Varsle Foto.no
Erfaringer
Tore B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-Enormt bred dynamisk egenskaper
-Solid konstruksjon
-Produserer ekstremt skarpe bilder
-Lett meny å forstå seg på
-Rikelig med finesser og presets
-utskrift i størrelse a2 og oppover i 300dpi+ er sannelig en fornøyelse
-Lang batterilevetid
-Perfekt til landskap, macro, portrett, studio m.m
-Støy over iso 3200. Men i løpet av dette året har jeg ennå ikke hatt bruk for iso over 800.
-Manuelt valgt mellom CF og Pro duo kort
-Ikke innebygd fjernstyring av IR blitser
-Ikke vanlig ISO hotshoe men Sony sin egen løsning
Anbefales. Jeg er meget godt fornøy med mitt kamera.
Fredrik W.-H. S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Søkeren er enormt god. Kvaliteten på bildene står i stil med søkeren og gjengir detaljer på et nivå som er helt utrolig. Ikke minst er det en sann glede å benytte kameraet da det føles mer som et 135 kamera enn APS-C brikke kameraer, dette er et fullformat kamera.
Jeg finner ergonomien behaglig og god, det er godt å holde i hendene. Bildestabliseringa fungerer meget godt. Fargegjengivelsen opplever jeg som god, meget god. Som på Alpha 700 er skjermen på kameraet god og meget lettlest. Er man vant med Minolta er menyene lette å forstå, noe jeg var.
Finnes mange gode linser jeg dermed kan bruke, siden kameraet er kompatibelt med Minolta systemene.
Jeg liker også muligheten for å styre kameraet helt manuelt, skru av alle autofunksjoner. Dette gir større mulighet for eksprimentering og selv bestemme hva som er viktig for meg som fotograf.
Egner seg ikke så godt til sportsfotografering i fullformat. Mister litt "dybdeskarphet" om det er ønskelig.
På grunn av fullformat og stor CMOS brikke, 24,6MB krever kameraet meget god optikk, objektiver og erfaringsmessig er ikke zoom objektiver så godt egnet. Krev veldig god optikk
Jeg synes det er vanskelig å vurdere på objektivt grunnlag et fotoapparat, rett og slett fordi det er så avhengig av hva man er vant til. Derimot er det ikke tvil om at jeg er meget fornøyd med min Sony Alpha 900. Et topp kamera om man vet begrensningene til fullformat fotobrikke.
Men mulighetene om har tid til å planlegge bildene og tar seg tid til å forberede bildene er enorme. Så lenge man kan planlegge er det heller jeg som setter begrensningene enn kameraet.
For mitt behov og for mine ønsker et topp kamera
Fotografering er igjen blitt fotografering på en spennede måte hvor jeg kan ta med meg videre 25 - 30 års ivrig amatør fotografering med vanlig 135 film. Det var en stor glede igjen å opplede dette, det er en nygammel opplevelse som er godt å oppleve. Har nå brukt min Sony Alpha 900 i 10, og er om mulig enda bedre fornøyd.SOm nevnt tidligere så er man avhengig av god optikk for å ta gode bilder, og byte - oppgradering av opptikk medfører mullighet til å ta bedre bilder. Det er spennende å fotografere med og gir enkelte ganger utrolige bilder, som jeg ikke har klart å kopiere med APS-C kamera. Veldig fornøyd og meget gode erfaringer.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu