Varsle Foto.no
Erfaringer
Arild Dryasanne K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Tror dette obj er kraftig undervurdert. Problemet «kan være» svingninger i fabrikasjonen. Den er ikke laget som en 70-200 /2-8 men for oss vanlige lønnsmottagere i plast/ rimeligere materialer.

Mitt eksemplar er og blir dønn perfekt, det våger jeg å si. Optisk like bra som 70-200/2.8.

Nå bruker jeg denne bare til landskap, fjellfoto på langt hold, setre fra fjell ved siden i godt dagslys. Nesten alltid f11 evt f8 på min d750.

Er nok litt redd for at mitt røffe bruk i fjellet kan skade «mitt gullegg» så den brukes bare ved kafferasten, ellers godt innpakket nedi sekken. Kjøpte obj nytt fra Scand. Photo, ville ikke turd å kjøpe den brukt/gråmarked.

Bør ha god tid når du tar bildet med denne. Selv om af i seg selv er lynrask, ingen treghet der, la nå vr systemet «knurre seg ferdig «......
Ingenting. Vel - lyssvakt for de som driver med fjær og pelsfoto :)
Superskarpt superobjektiv til fjellturer — hvis du finner et som er perfekt fra fabrikken. Evt mikrojusterer i kamera. Løp og kjøp, som flere sier.
Sjeldent bra objektiv til Fullformat til en sjelden lav pris
Arvid K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektivet fulgte med kameraet da jeg kjøpte dette. Kameraet var nesten nytt til en svært hyggelig pris og da 'glasset' fulgte med for kr.2500 tenkte jeg, jeg selger det for samme pris og kjøper noe mye bedre. Men jeg ble svært overrasket da jeg i de første dagene prøvde ut kameraet på medfølgende optikk. Bildene ble skarpe, flott fargegjengivelse og på f 5,6 god kontrast og skikkelig fin skarphet, VR fungerte perfekt og autofokusen både rask og pålitelig. Har tatt håndholdt på 300mm 1/100 sek uten den minste bevegelsesuskarphet. Kanskje ikke topp skarphet på 300mm f5,6, men siden jeg kun fotograferer i NEF blir dette topp etter en lettere justering.
Objektivet er tross sin brennvidde, 70 - 300mm - både 'lite og lett' og kan tas med over alt. Nå ser jeg imidlertid at dette objektivet nærmest faller igjennom på feks Nikon D3X mens det på min D600 oppnår helt ok resultater. (DXO Mark) Dette har vel med sensor og signaloverføring å gjøre, og ikke 'glassene' i seg selv. Kommer ikke til å kvitte meg med dette objektivet nei!
Lyssvakt.
Lett, tynger ikke bagen overhodet. God optisk kvalitet. Ok byggekvalitet. Til den prisen et svært godt kjøp!
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rask AF, konsekvent. Pålitelig. Godt bygget men likevel ikke for tung. Effektiv stabilisering som gir 3 trinn ekstra, 4 med god teknikk og serietagning. Skarp gjennom hele zoom-området. Kan brukes til portrett, sport, landskap, men ikke macro.

OPPDATERT:
Har nå prøvd objektivet sammen med D700 til å ta bilder ved et Taekwondo-stevne, Nord-Norsk Mesterskap i Svolvær første helgen av oktober. Som en av dommerne hadde jeg større frihet til å bevege meg innenfor kampområdet (når jeg ikke skulle dømme, vel og merke, og ikke på selve matta, da...) så jeg fikk prøvd ulike vinkler. Med kameraet innstilt for sport; slått av alle finesser, opptak til jpg, kontinuerlig fokus, seriebildetakning, auto-iso (begrenset til 5000), samt S lukkertidsprioritet. Og objektivet på AF, slått av VR. Etter litt innledende prøving/feiling med/uten blits fant jeg ut at blitsen ikke henger med når det går for seg, altså best uten. Det igjen betyr høyere iso når lukkertiden skal være minst 1/125-1/160 for å fryse bevegelser sånn høvelig. Lang innledning, men når jeg kom så langt var det bare å konsentrere seg om utøverne og gafle bilder. Objektivet fungerer som en drøm, med rask fokus og konsekvente resultater hele veien. Bildene har god kontrast og skarphet selv om iso pendlet mellom 2000-5000 på de fleste bildene.

OPPDATERT2: Landskap. Har brukt objektivet på tur i marka også, og finner at det er veldig bra for å isolere elementer i et lanskap. Det er også fint for å legge skarphet et sted og få fin bokeh på øvrige deler av bildet. Ser at noen ikke får til bokeh med dette objektivet, synes det er litt rart... Til dette bruket er fokus og VR sikkert som banken og helt upåklagelig.
Litt lang ved 300 mm (er vel alle zoomer i denne str...) og med solblender på. Kan jage litt ved skifte av fokus nært/fjernt, eller i spesielle lysforhold.

OPPDATERT: Litt lav lysfølsomhet til sport, kanskje, MEN på mitt D700 har jeg ingen betenkeligheter med å bruke det innendørs UTEN blits til Taewkondo, f.eks, i hvert fall opp til iso 5000.

Skal prøve det til turn senere og kan evt legge ut oppdatert erfaring etterpå.
Et godt objektiv med god ytelse til rimelig pris. Har ikke prøvd til sport enda men får heller oppdatere erfaringen senere.

SE OPPDATERING VEDR SPORT OG LANDSKAP.
Et objektiv som gjør det du ber det om, uten å komme i veien for deg eller det du ønsker å oppnå.
Johnny F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg gjorde sammenlignende eksponeringer i butikken med dette nye objektivet og det langt dyrere 70-200 f:2.8 VRII, begge på f:5.6, 200mm og ISO200. Bildene ble så gransket på en profesjonell monitor og resultatet er overraskende, det rimeligste har like god eller bedre skarphet. 70-200 f:2.8 på største blender viste klart dårligere skarphet.
CA og motlysegenskaper er like gode på begge. 70-300mm f/4.5-5.6G VR ble også testet på 300mm f:5.6 og ga samme høye skarphet. Håndholdt på 1/5 sek. 300mm på ca. 6 m. avstand ga det perfekt skarphet i 1 av 3 exp., og svært liten uskarphet i de øvrige. VRII fungerer rimelig bra.
Utendørs på 300mm klarte jeg ikke å fokusere skarpt manuelt på stor avstand, men autofokus gjorde jobben perfekt.
Dette objektivet har forøvrig VRII og har to ED-elementer.
Ingenting foreløpig.
Resultatet var så overraskende positivt for dette nye objektivet at jeg ikke nølte med å kjøpe det.
Den lave vekten var også avgjørende.
Optisk er det omtrent like bra som det fire ganger dyrere 70-200 f:2.8.
De to blendertrinn f/4 og 2.8 en får på 70-200 gir dårligere skarphet enn 70-300 på f/5.6.
Prisforskjellen ligger i byggekvalitet og lysstyrke, ikke i den optiske ytelsen.
En mer vitenskapelig test kan sikkert gi andre resultater, men erfaringsmessig er en slik praktisk test for meg av større verdi.
Eksponeringene ble gjort med en D300.
Konstruksjonen i praktisk bruk er helt ok. Ingen siging som eks. 18-200 har. Meget bra at vekten er så lav, og lav masse bidrar også til at det tåler mer om en skulle droppe det i bakken.
Jóhann Á.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rimelig lett
VR som funker
Skarp nok for det meste
Kjapp fokus og lydsvak, så lenge det er bra med lys1
Knapp på lys i enkelte situasjoner
Kan jage litt på fokus
Optisk litt svakere ved 300..men bedre en mange andre
En glimrende telezoom, særlig når prisen er tatt i betraktning. Så hvis man ikke har mange tusenlapper liggende, eller har store behov for større blender som størst (2.8) gjør denne jobben godt!
Kjell P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Prisen er det eneste positive med denne linsen.
Synes ikke den tegner skarp og har litt dårlig kontrast.
Kjøpte denne listen hos Adorame i USA,men det gikk ikke lang tid før den var byttet ut med 70-200 2.8 VR.
Spar litt mer penger og kjøp 70-200 2,8 VR. Det er en helt annen verden.
Oliver G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Hendig zoomområde, lett å bruke for bilder av dyr og mennesker. VR virker meget effektiv og gir 3-4 trinn. Optisk ytelse i bildesentrum opptil 200mm er bra for prisen, også ved full åpning. Akseptabel lite fortegning ved 100-200mm.
Dårlig optisk ytelse i hjørnene ved full åpning på fullformat. Brukbar ved nedblending med 2 trinn, men langt fra skarp. Kan ikke anbefales for arkitektur eller landskap pga dette. Optisk ytelse dårlig over 200mm. Lyssvak og dermed dårlig bokeh.
Brukbar ytelse i forhold til prisen som reiseobjektiv eller for objekter som befinner seg i bildesentrum.
Dersom kontrast og skarphet i hjørnene eller på brennvidde over 200mm teller: styr unna.
Måtte bare gi min mening etter så mye skryt her. Det er viktig å skille mellom DX og FX med dette objektivet. Min konklusjon gjelder for fullformat!
Gudmund N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget skarp optikk.Skarp fra full åpning.Vr funksjonen virker i praksis meget bra. Ganske solid bygd, en god del metall gir en relativt solid følelse. Selvfølgelig ikke som de helprofesjonelle Nikkorene, men mye mer solid enn f.eks 55-200Vr.Ligger bra i grepet. Fullt ut god og praktisk både på DX og FX.
Ingenting- til denne prisen kan man ikke forvente noenting mer. Et blendertrinn ekstra kunne man selvfølgelig ønske seg..
Meget bra objektiv til prisen. Et "must".
Løp og kjøp..
Kjetil B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget god tele som fikk prøvd seg skikkelig på safari i Kenya nå i desember (2009). Forholdsvis lett og grei å ta med. Stabilisator (VR II) fungerte overraskende og meget godt. Rask autofokus. God pris (ca 4700)
Bittelitt lyssvak, men ikke verre enn 17-70mm som kommer i D70 kit.
En forholdsvis liten og lett tele. God kvalitet. Mye for pengene.
Ståle R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et svært bra objektiv for pengene. På et DX kamera tilsvarer dette en 105 - 400 mm zoom!<br>
Objektivet har variabel lysstyrke avhengig av zoom grad, slik de fleste i denne prisklassen har.<br><br>

Den optiske kvaliteten er svært bra, og den 9 bladede blenderen skaper myk og ren bokeh. Det fokuserer raskt og presist, og har få klassiske linsefeil. ED glasset eliminerer praktisk talt kromatiske feil (fargebryting med halo). Objektivet er også utstyrt med andregenerasjons VR (VRII) som fungerer utmerket<br>
Objektivet er ikke et "DX" objektiv, og fungerer følgelig fint på full format kameraer som mitt D3 også<br><br>

Denne linsen er fri for zoom-creep. Noen anmeldelser jeg har lest, klager på "rykkete" og "sticky" zoom. Det har ikke jeg erfart med mitt eksemplar.<br><br>

På tross av at dette er en zoom opp til 300 mm, tar den forbausende liten plass sammenslått, og vil passe stående i de fleste kamerabager.<br>
Med "lens hood" på og fullt ut-zoomet blir den imidlertid relativt stor.
Noe lyssvak (5.6) i 300 mm regimet. Imidlertid ikke annet å vente i denne prisklassen.
Fantastisk billig linse i forhold til hva du får igjen for pengene. Byggkvaliteten er overraskende god, på tross av at den er i plast. Den føles solid og godt bygget. I motsetning til lillebror (18-200mm), er det ikke noe slark å spore her selv fullt ut-zoomet til 300 mm.<br><br>

Kan anbefales på det varmeste.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu