Varsle Foto.no
Erfaringer
Andreas B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig bra kamera. Har god erfaring med det!
Veldig bra kamera! Er fornøyd med det!
Rune E.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid kamera til rimelig pris på bruktmarkedet.På grunn av den solide konstruksjonen tåler det gjerne å kjøpes brukt
Tungt, men er du på tur og blir lei av å fotografere(uaktuelt for de fleste jeg kjenner), så er det utmerket til styrketrening, men tyngre våpen gir jo gjerne god stabilitet.
Meget bra tungvekter som tåler røffe forhold
Andreas N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har en Nikon D2X OG EN D2H , er super fornøyd med begge to.Litt dyre batterier det er det eneste minus.
Dyre kamera batterier....
Happpy.....løp og kjøp...!
meget bra.
Knut J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Perfekt ergonomi, passer mine hender. Vekt og balanse er meget bra, selv med store og tunge objektiver.

Meget bra batterikapasitet, rask autofokus, pålitelig, fantastisk kamera til prisen. Latterlig mye for pengene med dagens bruktpriser.
Dårlig skjerm i forhold til min d3, men man blir som regel positivt overrasket over når man får det inn på pcen.
Meget bra kamera til en fantastisk pris, har valgt å spare mitt d3 til privat bruk og heller bruke dette i jobb sammenheng pga kvaliteten er så tett opp mot d3en.
Kanskje beste bruktkjøp i forhold til pris for tiden...
Tormod H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et kamera formet som et slagvåpen gir lyd fra seg som et maskingevær, og det gir god trygghet på sene kvelder i Oslo. Et kamerahus som minner om god byggekvalitet i alle ledd. Raskt presist og kjempegod batterikvalitet. God på WB, godt organisert med knapper, Som gir rask vei til alle funksjoner.
Uansett service og ettersyn - pressekjørte kameraer er nok i de fleste sammenhenger ferdige innen de kommer til bruktmarkedet for vanlig dødlige. Når det gjelder kameraet generelt så er det fryktelig krevende på godt lys. Tungt å bære på hvis man i tillegg setter på en god gammel 80-200 mm 2,8.
Et kamera som man kan ha mye glede av dersom man fotograferer i godt lys med lav iso. Kjøper du brukt så hold eg til pent privat brukte.
Preesekjørte varianter som det florerer av på markedet trekker min vurdering ned.¨Jeg var uheldig og brukte nok i mitt tilfelle for mye tid og energi på dmin variant, men privatholdte D2x(s) er nok bedre sånn sett.
Endre W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kamera har veldig god ergonomi. Det er bra vektbalansert selv med telezoom. Det er ikke for lite og pusslete så derfor veldig lett og jobbe med. Heller ikke for stort og tungt. Det er et kjapt kamera som kan ta 8fps med high speed crop. 12.9megapixler er en veldig kurrant oppløsning som ikke er for stor til at det er lett og bearbeide å jobbe med i photoshop. Men heller ikke for lite til at bilder ikke kan blåses opp i ganske store format med bra resultat. Skarpheten er utrolig bra. Batterikapasisteten er jeg også veldig fornøyd med. bufferen er også ganske god.
Dårlig på høye iso nivåer.
Dette er et kamera som en får mye for pengene! Eneste svakhet på dette kamera som plager meg er at det er ikke så bra på høy iso. Men ellers er kvaliteten utrolig bra. Dette er et kamera som kan sterkt anbefales!
Gir 6`er fordi konstruksjonen er utrolig bra. Ikke for lite og pusslete, Heller ikke for stort. Gir også 6`er på pris\ytelse fordi dette kamera kan fåes brukt for under 10.000, Så helt klart veldig mye for pengene!
Agnor B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid og fint kamerahus i samme innpakning som nåværende D3. Med sin vekt på 1252 g med batteri er det ikke for tungt å bære samtidig som det er stabilt og godt balansert. Kameraet har gummierte grep og vekten føles vel fordelt. Batteriinformasjon er detaljert som på mange andre nikon med 5 segmenter i batterivisning på top-lcd samt antal bilder tatt siden siste batteriskift og % gjenstående kapasitet. Liker opptaksfunksjonen som lar deg spille inn et lydklipp på inntil 60 sekunder tilhørende hvert bilde så man slipper å gjøre notater om man er ute og fotograferer i journalistisk ærend. Fire menybanker som fritt kan navngies (Fritid, presse, natur eks) der alle innstilllinger er lagret slik at man kan hente de opp raskt. Man kan også velge å få bakgrunnsbelysning på top og status LCD kun ved å berøre hvilken som helst av kameraets knapper. En smart funksjon å aktivere mens man fotograferer i mørket. Noen kameraer krever at man trykker på en LCD light button og bruker sin konsentrasjon på å trykke den inn hvert 5.-10. sekund. Dette slipper man her. Kameraet har også recent settings meny, som lar deg angre menyvalg desom du har "gjort noe dumt" i menyene og vil tilbake til et tidligere stadium.
Litt dårlig LCD-skjerm til å betrakte bilder på. ISO-performance er dårlgere enn konkurenter fra samme årstall. Maks brukbar ISO er 800. Softe bilder på 0 og +1 med image sharpening i JPEG.
Kameraet føles ikke helt current, samtidig som det er meget behagelig å bruke. Dersom man tar høyde for bare 12,8 megapixler og maks ISO 800 er kameraet anvendelig og kjempefint valg dersom man har tenkt å fotografere mye og trenger god ergonomi. Dersom man bruker kameraet til proff-fotografering har jeg erfart at den ergonomien og ekstrafunksjonen man får av de "proffesjonelle" husene veier mye opp for den dårligere billedkvaliteten enn f.eks et nyere semi-pro har. F.eks har Nikon D300 klart bedre billedkvalitet enn D2X men D2X har mange andre fordeler som gjør at jeg heller ville benyttet D2X til bilder til presse (avis og nett). Dette kameraet har så og si alt en fotograf kan ønske seg av et kamera etter min mening.
Pris/ytelse er satt på grunnlag av at kameraet fåes for under 10.000 på bruktmarkedet. Det er mye kamera for pengene. Konstruksjonen er sett i 2009-sammenheng fortsatt state of the art.
Fredrik R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget bra ergonomi, bra oppløsning, alt som var ''feil'' med d2h er rettet på. Bedre auto WB, Bedre blits sync. Mer ''korrekt'' LCD. (d2h sin var ubrukelig) Høy hastighet. Stor buffer. Den nye brikken har gjort at nikons støyproblem er long gone! Solid bygget. God søker. Logisk meny. 100 Iso.
Ingen enda.
Fantastisk bra kamera.
Som sagt ingen ulemper enda.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu