Varsle Foto.no
Erfaringer
Håvard F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
I en tid der alt er i plast og gummi er dette full-metall-objektivet først og fremst et mekanisk lite vidunder. Dette objektivet har en byggekvalitet som bare kan sammenlignes med sine søster FA 31mm Limited og FA 77mm Limited. Forskjellen ligger i at dette objektivet ikke bare er det minste og letteste av de tre, men også har den enkleste og mest geniale linse-konstruksjonen. I tillegg har den ikke de heller litt klønete integrerte solblendere til sine søstre, men en enkel 49 mm solblender i metall som er lett å sku av for bruk av filter. Rent optisk er dette mulignes det beste Pentax har laget noen sinne, også bedre enn 31 mm Limited som jeg aldri blir lei av å skryte av. Rent personlig mener jeg at 43 mm er ikke like god før ved blender 4,0. Herfra og ned til blender 22 er det lite eller ingen ting som kan måle seg fra noe merke eller produsent.
Faller rent bruksmessig litt mellom to stoler. Da i dette tilfellet 31mm og 77 mm i samme serie. Det er lissom bare noen skritt frem eller tilbake. Optisk er den uslålig fra blender 4. På full åpning får man et litt sløret drømme-aktig skjær, med en samtidig strålende skarphet. Brukt riktig er dette vidunderlig i mange sammenhenger.
I forhold til sin søsken er dette objektivet langt mindre irriterende m.h.t. klønete solblendere på de to andre. Det er også bitte lite og lett. Faktisk så lite at det ser nesten litt fånete ut på min K20D. Men det er billig. Rett og slett "grisebillig" for et objektiv i denne klassen, med en pris rett i overkant av 5000,-. Dette er vel også et av de få "uorginale" objektiver jeg har sett i salg med fatning til Leica, som folk sloss om på Ebay. Det sier kanskje mer enn noe annet. Løp og kjøp, mens det ennå er å få tak i.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu