Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Ekstremt skarpt, lyssterkt, herlig bakgrunn ved full blenderåpning. Et perfekt portrettobjektiv for fullformat.
Tungt, treg autofokus, på den annen side sett: verken vekt eller autofokus er et tema for det man vanligvis kan se for seg å bruke dette objetkivet til.
Et objektiv som man vil bruke med andakt, dette sparer man til spesielle anledninger: der bare det beste er godt nok. Dette objektivet gir en bildekvalitet som ikke kan beskrives: den må oppleves. Dette er et av to-tre objektiver i Canons L-serie som alene er grunn nok til å kjøpe Canon fremfor en unevnelig konkurrent :-)
Heftig objektiv, men også heftig pris. Om du har et begrenset budsjett, kan et vanlig EF 85 mm være et fornuftig alternativ.
Tom Egil A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et fantastisk objektiv, med utrolige optiske egenskaper. Det er meget lyssterkt, meget skarpt, gir flotte farger og kontraster og gir muligheter til å skape en meget pen og litt "drømmende" bakgrunnsuskarphet (nydelig Bokeh) når en bruker det på de største blenderåpningene.

Litt krevende å bruke grunnet liten dybdeskarphet ved bruk av den store blenderåpningen, men det gir meget flotte resultater når fokus er riktig plassert.

Ble overrasket over hvor tungt dette objektivet er, men det er en utrolig flott kombinasjon sammen med Canon 5D mkll som jeg benytter meg av.
Kunne ønsket meg en raskere AF og en kortere nærgrense, det er også meget kostbart.
Et fantastisk portrettobjektiv, med utrolig gode egenskaper. Dette er mitt absolutte favorittobjektiv, uten tvil.
Onar O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig skarp og fin fra f1,2. Overraskende mye skarpere enn canon 50mm f1,2 som jeg kvittet for å få denne IGJEN. Solgte 85mm'en først pga ville ha annen brennvidde (50mm), men har gått tilbake til denne magiske linsen.
Nærgrense, hastighet (MYE glass).
For meg ikke like anvendelig som canon 50mm f1,2.
Trekker litt ned for nypris, men kan ofte skaffes brukt til en mye billigere penge.
En skikkelig bra linse, med bra fokus (MYE bedre enn 50mm f1,2 L, som også er en bra linse).
Litt ned i karakter pga nypris. Ellers perfekt.
Halat Sophie A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lysskarpt til de grader og er veldig skarpt. Den lager vel også den peneste DOFen som er og fargene er helt fantastiske.
Den er veldig dyr og veldig tung. Og noe som irriterte meg mest med det rett etter at jeg fikk det, var at det var 1 m nærgrense på den. Jeg liker å komme meg tett innpå mennesker, men ble stoppet rimelig kjapt. Har nå kjøpt en 135mm til ansiktsbilder og bruker 85mm til alt annet. :)
Har du penger til å kjøpe det så er det absolutt verdt det. Det blir mest sannsynlig det objektivet du har på kamera aller mest.
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk bildekvalitet og bokeh! Selv på største blender er skarpheten tilnærmet perfekt, så det er ingen grunn til ikke å bruke blenderåpningen for alt den er verdt (og det er jo en del). På blender f/1.2 og kort avstand er dybdeskarpheten selvsagt minimal. Det er både en utfordring og en glede ved å bruke dette objektivet.

Overraskende stort og tungt første gang man får det i hånden, men har man først prøvd det, vil man nesten ikke ta det av kameraet igjen. Suverent til portretter og fotografering i svakt lys uten blits. Av hele Canons «gullrekke» er dette mitt absolutte favorittobjektiv!
Dyrt, tungt (men det gjør det jo bare mer stødig), langsom autofokus (men ikke så ille som folk vil ha det til, og utrolig presis!). Kunne ønsket meg kortere nærgrense.
Hvis du har råd, så kjøp det!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu