjulet)
Helt fantastisk å tenke på hvor gammelt (for meg, i det minste) dette kameraet er, og hvor utrolig bra det er! Det er sjeldent jeg får dårlige (teknisk) bilder med denne!
Kommer du over det, kjøp det.
Har du tilgang på det, er så utrolig verdt det å bruke det!
Kameraet får 5 i Konstruksjon KUN pga søkern
Roar Arne V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid arbeidshest nytta sidan ca. 1975 med diverse optikk. Nøyaktig fokus og lysmåling. God byggekvalitet. Stort sett god å bruke. Fin på tur då den er lett og solid. God lukkar med velfungerande automatikk. Aldri feila det aller minste.
Litt trang søkar. Litt kronglete å sette eksponeringskorreksjon.
Har du eit slikt kamera, så ta vare på det. Det vil vare lenger enn alle dine nye digitale.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu