Varsle Foto.no
Erfaringer
Kristoffer L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kompakt, lett og meget anvendelig supervidvinkel – svært fordelaktig og diskret i alle situasjoner hvor en vil slippe å dra på en tung, stor vidvinkelzoom. Kort nærgrense: 25 cm. Det betyr at du kan fokusere skarpt så nært som 15 cm fra frontelementet. God lysstyrke, og gode optiske egenskaper. Praktisk bajonettfeste for solblender HB-4. Relativt rimelig objektiv.

Test: Nikon AF-D 20mm/2.8 scorer hakket bedre enn Carl Zeiss' 21mm på det anerkjente teststedet DxOMark. Likevel koster det bare 1/3 av Zeiss-objektivet. Det gjør Nikkon AF-D 20mm/2.8 til et meget bra kjøp. DxO-testene viser også at objektivet blir skarpere, jo høyere oppløsning kamerabrikken har. Her er det testet på Nikon D4: http://www.dxomark.com/index.php/Lenses/Compare-Camera-Le...ra2%29/767
Kommer ikke på noe negativt
Har nå mitt andre eksemplar av dette objektivet, som for meg er helt uunnværlig. (Mitt første var AF 20mm/2.8, det andre er AF-D 20mm/2.8.) Objektivet er uunnværlig til landskapsfotografering, bybilder, miljøer osv., og også glimrende når en vil fotografere folk på en ubemerket måte.

På grunn av den store bildevinkelen anbefaler jeg solblenderen HB-4.
Jeg har gitt et lite trekk på konstruksjon, fordi ytterkappen er i plast. I praksis har det ikke noe å si; objektivet er svært robust, og tåler røff, profesjonell bruk. På pris/ytelse er det uslåelig (se testhenvisningen ovenfor).
Thomas P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
<li>Bra kvalitet og grei pris på film
<li>Brukbare motlysegenskaper
<li>Ikke fullt så bra på digitalt som på film (Nikon D1, Fuji S2 og Nikon D70s)
<li>Grei på f/2.8
<li>Bra mellom f/5.6 og f/8
Stårlende til film, grei/bra på digital
Mer fornøyd med 12-24/4 på digitalt, selv om CA kan være plagsomt
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu