Varsle Foto.no
Erfaringer
Tor H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Sylskarp optikk, lyssterkt, solid byggekvalitet, billedstabilisator, tre fokusinnstillinger (38cm-53cm, 53cm-uendelig eller hele fokusområdet) og stødig og praktisk stativfot som er lett avtagbar. Glimrende makro, som også er meget god og anvendelig til andre oppgaver.
Litt stort og tungt, og har en tendens til å bli liggende i skapet når fotobagen pakkes for tur. Vurderer derfor å supplere med en liten og lett 35mm- eller 40mm-makro.
Toppkvalitetsmakro som nærmest utgjør en egen klasse mellom 90-105mm- og 180-200mm-segmentene, og Sigma har langt på vei lykkes med å kombinere det beste fra begge leire. Kan anbefales på det varmeste!
Stig Harald R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Sylskarp med fin kontrast. Solid bygget.Fungerer veldig fint som en moderat tele. Tatt mange fine portretter med denne.
Som alle macro objektiver kan autofokus av og til bli litt vrien i svakere lys. Noen vil nok synes at det veier litt mye.
Veldig fornøyd. Den som liker macrofotografering vil bli svært fornøyd. Stativ og manuell fokus er det som gjelder om du ønsker bien og blomsten i fokus. Tror nok at den nye utgaven med OS vil gi en ny dimensjon til dette gode objektivet.
Ståle R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lyssterk og kraftig macro.<br>
Solid bygget, og stødig avtagbar stativfot medfølger.<br>
Ettersom dette er et fast-brennvidde-objektiv i Sigmas eliteserie, er alle optiske feil ivaretatt. Lite å sette fingeren på her!<br><br>

Den store brenvidden muliggjør insektfotografering på avstand. Krever dog stativ, ettersom linsen er tung som bly.<br>
Dybdeskarpheten i macro området er ekstremt kort (som forventet) så bilder av tredimensjonale objekter (insekter) krever nedblending. Ublendet mot nærgrensen (1:1), er dybdeskarphet mindre enn en millimeter.<br><br>

Objektivet er fantastisk skarpt, og velegnet som portrettlinse hvis du holder ut vekten. Det er imidlertid på macroområdet det glitrer.<br>
Fokusmotoren (innebygget ultralyd (hypersonic)) er praktisk talt lydløs, og relativt rask når den har tilstrekkelig kontrast.
Tungt!<br><br>

Jager fokus en del. Kan minimeres ved å bruke objektivets låsing av fokusavstand (3 settinger).<br>
Hvis du prøver å fokusere på et område med lav kontrast (ensfarget) jager AF en del. Bedre å bruke manuell fokus da.
Et av de bedre macro objektivene jeg har eid.<br>
Relativt prisgunstig også. Kan anbefales.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu