Varsle Foto.no
Erfaringer
Kjell Øystein M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
En praktisk "allrounder" med generelt god optisk kvalitet, for dem som har behov for alt-i-ett inkl. tele. VR er en stor fordel som kompanserer for mangel på større blender under mørkere lysforhold. Generelt god skarphet fra f/5.6, men best mellom 8 og 11. Ved 18mm og 200mm er skarpheten akseptabel på alle blendere. Sylskarp "sweetspot" ved 18mm og f/8. Testet med Nikon D300.
En god del fordreining mot bildekantene, spesielt ved vidvinkel/18mm. Hvis skarphet er viktig, så styr unna brennvidder rundt 35mm sammen med stor blender.
En god "allrounder" for den som ønsker alt-i-ett-objektiv. De fleste begrensninger oppheves av de praktiske fordeler med stort brennviddeområde og VR-stabilisering. Men objektivet er litt stort og tungt hvis man bruker et lett kamerahus og ønsker minst mulig å dra på. For mange vil f.eks. 35mm eller 18-55mm være mer praktisk på et DX-kamera.
Ståle R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lett og kompakt.<br>
Relativt lyssterkt i forhold til prisregime og størrelse.<br>
Har et enormt spenn i brennvidde, og er ideell i reisesammenheng ettersom den dekker nær sagt alle brennvidder som er aktuell å bruke.<br>
Har svært få linsefeil som kromatisk aberasjon og vignettering.
Uskarpe hjørner i ekstremområdene, kan delvis kompenseres ved nedblending.<br>
Bra byggkvalitet for dette prissegmentet, men kan virke noe slarkete i full lengde (200 mm), dog ikke verre enn konkurrerende linser. Vesentlig bedre enn et tilsvarende Sigma objektiv jeg hadde i samme zoom område.<br><br>

Litt "zoom creep" når man begynner å nærme seg vertikal stilling.<br><br>

Objektivet har gummiforing i bajonettfatningen, som skulle indikere værbestandighet. Dette beskytter primært støv/vann fra å komme inn i kamerahuset.<br>
Under fotografering på en sandstrand med litt vind, kom det sand inn i den manuelle fokusringen. Zoomringen holdt bra, men det knaser godt hvis jeg vrir på fokusringen (har ingen betydning for autofokus).
Et godt kjøp sett i forhold til pris, og dekker hele normalområdet av brennvidder.
Trond Arild Y.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svært hendig format, brukbar konstruksjon. Effektiv VR, rimelig rask AF-S. Akseptabel skarphet, særlig bra på kortere brennvidder. Kort nærgrense, og bra kvasi-makro-muligheter med Canon 500D nærlinsegruppe.
"Jack of all trades, masters of none". Faller litt gjennom på 12+ MP sensorer. Mangler litt "sprut" i bildene i forhold til mange av Nikons bedre objektiver. Svak lysstyrke, og visst behov for nedblending i tillegg, iallfall på lange brennvidder. "Zoom creep", og litt "raklete" oppførsel på lang tele. Virker litt inkonsistent iblant: Er den nøyaktige innbyrdes plasseringen av linseelementene litt avhengig av zoom- og fokuseringshistorien?
Veldig bra normalzoom, ideelt reiseobjektiv. Fint som basis i objektivprogrammet, for å fylle inn med mer spesialisert optikk. Mye bedre enn en egentlig har lov å forvente av en superzoom, men objektivet kan kreve både påpasselig opptaksteknikk og endel etterbehandling for å gi veldig gode resultater. Endel av de dårlige erfaringene med objektivet skyldes ganske sikkert eksemplarvariasjon. (Jeg endte opp med demo-objektivet i butikken av denne grunnen..)
Ivar S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
AF er kjapp, skarpheten er Nikon verdig på det meste av Zomområdet.Objektivet er lite og lett. Perfekt for ferieturen. Prisen er lav..
Lysstyrken er begrensende , men et lyssterkt objektiv i denne klassen koster flesk.Når en går med linsen har den en tendens til og skli ut og bli lang.
Mye for pengene Men er lysstyrken viktig så er 70-200/2,8 vert prisen
Ken O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
En utrolig bra, kanskje den beste all rounderen til nikon
En linse jeg anbefaler alle som skyter med nikon å kjøpe
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu