Varsle Foto.no
Erfaringer
olav v.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har nylig brukt linsa på en lengre reise i Nord Thailand - under tildels harde forhold, med både styrtregn og ekstrem varme. Linsa synes å tåle det meste. Sammen med Canon 5D mark II har jeg funnet mitt radarpar!
Kanskje mest imponert er jeg i motlys påmontert solblender. Det funker. Og linsa oppleves som lett og ballanserer utmerket på kamera.
Lysstyrken på linsa har hittil ikke vært et problem. Jeg bruker sjelden stativ, men derimot ofte trestammer, biler, steiner - hva jeg måtte finne å støtte meg til. Tidligere hadde jeg 100-400L på en lang reise i Afrika. IS funksjonen på de to linsene kan overhode ikke sammenlignes!
Utrolig solid inntrykk.
Optikken virker SYLSKARP!

mangler feste for stativ, men i praksis savnes det ikke.
Ballansen i linsa og IS-funkjsonen gir utrolige bilder selv i skumringen!
Jeg har funnet min store kjærlighet!
Er noe utstyr perfekt? Neppe.. Men denne linsa er så nær som du kommer..
Jan Sivert H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Vel fungerende IS. Optikken er skarp og god selv om skarpheten vel avtar en anelse ved 300 mm. Autofokusen er brukbart rask og presis så lenge det er godt lys.
Dårlig lysstyrke. Frontelement roterer ved fokusering. Smal fokusring for manuell fokus og ikke kontinuerlig manuell fokus.
I sitt prisleie er dette etter min mening et meget godt kjøp. Flott reiseobjektiv ved siden av en normal-/vidvinkel, da det er forholdsvis kompakt og lett og dekker et stort teleområde.
Jørn B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektivet gir skarpe bilder i forhold til prisen, bra kontrast,passe kompakt og lett og, ikke minst:Bildestabilsering. Dessuten har det en grei pris. Passer også til fullformat,gir visstnok helt greit resultat der også(ikke prøvd selv, bare sett hva andre skriver.)
Frontelementet beveger seg under fokusering(Litt plundrete med polarisajonsfilter og avtonede filtere) Litt langsom fokusering,kanskje litt dårlig lysstyrke(men det er svært få andre objektiver i 70-300 klassen som har bedre!) Av en eller annen grunn har det ikke avstandsskala med tall?! Litt enkel konstruksjon.
Det er dette objektivet jeg bruker aller mest.Fint til landskap, og til å "gå rundt å se etter motiver",dyre-og fuglebilder sånn i dann og vann. Har tatt mange skarpe fugle- og dyrebilder med objektivet. Objektivet har en nærmest rund blender som gir fin uskarphetssirkel. Fint til portretter på 300mm! Det er utrolig fint til reiser pga. vekt og ellers når en vil bære lett. Bildestabeliseringen er svært anvendelig som jeg setter utrolig pris på når jeg ikke rekker å sette kameraet på stativ, eller ikke gidder å dra på det. Synes det er himmelvid forskjell fra det gamle 100-300 4,5-5,6 jeg hadde før! Sto på valg mellom dette og 70-200 4,0 L. Men, synes skarpheten var så og si identisk, iallefall opp til A3. Og sparte ca.1000,-! Bruker det på Canon EOS 40D.
Men, hvis en tar mye bilder av sport og er spesielt interessert i dyr og fugler, bør en kjøpe mer lyssterk optikk! Alt i alt er minuspunktene mer enn nok til å leve med for min type fotografering!
Til prisen er det ett mer enn ok. objektiv som en kan ta flotte bilder med! Hvis det hadde hatt "L" konstruksjon ville prisen blitt en helt annen vil jeg tro!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu