Varsle Foto.no
Erfaringer
Simen O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget anvendelig brennvidde. Solid byggekvalitet, rask autofokus. God medfølgende solblender og objektivveske.

Optisk er den knallskarp fra ca f/2,2, men også større blender kommer godt med til tider.

Glimrende til foto av folk i innebelysning og barbelysning uten alt for høy ISO. Fin bokeh egentlig på alle de store blenderåpningene.
Buet fokusplan gjør den uegnet til fotografering av plane flater på full blenderåpning. På mindre blendre enn ca f/2,2 er ikke dette noe problem. På f/1,4-2,0 må man bare være obs på det og bruke spotmåling for å få fokus til å treffe der man vil. Foto av stjernehimmelen bør også ha mindre enn f/2,2 blenderåpning.
Mitt favorittobjektiv til daglig bruk hjemme. Absolutt verd pengene.
Litt trekk pga buet fokusplan og hjørneskarpheten på f/1,4-2,2.
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fungerer fint, lyssterk og skarp. Normalt hurtig fokuks, men ikke noen racer. Se kommentar under "negativt" for forklaring. Lite eller ingen synlig vinjettering. Normal størrelse, virker solid. Fin bokeh, lett å leke med skarpheten. Oppdatert: litt soft/myk ved f/1,4, brukbart skarp ved f/2,8 og veldig skarp fra f/4
Ikke pen, mer funksjonell som vanlig på Sigmas linser. Innledningsvis opplevdes noe trøbbel med autofokus hvis avstanden ble over ca 3-5 meter. Opplevde også at AF ikke klarte å bestemme seg hvis den var satt til evaluerende/auto (AF-A) på mitt nikon d5000. Løste seg ved å sette til AF-C (sport) og manuelt valg av fokuspunkt (normalt for min del, foretrekker det for best kontroll). Etter det - no problem! Rask og nøyaktig AF, point'n'shoot! Litt dyr jf Nikon 35/f.1,8, men på brukten er diffen mindre.
Kjempefint objektiv for fotografering i svakt lys, og for lek med skarphet/bokeh. Solid og pålitelig.

Oppdatert 12. mars: Synes etter hvert at f/1,4 ikke er praktisk anvendbart, det blir for mykt. Greit nok at skarphetsplanet er kort men objektivet bør blendes ned til f/2,8 før det blir anvendelig. Ut fra dette solgte jeg og kjøpte et rimelig nikon 1,8 objektiv, som er skarpt fra 1,8. Alt i alt, i det lange løp, en bedre løsning fordi resultatet blir bedre på vidåpen blender (som er poenget med lyssterk fastoptikk.) Justerer pris/ytelse ned en karakter basert på dette.
konstruksjonen virker solid, men den er litt dyr jf konkurrentene. Myk fra f 1,4 trekker noe ned.
Jørn B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg skulle egentlig kjøpe Canon 28mm 1,8 til min Canon 40D for å ha et lysterkt normalobjektiv. Fotobutikken var tom for øyeblikket. De hadde imidlertid Sigma 30 1,4 EX inne. Synes det så fint og solid ut. Fikk med hjem på prøve. Ble positivt overrasket! Mitt eksemplar tegner Skarpt ut på kantene selv på lysstyrke 1,4! Dette sammenlignet med de andre objektivene mine på full åpning. Meget bra til bilder ute og inne når lyset er dårlig. Lite og lett, ikke vekker mye oppsikt, så det er fint til gate - og miljøbilder. Har også meget bra "blur" utenfor fokusområdet.
Har lite kromatisk abberasjon. Ikke Tønne eller putefortegning av betydning etter det jeg kan se .. Er meget skarptegnende. Har HSM (Sigmas stillefokusering) Kan overstyre fokuseringen. Fint for å være skuddklar i rette øyeblikk! Lite reflekser i Motlys det jeg har sett hittil.Det følger med Solblender (Noe som må kjøpes ekstra til Canon 28mm 1,8) Er rimelig, betalte kr. 3250, - nytt. Til ettertanke koster Canon L 35mm 1,4 ca.12000, -! Faktisk det nærmeste tilsvarende Foruten Canon EF 28mm 1,8 som koster ca. Det samme som Sigma 30mm 1,4.
Fokuserer KUN til 40 cm som er svakt synes jeg! Burde ha 20-25 cm.! Kommer til å prøve nærlinse av god kvalitet ...! Minste blender er 16. Ulempe hvis Stor dybdeskarhet er ønsket.
Er et APS-C-objektiv så det passer dårlig hvis en siden oppgraderer til fullformat eller har det alt.
Et fint og godt objektiv av høy klasse Både optisk og mekanisk! Fin finish synes jeg også! Skarpttegnende, er lite og lett å ta med.Sammen med et lite teleobjektiv f.eks Canon EF 85mm 1,8 eller macro 60-100mm har man en flott kombinasjon når en trenger god lystyrke! Passer bra som tilegg til 18-200 zoom klassen for bedre lystyrke.
Alt i alt: Meget godt kjøp!
Asbjørn M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
30mm crop tilsvarer 50mm fullformat.
F1.4 gir herlige muligheter.
Tegner veldig skarpe bilder.
Lite vignettering.
Har ikke sett kromatisk aberrasjon en eneste gang enda, selv ved virkelig krevende tilfeller.
Robust.
Følelse av høy kvalitet tvers igjennom.
Godt balansert sammen med Canon EOS 50D
Litt for tungt for Canon EOS 450D
Kunne hatt raskere auto-fokus.
Kunne hatt Optisk Stabilisator, det er ikke nødvendig strengt talt men det hadde vært en hyggelig overraskelse.
Et supert objektiv, det sitter på 90% av tiden. Har helt kuttet ut blitz innendørs. Helt supert å bruke innendørs på tross av liten vidvinkel.
Tar super flotte bilder, savner litt zoom, men har paret det med et 100mm f/2.0 objektiv og savner ikke noe lenger.
Tar mest natur bilder og bilder av barn hjemme mens de leker, kan ikke tenke meg bedre objektiv.
Litt lettere og litt glattere overflater hadde gitt topp score.
Geir E.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Benytter objektivet med Olympus E-3, og har blitt mitt standardobjektiv.
• Solid konstruksjon
• Meget lyssterk
• Gir fantastiske resultater selv med Olympus sin "beryktede" billedstøy. Konvertert fra RAW til JPEG er støy så og si umerkelig også når bilder tas på høy ISO.
Godt dimensjonert i forhold til Olympus E-3.
På fourthirds-kamera tilsvarer dette ca. bruk av 50mm på Canon og Nikons ikke fullformats-kameraer. Fungerer derfor i praksis som det gode, gamle 50mm-objektivet på gamle filmbaserte speilreflekskameraer.
• Krever nøyaktighet på autofokus. Bommer av og til, men ikke alltid, i lavt lys.
• Ikke mindre blender enn f16 begrenser av og til mulighetene i sterkt dagslys. Kan kompenseres med ND-filter.
Så lenge Olympus ikke leverer 25-35mm-objektiver med fast brennvidde med større blender enn f2, kommer dette objektivet til å følge med. Ser på det som et obligatorisk objektiv i en seriøs Olympus-pakke.
Når det gjelder spørsmål om matt eller blank finish, betyr det lite for billedkvaliteten;-)
Guttorm S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarp, sylskarp fra f/1,8
Lyssterk. Kan brukes innendørs uten blitz(godt innelys)
Fast i fisken, gir kvalitetsfølelse.
Rask og presis autofokus. Enkel manuell overstyring av AF, bare grip fokusringen og du har den.
Intern fokus. Ingenting rører seg men du fokuserer.
Følger med solblender.
Litt "soft" utenfor senter på store åpninger.
Litt tung?
"Semsket" overflate, blir lett flekkete.
Går bare til f/16.
Ikke dybdeskarphetsangivelse på avstandskalaen.
Ikke fullformat.
Kan anbefales.
Mitt valg nr.1 i lite lys.
Like dyr som originaloptikk. men raskere.
Lars I.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk billedkvalitet, fin autofokus (Nikon). Kun kamerahusets autofokusmodul setter tilsynelatende begrensninger for bilder i mørket. Mitt D300 er bedre enn andre hus jeg har prøvd inkl D90 til å finne fokus i mørket. Forøvrig bunnsolid konstruksjon. Fantastisk skarphet og smell i bildene. Brennvidden funker fint til mye, inkl miljøportretter.

(Har hatt dette for Canon tidligere, med store fokusproblemer. Ikke "hunting" men heller at den låste på objekter, men ikke i riktig fokus. Justering hjalp ikke. Har sett andre rapportere dette også.)
Litt stor og tung, men det må kanskje til. Selve finishen får lett bruksmerker og virker ikke så varig som andre.
Flott fastopptikk som kan gi virkelig supre bilder i lite lys med meget anvendelig brennvidde.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu