Varsle Foto.no
Erfaringer
Kim A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liten, lett og skarp!
Geometrisk distorsjon over middels, og altfor mye for en prime iallfall.
Overraskende mye flares også.
Jeg har testet denne primen opp mot Nikons nye kit-objektiv: AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G VRII (som er like liten og lett!), og zoomen er like skarp over hele bildet på 35mm! (faktisk litt bedre i hjørnene)
I tillegg har zoomen NULL distorsjon på 35mm!, Samt noe bedre flare-egenskaper.

Så når man får BEDRE bilder med kit-objektivet (VR'en kompenderer fint for manglende lysstyrke), blir denne 35mm f/1.8 DX et noe unødvendig objektiv.
Med zoomen har du også fordelen av å ha brennvidder fra vidvinkel til mild tele med deg på kamera, med VR!
I mine øyne kjøper man ikke 35mm f/1.8 DX for å ta bedre eller skarpere bilder, men for situasjoner med lite lys. Og selv da er ikke skarve 2+2/3 blendertrinn så veldig mye å rope hurra for, og bruk av VR og/eller en blits hadde vært en mye bedre løsning i de fleste tilfeller.

En prime er til spesielt bruk! De er konstruert med færre elementer, og er lettere å beregne. Da forventer man at de er litt bedre på distorsjon, skarphet, flares o.l. enn zoomen man går rundt med til vanlig. Når den ikke er det, er motivet for kjøp borte for min del.

Og vær så snill og ikke bruk 35mm f/1.8 DX til portrett, (som det står overalt at den egner seg til); Den er IKKE et portrettobjektiv! Bruk heller en hvilken som helst tele-zoom du har liggende, eller investér i en lyssterk 85mm.
Å være låst på 35mm brennvidde, OG få godt synlig distorsjon, OG betale det samme som 18-55mm VRII koster, (som tar synlig bedre bilder på 35mm og har zoom i tillegg), blir feil. Derfor får 35mm f/1.8 DX noe lav pris/ytelse karakter av meg, selv om den isolert sett er over snittet på både konstruksjon og bildekvalitet.
Tor H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Billig, skarp optikk, grei fokushastighet, lite, lett og kompakt.
Svak i motlys, litt "plastic fantastic-følelse", Bokehen kunne vært penere
Godt og praktisk objektiv. Mye for pengene.
Tony M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Ekstremt mye optikk for pengene. Desidert mitt mest brukte objektiv på Nikonhuset. Solblender følger også med.

Størrelsen gjør også kameraet veldig portabelt og perfekt for bruk i en sosial setting.
Skarpheten står noe tilbake for dyrere optikk, men er også mindre skarp enn 50mm f1.8D til sammenligning.
Vel verdt pengene.
Simen S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Billig i forholdt til optisk kvalitet. God, men ikke fantastisk, bokeh. Meget skarp litt nedblendet.Fantastisk å ha med i feriebagasjen- liten og lett! God manuell fokus, som gjør den grei å filme video med.
Solskjermen har en matt overflate på innsiden. Der fester det seg lett støv og dritt.
Mangler blenderring, gjør at evt bruk at mellomringer er vanskelig (og kanskje umulig)
Godt kjøp! Liker denne brennvidden bedre enn 50mm, men det er kanskje en vanesak (?)
Jan Erik R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liten, billig og skarp.
Sliter i motlys. Flares....
Grei nok bortsett fra i motlys.....
Svein G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Etter mitt syn skarp helt fra 1.8...når fokuset treffer, vil jeg tro dette er mer enn godt nok for alle som ikke har spesielle behov. Bokeh synes jeg ser grei ut for det meste, uten at jeg har et veldig godt øye for slikt.

Lite og lett.

Prisen!
Har hatt mye usikkerhet rundt autofokusen sammen med mitt D7000. Kamera og objektiv har vært inn på service, ikke en, men to ganger, uten at har hjulpet, så går jeg utifra at det bare er slik. Dog har jeg ikke sett mange klager på dette av andre brukere (selv om det er noen), så kanskje jeg har uflaks med en uheldig kombinasjon. Det er ihvertfall, for meg, helt umulig å få jevn autofokus på store blendere uten å bruke Live view(eventuelt manuell-fokus). Dette er verre en på andre tilsvarende objektiv jeg har prøvd.
God pris, liten å lett, fin og skarp, men ujevn autofokus som i mitt tilfelle ødelegger mye av morroa.
"value for money" er jo tilsynelatende uslåelig, men med autofokusproblemene jeg opplevde ville jeg mye heller betalt et par høvdinger mer, for mindre frustrasjon på dette feltet.
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Teknisk: Liten, lett, relativt hurtig autofokus. Rimelig. Leveres med solblender. Frontelementet er litt tilbaketrukket så filter er ikke påkrevd.
Foto: Skarp, kanskje litt myk fra 1,8 men ok når nedblendet. Forutsigbar når det gjelder plassering av skarphet/dof. Veldig fin i dårlig lys, naturlig nok.
Teknisk: Mye plastikk. Ikke VR. Ikke avstands-skala.
Foto: Sliter litt i motlys, mister da noe kontrast, farger, og får litt flare/ghosting.
Egentlig veldig mye for pengene. Fin kvalitet på bildene. Eneste minuset jeg ser er ikke egentlig et minus: Til et walkabout-objektiv ville jeg helst sett at det var ca 20 mm i stedet for 35 mm (fortsatt DX-formatet, altså ca 30 mm effektiv brennvidde). Hvorfor har jeg ikke det i stedet da? Fordi jeg hørte på anbefalingene om at 35 mm (dx) er det klassiske objektivet og at burde lære seg å bruke det, zoom by feet, etc, jobbe med utsnitt/komposisjon, blabla. Greit nok det, men til f.eks en langweekend i storby er det ikke så anvendelig i praksis. Det blir fort for trangt, neste gang tar jeg definitivt med meg 16-85'en på bytur i stedet. Eller 10-20'en for arkitektur og interiør-bilder. Men for all del, skal du ha en 35 mm i dx format er dette helt klart verdt pengene.
Trekker litt for plastikken. Trekker også litt for motlysegenskapene og at det er litt mykt ved f/1,8.
Mons S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liten og lett linse som ikke tar stor plass i fotobagen. Morsom å ta bilder med, flott til portretter og for å leke med dybdeskarphet, den manuelle fokusen er også lett å jobbe med.
Morsom og lyssterk linse, som funker godt både innendørs og utendørs. Har brukt den mye på min D3000.
Kjell Øystein M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liten og lett. Ingen bevegelige ytre deler. Grei fokushastighet. Dette er objektivet jeg bruker mest i "beredskap" på kameraet. Sylskarp i blenderområdet 5.6 - 8, og akseptabelt mellom 2.8 og 16. Testet med Nikon D300.
Styr unna blender større enn 2.8 hvis skarphet er viktig. Ved sterkt motlys blir det ofte et irriterende og lite estetisk fargeskjær i motivet.
Gunstig objektiv i forhold til prisen.
Tormod C.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liten, lett, billig og sylskarp. Veldig anvendelig, selv vidåpen. Jeg nøler ikke med å bruke den på f/1.8 for portretter, selv om den kanskje yter best fra f/2.8. Med ingen utvendige bevegelige deler og o-ring mot huset bekymrer det meg ikke at den er litt plastikk. Kjapp og presis autofokus på alle tenkelige kamera inkludert D40, D60 og D5000. Uslåelig forhold mellom pris/kvalitet. Nevnte jeg skarp? Ett av mine to mest brukte objektiv.
Litt plastikk. Ikke veldig brukbart på FX.
Størst minus for kromatisk aberrasjon - det skal ikke mye til før høykontrastområder bryter i både lilla og grønt. Nå har jo flere programmer korreksjon for sånt, men her er det altså høyst nødvendig å oppgradere NX2 til siste versjon for å slippe rosaskjær på hjørner og gresstrå og værhår...


Ingen konkurrent i prisleiet. Litt vid til å bli utpreget portrett-objektiv, men for en lavpriskombo (D40 og denne her koster jo under 5k) gir jeg toppkarakter.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu