Varsle Foto.no
Erfaringer
Øystein S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kraftig og flott ekstern blitz som kan styres fra kameramenyen. Kan vinkles opp i taket og vries mot veggen for mykere belysning. Fin og informativ skjerm på blitzen med bakgrunnsbelysning. God batterikapasitet og fornuftig prisnivå. Metallsko!
Det eneste jeg kan komme på er at den ikke fungerer som master.
Enkelt og greit en flott ekstern blitz til Canon - leiren. Jeg nøler ikke et sekund på å anbefale denne, med unntak av til de som trenger større ledertall og/eller masterfunksjon i studiobelysning.
Kristian L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rask lading (dog litt treg på full styrke). Kraftig. Nok av vinklinger for bounce-flash. God focus-assist. Virker solid nok. Syns TTL-funksjonaliteten treffer bra. Den har alt jeg ønsker av manuell kontroll også. God batterilevetid. Stille.
Kan ikke brukes som master. For dype knapper til FEC/Styrke-justering (glem tommelflate-trykk, her må du vinkle med neglen). Fjernstyring på canon-måten benytter lys, som stiller krav til omgivelsene som virker litt rare ("vri blitsen 180 grader så forsiden peker mot deg og blitshodet mot motiviet" og slikt). I tillegg oppleves fjernstyringen som veldig uoversiktlig. Vanskelig å vite om kontakt mellom blitsene er oppnådd og hva som gjøres.
På det som teller mest - selve blitsen og automatikken - så lever denne opp til alle mine forventinger. Noen upraktiske elementer, men oppleves ellers som en veldig god blits. Upåklagelig byggekvalitet. Prisen er litt stiv satt opp mot andre blitser, og det virker som du i praksis betaler for master/slave-teknologien.
Knappene trekker konstruksjonskarakteren ned. Jeg holder kritikken om master/slave-systemet til Canon noe utenfor karakterene, da det ikke er begrenset til 430EX II, men gjelder alle blitsene til Canon. De elementene som relaterer direkte til 430EX II er tatt med i karaktergivingen.
Guttorm S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kraftig blitz ledetall 43.
Kan ikke brukes som master.
Ikke negativ elevasjon for macro/nærbilde.
Prisen.
God allround blitz til dagligbruk.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu