Varsle Foto.no
Erfaringer
Jørgen H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bildene er skarpe (mellom 70-200mm), og makrofunsjonen gir deg nærgrense på under en meter, hvor du da kommer skikkelig tett innpå motivet.
Objektivet er solid bygd, og kommer med en stor og brukbar soldblender.

Prisen på denne linsen er rimelig, og er derfor godt egnet nybegynnere og "av-og-til"fotografer.
Autofokus kan være noe vanskelig, spesielt i lavt lys. Dette har jeg merket med andre telelinser, men her er det spesielt tydelig. Autofokuseringen bråker også unødvendig høyt. Man bør ikke sitte på konsert med filharmonien og autofokusere, da dette garantert vil irritere dine nabotilskuere.

Som andre har nevnt, begrenser makrofunksjonen seg til 200-300mm. Jeg ser ingen praktiske grunner til dette, da denne linsen hadde hatt godt av bedre nærgrense for fokus under 200mm.

Ingen bildestabilisator. Da kan man nesten utelukke å ta håndholdte bilder på 300mm. Selv vad veldig lav eksponering i godt lys, med balansert ISO og blender, vil bildene på 300mm håndholdt bli uskarpe. Derfor kan denne linsen være en skuffelse for fuglefotografer.
Objektivet er godt bygd, har god makro, til en rimelig penge. Men samtidig har den litt mye negativt, spesielt mangel på IS og makro ved 70-200mm.

Men som nybegynnerlinse er den absolutt å anbefale, da prisen ikke er så høy, og fotografen virkelig lærer seg hva som må til for å få gode bilder ved høy zoom.
Man får det man betaler for.
Lars Ivarson F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Vil berre sei at seriøse testar påstår at den optiske kvaliteten på Sigmaen er betre enn den langt dyrare 75 - 300 optikken til Canon. Det er også mi erfaring at skarpa er det ingen ting å utsetje på. Heller ikkje på kontrasten.
Men macro knappen er shit, og har kilt seg for meg meir enn ein gong. Likevel, skal ein drive macro, så bør ein vel helst kjøpe seg utstyr til det, og ikkje rote rundt med ad hoc løysingar?
Så om du ikkje er macrofotograf, er dette linsa for deg.
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget rimelig objektiv som gir flott bildekvalitet opp til 200mm. Bra til landskap, portrette, makro og mye mer. 70-300 er et veldig anvendelig zoom-område, og passer fint som et objektiv nr.2 i tillegg til kit-objektivet.
Svak konstruksjon, føles lite solid. Objektivet endrer lengde når man zoomer. Makrofunksjonen er klønete - brennvidden må settes over 200mm for å aktivere "makro"fokus med en bryter, noe som er veldig klønete. Kjenner ikke til andre objektiv som trenger en slik bryter. Gir tydelig svakere bildekvalitet på 200-300mm brennvidde. Hvis du legger penger i et fullformatkamera som 5D eller D700 - styr langt unna dette objektivet, med mindre du synes det er greit at det blir uskarpt i kantene selv på trange blendere som F11-16. Skarphet er ikke alt - hvis du stort sett ser på bildene uten å zoome inn 100% eller i et album med 10x15cm papirkopier er objektivet plenty skarpt nok.
Man får mye for pengene, ingen tvil om det. Jeg tror jeg likevel vil anbefale folk å betale litt ekstra for eksempel for Canon EF 70-300 F4-5.6 IS USM. Den er mer solid bygget og er av en helt annen kvalitet spesielt mellom 200 og 300mm der Sigmaen er svakest. Har du 5D eller D700 - styr langt unna dette objektivet, med mindre du synes det er greit at det mangler evne til å tegne skarpt i kantene.
Trekk for en billig konstuksjon, karakter 2. Likevel er det så billig at pris/ytelse blir meget høyt. Helt flott til nybegynneren og hobbyfotografer med et trangt budsjett.
Trym S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Billig
- Ok bildekvalitet
- Mye for pengene
- Har tatt over 500 fuglebilder med denne linsen, og alle bilder med zoom over 200 blir uskarpe og detaljløse.
- Elendig autofokus
- Det billige glasset bidrar ikke til bedre bildekvalitet
Jeg syntes det er et OK kjøp for begynnere. Men hvis du kan, så spar heller til noe litt dyrere.. De som kjøper linser til 2000 eller mindre stiller ikke store krav til skarphet, og må da heller ikke forvente å få de flotte resultatene. Hadde jeg kunnet gå tilbake i tid, ville jeg ha spart litt til og kjøpt Canons EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. Dobbel pris, men fremdeles i en grei prisklasse for begynnere. Macro funksjonen kan du bare drite i for å si det rett ut.. :) har fått noen SVÆRT få bilder jeg er fornøyd med. Syntes at mitt 18-55mm objektiv er bedre på dette..
Til den prisen er det kjempebra, men det er til den prisen altså.. SPAR og bruk ca 3500 på noen mye bedre glugger fra canon.
Benedicte F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Utrolig bra kvalitet, langt borte fra der du står. Duger både inne og ute!
Litt treg å zoome på - vri på
Denne linsen har jeg brukt både inne og ute. Jeg bruker den blant annet til å ta bilder av sprangstevner / dressurstevner o.l. Sammen med speilreflekskameraet fungerer det kjempebra og jeg er utrolig fornøyd!
Endre W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektivet føles robust og bra bygd. Koster lite
skarphet bled glemt bort under konstruksjon. Skarphet kan oppnåes på f\9 men selv da er ikke skarpheten noe og skryte av. fargegjengivelse er veldig dårlig. Zoom ringen er veldig hard. Autofokus er bråkete og upresis. Brennvidde over 200mm er dårlig. Det er litt for mye Vignettering og krominansstøy\Fargebrytning.
Objektivet er helt o.k for nybegynnere. Men er like greit og spare litt ekstra og kjøpe noe bedre. Skulle jeg gitt objektivet karakter fra 1-10 ville jeg gitt dette en 3`er
Gir dette karakter 3 i betraktning av konstruksjon og ytelse.
Kjartan Hareide B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
+Pris
+Makro
+Mye for pengene
+Bra til portrettbilder
-Linsen går ut hvis du holder den nedover
-Uskarphet fra ca. 250mm-300mm(av erfaring)
-Dårlig fokus
Uskarpheten er ikke bra og krever mye sharpen i photoshop for at resultatet skal bli brukbart!
Linsen er en bra linse for nybegynnere men blir fort for dårlig sett i andres øyne. Min konklusjon er at du bør heller spare litt mer og kjøpe en annen linse men, den er absolutt brukbar for sin prisklasse!
Dette er en bra linse for nybegynnere men spar og gå opp et hakk i prisklasse!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu