Varsle Foto.no
Erfaringer
Arnold A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det mest eksklusive kameraet jeg har holdt. Det minner meg om hovefestivalen. Utrolig flott ergonomi og menysystem. 12 mp er mer enn godt nok til vanlig skjermbruk. Likte å bruke VIVID* +3 SATURATION, 5 sharpness. Fargene bare "poppa". Les ken rockwell sin review så skjønner du!
Brukte denne med en 50 1.8G og Bokeh var fantastisk. Bildekvaliteten var enormt bra. Bedre enn på min nåværende Canon 7D. Side by side shots var ikke tvil om hvem som var nikon d3! Savner kamera, utrolig mye faktisk..
Egentlig ingen negative sider med kamera, men dette er nok fordi det bringer tilbake minner og nostalgi. (For meg). Er tungt, men det liker jeg (har 7d med Batterigrep). Eneste jeg kunne sette fingeren på var at skjermen ikke var like god som når du zoomet bare "litt" inn på bilde. Da fikk du se bilde skikelig.
Utrolig mye for pengene i dagens bruktmarked. Kommer til å kjøpe et nikon pro kamera i senere tid, når tiden kommer og penger strekker til.
Konstruksjon for meg er en klar 6er, da det er det beste kamera jeg har prøvd pr dags dato. Ihht pris, ytelse og følelsen et kamera gir deg. Man finner det billig brukt på foto.no & hvis du har lyst til å teste en D3, så sier jeg kjør på! Du kommer ikke til å angre, hvis du gjør selger du det med lite tap. Iso ytelsen var mye bedre enn på min 7D.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er et actionkamera: rask og god fokus kombinert med rask motor. I tillegg har kameraet meget høy bildekvalitet, også på høy ISO. Solid bygget. Mange muligheter for å skreddersy kamera. Liker spesielt godt utformingen av AF-ON knappen for å aktivisere autofokus.
Stort og tungt. Det finnes kamera med høyere oppløsning til lavere pris. Men viktigere: Her er et par logiske brister i betjeningen: 1) Man kan ikke kombinere oppvippet speil og selvutløser samtidig. 2) AF-ON knappen på baksiden fungerer ikke for aktivisering av autofokus ved enkeltbildefotografering. Det er jo akkurat da denne kanppen burde ha en misjon! 3) Snorutløseren er knotete å skru fast, kontakten sitter for nær speilhuset. Omtrent umulig å få montert i mørke og/eller med frosne fingre. Dette fører til at jeg kommer med påstanden at kameraet er designet for presse- og action/fuglefotografer, man har glemt landskapsfotografene og de som tar bilder på stativ i blåtimen. Da er f.eks Canon EOS 5D mye mer tilrettelagt og mer logisk i bruk. Programvaren som følger med Nikons kameraer er dårlig noe som gjør at man må investere i f.eks Photoshop + Bridge.
Jeg har i et års tid eid både Nikon D3 og Canon EOS 5D mk.II og må derfor dra en sammenligning mellom disse. Nikon D3 er et meget godt actionkamera (sport/fuglefoto)for de som prioriterer rask og god autofokus og rask motor. Kameraet har også meget høy bildekvalitet også på høy ISO. God betjening og ergonomi. På den annen side: De som ikke trenger den ekstreme byggekvaliteten vil synes at det blir for tungt. Fotografer som ikke er ute etter et actionkamera men prioriterer heller maks bildekvalitet vil heller velge Canon EOS 5d mk.II som også har en lavere pris. Nikon D3 har som før nevnt et par logiske brister. Jeg er en landskapsfotograf og fotograferer stort sett stillestående motiv. Jeg leverer en del store forstørrelser til salgsutstillinger. Det var da et enkelt valg for meg å hoppe over til Canon EOS 5D mk.II.
Det blir vanskelig å gi en objektiv karakter fordi det er et spørsmål om hva man er ute etter. Jeg må likevel ta utgangspunkt i mitt bruk.
Stefan T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Med D3 tør jeg påstå man er "i havn". Ekstrem byggekvalitet, påkostede løsninger, enormt bra på høy ISO, rask AF, nok megapixler, fullframe (FX), veldig mange bra utvendige knapper for rask endring av innstillnger, enormt bra batterikapasitet, høy oppløsning på LCD-skjerm, 2 CF-slots.
det koster (selv om bruktprisen stadig synker), stor og tung. En ulempe med fullframe er at det krever mye av optikken, gjerne hele prolinja med 14-24, 24-70 og 70-200 II.
Rett og slett et av de beste digitale seilreflekskameraene.
Jan-Åge P.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Thor-Egil P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Hei, kjøpte meg en Nikon D3 i Oktober -09
Er utrolig fornøyd med dette kameraet, det står helt til mine ønsker.
Bruker det både til natur og til portretter
Ståle R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Er svært fornøyd med dette kameraet. Har et D300 fra før (som jeg også er svært fornøyd med), og dette gjorde det enkelt å ta kameraet i bruk. D3 har noen ekstra menyvalg, men ellers er menysystemene nesten identiske.<br> Hurtigvalgsknappene på D3 er annerledes enn D300 og passer mitt behov bedre. I tillegg har du hurtigvalgsknappene og minidisplayet nederst på baksiden som også muliggjør hurtige endringer.<br><br>

Til sport og actionfotografering er kameraet uovertruffent. Det er lynraskt både på autofokus og serietagninger, og i kombinasjon med den store søkeren er den perfekt til dette formålet. D300 får også lenger "endurance" og høyere hastighet med batterigrep og EN-EL4a batterier, men i den konfigurasjonen føles det faktisk tyngre enn D3(!)<br><br>

Ergonomien på begge kameraene er perfekt.<br>
Den store fordelen med D3 er selvsagt fullformatet, som gir større og lysere søker i tillegg til fullt utbytte av vidvinkelobjektiver (ingen crop factor).
Sist men ikke minst er den hypersensitive billedbrikken som med kameraets innebygde støyreduksjon gir deg praktisk talt støyfrie bilder opp til ISO 6400! Kun i mørke felt er det mulig å se svak støy. Hvis støy er underordnet det å fange et spesielt motiv/øyeblik, tar kameraet faktisk anvendbare bilder helt opp til H2.0 (ISO 25600). Da fungerer den praktsik talt som nattkikkert!<br><br>

Den ekstreme lyssensitiviteten muliggjør ikke bare høye lukkerhastigheter og små blendere (for dybdeskarphet) under dårlige lysforhold som i en innendørshall, men gir også fantastisk fargedynamikk på lavere ISO og dårlig lys.<br><br>

I kombinasjon med et D300 får du også utivdet optikksamlingen. Vidvinklene blir videre og tele/zoom lengre.<br><br>

De to minnekortplassene muliggjør også å ta bilder både i RAW og JPEG samtidig (hver av dem kan selvsagt individuellt tweakes). Du kan ellers anvende dem i serie (slik at to 16GB kort gir deg 32GB lagringsplass), eller den ene som backup for det andre.<br><br>

Byggkvaliteten er ekstrem, og værtettingen fungerer utmerket. I og med at dette er et proffkamera er prisen overraskende lav i forhold til kameraet du får for pengene.<br>
Anbefales på det varmeste.
Nesten ingenting å sette fingeren på. Noen har påpekt at oppløsningen er noe lav tatt i betraktning at det er et fullformatkamera.<br>
(Imidlertid er oppløsningen god nok i massevis i forhold til kameraets tiltenkte bruksområde. Det er ikke et kamera for landskapsbilder/studiobilder som skal blåses opp i kjempestørrelser, men et kamera for sport, action og dyreliv. Til det formålet er det perfekt.<br>
Gevinset av den "lave" oppløsningen er en fantastisk lyssensitiv billedbrikke med uovertruffen fargedynamikk.)<br><br>

Kameraet er stort og tungt sammenlignet med forbrukerkameraer.
Ultimate kameravalg til dyreliv, sport og action fotografering!
Terje R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
D3 har det meste som en fotograf trenger, akkurat passe med info i søker, som er selvfølgelig stor å fin. Meget lett å bruke vis en har hatt Nikon proff segment før. Greier meg fint uten manual fks. Pene bilder rett ut av kamera, lite etterbehandling. To kortspalter for to kort. dette er noe jeg savnet på D2 serien. Presterer å levere bra bilder uten sjenerende brus på høy ISO opp mot 3200, Her er det ingen over enda så vidt jeg vet. Raskt som bare det opp til 11bps. Robust som er å forvente i dette segmentet av kamerahus.
Priser på dette huset er så pass lave at en ivrig amatør kan forsvare det i innkjøp.
På min versjon fulgte det ikke med skjermbeskytter, noe som Nikon har latt fulge med på tidligere Dslr. Men skjermen er laget i Saphirglass, da gjenstår det se om den holder seg like blank etter et års tid bruk.
Det kunne med hell fulgt med bedre programvare, men her er det vel ofte sån at folk som kjøper et kamerahus i denne klassen har langt bedre Etterbehanligsprogrammer fra før.
Meget fornøyd etter 14 dagers bruk, tror nok jeg kommer til å ha dette huset til det dukker opp noe bedre. Pr idag så kjenner jeg ikke til noen som er bedre til mitt bruk og forventninger. For meg blir dette et kombi apparat ute og inne. akkurat passe oppløsning. Så vil det vise seg etterhvert om jeg kjøpe en D3X som tilleg til dette fantastiske kamerahuset.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu