Varsle Foto.no
Erfaringer
Ole Martin H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Gir vesentlig bedre grep i portrettstilling. Alle viktige knapper er duplisert og på samme sted når du snur kameraet.
Fordobler batteritiden. Fleksibel, tar flere typer vanlige og oppladbare. Svært solid. Kan deles med D700 og D300(s)
Må ta av grepet for å komme til kamerabatteriet. Gjør et tungt kamera enda tyngre. Kostbar, men svært hyggelige bruktpriser nå.
Et godt kjøp som gjør et godt kamera enda bedre.
I forhold til bruktprisen nå er verdien bra! Nærmer seg simple kopier som ikke kan måle seg i konstruksjon.
Vinh H N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Orginal grep er laget i magnesium. Det er solid bygd med bra kvalitet og veldig presise knapper samt kontakter. Det kan være dyrt i forhold til uorginale, men det går an å kjøpe brukt til billigere penger, uten at det går ut over funksjon og robushet av den grunn.
Ikke noe spesielt på orginal versjonen. Helt solid.
Anbefales! Jeg bruker det på en D700. 8bps (med AA-batterier eller EN-EL4a) kontra 5 bps er stor forskjell i guttungens fotballkamper :) Grepet blir mye bedre i vertikalstilling. Pris på orginalversjon har gått noe ned i det siste nå. Tidligere kjøpte jeg en uorginal Phottix for en veldig billig penger (kr. 500). Dessverre holdt ikke kontakten og dreiehjulet noe særlig over tid. Etterhvert knakk tannhjulet, og dermed måtte hele Phottix i søppla.
Svein Erik K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-
Meget godt produkt men prisen er alt for høy
Jeg kom over et uoriginalt batterigrep på nettet.
Helt likt MB-D10 med 2 batterier for 60 USD

Nett butikk I Hong Kong
www.linkdelight.com


Prisen da jeg skulle kjøpe MB-D10 var drøye 3500kr
noe som er i meste laget. Men produktet i seg selv er ok.
Derfor kjøpte jeg et uorginalt produkt som fungerer slik det skal og i tillegg har en fornuftig pris. Dette er ikke noe kopiprodukt som gir seg ut for å være et Nikon MB-D10 original produkt, men et produkt men tilsvarende funksjoner. De leverer også batterigrep til de fleste andre speilrefleks kamera.
Arne M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjøpte dette til min D300 først etter jeg hadde hatt det i ca et halv år. For min del var det en fantastisk forbedring. Jeg får et mye bedre grep om kameraet, noe jeg synes er veldig bra, spessielt når jeg tar actionbilder og må bevege meg hurtig. Man har også de knappene man trenger tilgjengelig ved vertikal fotografering. Batterikapasiteten med et EN-EL4a er så stor at jeg tenker aldri over det. Jeg har tatt opp mot ti tusen bilder på en oppladning, og da bruker jeg skjermen masse. Det kan gå mange uker mellom hver gang jeg trenger å lade det, så batterikapasiteten vil nok i praksis aldri være et problem. (Jeg trenger aldri ta med meg laderen når jeg reiser!) Og skulle den bli det kan man kjøpe AA-batterier å bruke med dette. Dessuten ser kameraet utrolig mye bedre ut, hvis nå det er en fordel...
Utløseren er veldig følsom. Det som gjør det til et problem er at det er ganske stor forskjell på den som er på kamerahuset og den som er på batteripakken. Det hender jeg kommer borti utløseren med "baksiden" av hånden min når jeg holder kameraet normalt. Etter at jeg kjøpte batterigrepet har jeg aldri tatt det av, og hadde jeg visst dette ville jeg nok heller kjøpt et D3 med en gang. Dessuten er det en litt stiv pris, da man må kjøpe nytt batteri og lader (eller en komplett pakke) for å få fullt utbytte av batterigrepet.
Dette anbefales på det sterkeste. Om man så aldri tar bilder vertikalt, så sitter kameraet MYE bedre i hånden og man får en batterikapasitet som burde klare å holde selv di lengste turene uten tilgang på strøm. Det blir bare halve kameraet uten batterigrepet!
Stein Anders L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Gjør balansen på kameraet mye bedre. Kameraet blir mer likt D3 i størrelse og håndtering.
Mulighet til å nytte AA-batterier for å drive kameraet. Disse er tilgjengelig over alt. Øker også hastigheten til 8 fps med AA eller EN-EL4 batterier.
Veldig sensitiv trigger. Har hørt flere som er plaget med dette. Grepet på MD-B10 er litt bredere enn på kameraet, og triggeren er litt anneledes utformet.
Behovet for 8 fps er ikke tilstede for meg, men derimot balansen i kameraet da jeg hovedsaklig bruker det i reportasjesammenheng med håndholdt. I tillegg ser det ut til at 70% av mine bilder er i høydeformat;)
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu