Varsle Foto.no
Erfaringer
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk skarphet selv på full åpning og helt ut i hjørnene.
Stort. Tungt. Dyrt. Utsatt for strølys fra lyskilder som ligger rett utenfor bildeflaten, men dette er et problem som de fleste vidvinkelzoomer har. Man bør likevel være obs på det. Tønnefortegning på 14mm (som imidlertid lett kan rettes automatisk i Photoshop). Kan ikke brukes med LEEs standard filtersystem.
Oppdatert januar 2015: LEE har nå kommet med et filtersystem laget spesielt for dette objektivet: Lee 150 SW. Dermed kan man bruke graderte gråfilter f.eks. som for meg er et viktig poeng. MEN dette filtersystemet er består av meget store filter rent fysisk, det er også meget tungvindt å montere. I tillegg oppdaget jeg at filtrene gav strølys i hjørnene på 14mm innstilling som ødela kontrasten i bildene. Dermed ble objektivet solgt til fordel for den like skarpe AF-S 16-35/4G VR som bruker LEE sitt standard system. Dermed gikk jeg over til et objektiv som er like skarp, er mer kompakt og har i tillegg VR. Nikons 14-24mm har fått nesten legendestatus, men til alle bortsett fra de som skal ta nordlysbilder på f2,8 vil jeg heller anbefale Nikon AF-S 16-35/4G VR. 16-35mm er det ideelle vidvinkel zoomområde for min del, slipper da å supplere med en 24-70mm i tillegg.
Stefan T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-med denne trenger du ikke en dyr, fast 14mm i tillegg!
-virkelig superskarp over hele zoomområdet, også fra blender 2.8
-bygget som en tanks og meget god weatherseeling
-god nærgrense (0,28m)
-innebygd solblender
-Nanokrystallet i objektivet sørger for lite "flare" og "chosting" som sikrer meget høy kontrast.
-dyr
-tung.. (1 kg)
-skulle ønske den gikk lenger enn 24mm, helst til 35mm, men regner med at kvaliteten optisk ville blitt forringet
-ikke VR (jo, det er brukbart også på vidvinkel). Det ser man på 16-35 /4 VR.
-som alltid på ekstrem vidvinkel så har man noe fortegning, men den er skikkelig "uniform" og veldig enkel å fikse i et bildebehandlingsprogram.
Trolig den beste vidvinkelzoomen å få tak i uansett fabrikat, som også mange uavhengige nettsteder konkluderer med.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu