Varsle Foto.no
Erfaringer
Stig Vidar H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
I ettertid har jeg anskaffet meg objektiv nummer to og denne er langt bedre på blendere f/2,8 og f/4 enn det den gamle var. Tidligere brukte jeg nesten aldri større blendere enn f/5,6 på dette objektivet, men nå har jeg ingen problem med å bruke f/2,8.
Jeg er vel egentlig ikke så mye negativt å si om dette objektivet lenger. Det måtte i så fall være at det gjør kamera og objektiv litt tungt å bære på...
Stig Vidar H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette objektivet har jeg litt forskjellig erfaring med. Det var tre ganger inne til reparasjon før det ble bra. Sist gang ble linsegrupper byttet. Objektivet er svært bra fra og med blender f/5,6. Da har det en utrolig skarphet, kontrast og fargemetning. Fokusering og zooming går greit, men kunne vært bedre. Solblender følge med.
Skarphet i hjørnene ved blender f/2,8 og f/4 er ikke spesielt bra, men senter er god. Kontrast er heller ikke bra ved f/2,8. Autofokus er ikke spesielt rask og har objektivet stått på hyllen en stund så virker det som om SDM motoren nøler ekstra de første gangene det brukes, men så kommer den seg fort. Uansett litt lite tillitsvekkende.
Et bra objektiv sett i lys av værtetting og skarphet og kontrast ved blender f/5,6. Har en store forventninger ved større blendere så bør en kanskje se etter noe annet.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu