Varsle Foto.no
Erfaringer
Viggo N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det skarpeste som finnes sammen med de andre super-telene. Fantastisk fargejengivelse og kontrast. Svært lite vignettering, borte på 2.8. Den store lysåpningen er grunnen til å kjøpe dette objektivet, ingen vits å blende ned for bedre skarphet, selv ytterst i hjørnene på fullformat er dette rett og slett svinskarpt. Utrolig bra til "tracking" av motiver i bevegelse. Gir et unikt utseende på bildene jeg aldri har opplevd med noe annet. Motivet hopper ut av bildet. Svært effektiv IS. Bygd som en bunker! Har tatt bilder rett mot sola uten å oppleve noe "flare"

Jeg har selv hatt 135mm f2, 85mm f1.2 L og en gjeng med 70-200, inkludert nyeste mk2 versjon og ingen av de, selv ikke 85mm f1.2 kan måle seg med dette objektivet, verken med bokeh eller skarphet.
Det negative er åpenbart, dette er et DYRT objektiv, men så gjør det også noe helt unikt med bildene.

Jeg hadde tenkt å skrive vekt som alle andre, men man er klar over at det veier og med en Black Rapid strap henger det godt så vekt er ikke noe stort problem.

Jeg syns AF er hissigere på 70-200 mk2, rett og slett litt raskere, men nøyaktigheten er det ingenting å utsette på 200mm f2.
Jeg har aldri prøvd noe lignende (og jeg har hatt 300mm f2.8 mk1). 200'n gir den unike "3D"-følelsen på bildet og isolerer motivet svært godt med den peneste bokeh jeg har sett, bedre enn 85 L. Er en drøm til portretter og alt som ligner sport og action, konserter, bryllup, you name it. Den leverer alltid. Blei mitt favoritt-objektiv fra første bilde og 70-200 mk2 er nå solgt.

Vil du ha det beste og mest unike objektivet Canon har? Her har du det..
Kunne trukket litt for pris/ytelse, men finnes ingen billigere snarveier, og så sinnsykt glass må nødvendigvis koste. Leiter man opp en pent brukt ligger det på rundt 32.000,- og det er mye for pengene. Nypris på 47-50 er nok forbeholdt proffene og avskrekkende, men jeg vil ikke påstå at det på noen måte er overpriset.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk skarphet allerede på full blenderåpning. Høy lysstyrke som gir nye motiver i det å utnytte den begrensede skarphetsdybden: Det ideelle objektivvalget både til portrett og til det å fange detaljer i naturen. Leveres med stativfeste og god solblender. Ligger meget godt i hånden, egner seg godt til håndholdt fotografering. Fungerer meget bra med Canons 2x converter.
Høy pris og vekt kommer som naturlige resultat av den høye lysstyrken. Men objektivet er likevel mye lettere å håndholde enn Nikons variant som både er tyngre og mer fremtungt (tyngdepunktet ligger mye nærmere frontlinsen). Grunnen til dette er at Canon bruker et fluorittelement i fremste linsegruppe.
Et fantastisk objektiv som er noe av det skarpeste som Canon har laget av optikk. Stabilisator (IS) fungerer meget bra. Fungerer også meget bra med Canons mk.III konvertere. Bruken av fluorittglass gir fantastisk bildeskarphet, men også reduserer vekten slik at det blir helt greit å håndholde. Kombinasjonen av brennvidde og den høye lysstyrken gir en ny verden i det å kunne isolere detaljer ut fra bakgunnen. Har man råd er dette et fantastisk verktøy!
Brukt på en Canon EOS 5D mk.II
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu