Varsle Foto.no
Erfaringer
Thomas J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
I denne prisklassen klarer ikke f.eks. Canon å konkurrere med dette kameraet. Nikon D70 har 2.000.000 pixler mindre enn canons kameraer i denne klassen, men like stor bildebrikke. Det vil si mindre støy og poeng: Nikon.

Nikon slår også Canon (i alle prisklasser) på blitzsynkronisering. Poeng: Nikon. Kameraet har meget rask oppstart, tar 3 bilder i sekundet, har den mest overlegne skjermen jeg har sett i forhold til både Canon, Fuji og olympus og tåler en støyt. I tillegg er dette den råeste batterikapasiteten jeg har vært borti. Jeg testet batteriet etter å ha ladet helt opp, og dro ut i felten. Etter 8 timer og nesten 1000 eksponeringer var det ikke antydning til dårlig batteri. Jeg fortsatte testen over en hel uke, og etter 4000 eksponeringer så jeg at batteriet på displayet viste redusert styrke. Etter en dag til gikk det tomt. 8 dager, 4.385 eksponeringer, ett batteri! Når batteriet så var helt tomt, tok det ett kvarter å lade det helt opp(!)

Hvis jeg skal gå gjennom fordeler uten å sammenlikne med Canon, kan jeg nevne ting som Long Exp. Noise reducer, større skjerm, mulighet for grids og kontrastlys i søkeren, og bedre cpu´er på objektivene. Kameraet er også høvelig solid, og kan fokusere i stummende mørke. kameraet er svært ergonomisk.

Nikon er også best på farger i alle prisklasser, og D70 er inget unntak.
Minste ISO er 200, ikke mulighet for å låse opp speil på lange lukkertider. Søkeren er ikke enorm, men duger for de fleste. (FujiFilm sine speilreflekskameraer har for eksempel elendig små søkere. canon 300D har hakket mindre søker enn dette.)
Dette er kameraet for den kresne viderekomne som ikke har råd til D200, og synes D50 (selvfølgelig) blir litt pinglete. Når man velger kamera er det viktig å legge til grunn hva slags bilder man hovedsaklig skal ta. er man sportsfotograf går man for Canon, da de har bedre Tele-objektiver. Er det kultur eller annen presse, er det Nikon som gjelder. Er det kun for private formål, må man velge selv hvilke fordeler man ønsker. Uansett er dette et veldig godt kamera.
Bedre enn Canon i denne prisklassen.
Karl Otto T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Begynte med Nikon CoolPix 950, fikk deretter overtatt en D1-prototype. Men er mest fornøyd med Nikon D70. Alltid klar til bruk; rask både med autofokus og manuelt; relativt gode farger uten korreksjonsbehov; stor lagringskapasitet og ikke minst batterier med laaang levetid.
Liten kapasitet på minnebrikken for opptak i serie. Vanskelig kontroll med fargene ved lange eksponeringer, samt at laveste 200 ISO-verdi er for mye ved mange typer opptak.
Stort sett godt fornøyd. Har ikke blitt skuffet i særlig grad det siste året. Ingen tanker om å bytte ut med det første, selv om det for meg har vært en ''nedklassing''.
Anders Patrick K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rask og intuitiv bruk, svært god ergonomi, alle nødvendige knapper ligger innenfor en hånds rekkevidde. Farge, skarphet, osv kan bli akkurat sånn man vil ha det med f.eks Nikon Capture. Oppløsning nok til det aller meste.Føles solid selv om det er av plast. Genialt med standarisert sensor størrelse(DX) og F fatning. Min 55mm micro fra 70 tallet passer og leverer bra bilder!!! Kit-objektivet yter bedre enn prisen tilsier og er svært allsidig; skarp, minimalt med kromatisk aberrasjon ved vidvinkel og vignettering er lik null. Kjempekamera!
Liten søker, lite buffer minne, ingen mulighet for vertikal grep. Ingen fler.
Topp begynner eller avansert amatør kamera. til den prisen man får det idag er det ikke mye å klage på.
Harald H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
''Problemer'' med Nikons blitz, SB600, resulterte i en erfaring som i sin tid ble lagt ut på den diskusjonssiden dette handlet om. Kanskje hører konklusjonen også hjemme her under D70-erfaringer:
Problemet var undereksponerte bilder med D70 og SB600, og her er konklusjonen:

Interfoto poengterer at blitzer til digitale kameraer av denne typen sender ut en rekke preflash som måler dette og hint. Dette tar selvsagt noe effekt. Dermed er hovedflashen svakere i auto enn i manuell (der alt doseres ut uten preflash). Dette betyr igjen at bildet i noen tilfeller kan bli undereksponert med TTL, men få nok lys i manuell modus. Interessant nok.

I mitt tilfelle gjorde jeg en rekke tester, som ga aldeles utrolig dårlige resultater. En natt (!) jeg lå og grublet, kom svaret: Strølys via søker. Da jeg monterte på søkerdekselet begynte bildene å bli slik de skulle være. Konklusjon: Vær oppmerksom på å unngå strølys inn i søkeren, spesielt når du sender blitzlyset opp/bakover.

Videre oppdaget jeg en sak til: Når jeg kjørte blitz i tak eller vegger på f eks rene interiørbilder, fikk jeg dårligere bilder når jeg satte blitzen i TTL [BL] enn i ren TTL. Blandingsmodus forsøke åpenbart å kompensere et eller annet, med mindre lys og undereksponerte bilder som resultat. Konklusjon: Prøv deg frem mellom blandingsmodus og ren TTL.
Petter F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Tar gode bilder. Fin ergonomi, ligger godt i henda. Meget bra LCD-skjerm, en av de bedre jeg har sett og prøvd. Ok blitz på kamera. Gode menyer. Helt greit medfølgende programtilbehør. Rask oppstart. God batteritid å kameraet.
Ikke mye å utsette på kameraet, så derfor velger jeg heller å påpeke at tilbehøret fort kan bli kostbart dersom man vil heve nesa utover standard-kit'et. Objektiv-skifte kan dessuten være det mest risikable du som forsiktig bruker utsetter kameraet ditt for. Dette er dog et generelt problem for digitale speilreflekser. Jeg oppfordrer til forsiktighet, vet ikke om kameraet vil tåle en tur i regnvær eller der det måtte være sand. Man kan ikke få alt i en sekk. Men ønsker du et kamera som du trygt kan ta med ut på skikkelig tur, hadde jeg kanskje skulet over til Canon (eos 20D eller proffmodellene), men til mitt forsiktige bruk holder kameraet i massevis. Objektivet synes jeg forøvrig har blitt skrytt litt for mye opp, det er ikke SÅ bra, og det er langt fra solid. Men igjen, til prisen er det helt OK. Nå kommer dessuten ''alle'' m 8Mp kameraer, men 6Mp skulle egentlig holde. Søkeren er for liten!!!!!
Godt kamera til prisen, byggekvaliteten skulle jeg ønske var ''tightere'', men til den prisen du kan få kameraet for, er det et godt kjøp (selv om alt er relativt!). Vil du ha masse tilbehør ( bra objektiver/blitzer etc) bør du være klar over at affæren fort kan bli dyr. Men klarer du deg med standard-kit'et blir du helt sikkert fornøyd.
Tror ikke kameraet tåler all verden av kulde, fuktighet eller ''trøkker'', men dette er ikke noe problem hvis man er forsiktig og behandler kameraet slik alle kameraer SKAL behandles. Med respekt og forsiktighet!
Øystein S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget raskt i bruk. God oppstartstid, og relativt raskt å ta bilder med i serie. Gode og korrekte farger, god Nikon programvare for NEF konvertering tilgjengelig. God kvalitet på kamerahus, (bedre enn Canon 300D!), mange kreative muligheter, og god 18-70mm kit linse.
Ikke batterigrep, lett å få støv på sensor, kun ISO 200, bufferstørrelse kunne med fordel vært større (fylles raskt opp ved serieskyting i NEF), liten og mørk viewfinder.
Så godt som bare gode ting å si om dette kameraet. Det er perfekt for en nybegynner,såvel som den mer viderekomne. Sammen med en 18-70 kit linse og en SB-800 blitz har du en veldig god combo. i-TTL blitz systemet fungerer utmerket.
Borgar T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har nå brukt Nikon D-70 i noen måneder. da dette er mitt første møte med ett digitalt kamera må jeg si at jeg er rimelig overasket. Og det som overasker mest er brilliansen og fargemtningen som er helt i ''velvia'' klasse. dette klarer selv jeg å imponere med.
Det eneste jeg kan si som oppfattes som en ulempe er at det litt for lett kommer støv og rask på brikken/filteret ved objektiv bytte.
I alt meget imponerende
kjøpte bare kamera hus, det ble litt dyrt. skulle kjøpt pakken
Knut Andreas K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Tar fine, skarpe bilder.
- Mye for pengene.
- Svært høy hastighet, både i oppstart, lagring fra buffer til minnekort, (autofokus) og annen generell ytelse.
- Knappene ligger naturlig, og fingrene finner knappene lett > man slipper å justere noe som helst i menyen (uten om mer avanserte innstillinger)
- To separate hjul til justering av blender og lukker.
- Objektivet som følger med kittet (m. 18-70) er et utrolig bra objektiv til en superpris! > Fint brennviddeområde.
- God batterilevetid
- Minste ISO er 200.
- Minnekortdeksel er lite solid.
- Undereksponerer i mørket.
- Er i plast, men svært solid plast, så det virker likevel solid.
- Ganske liten søker.
- Uten mulighet for batterigrep (utenom ''pirat''-løsninger)



Mye bra kamera for prisen.
Geir V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- meget rask oppstart
- dedikerte funksjonknapper i stedet for menyvalg på
ofte brukte funksjoner
- tar skarpe bilder med gode farger
- stort og godt å holde i
- lokk til CF-kort kunne vært av en litt bedre kvalitet
Jeg har gått fra Canon (EOS 10D, Powershot Pro1) til Nikon, og ble overrasket over hvor lett det gikk å venne seg til D70. Canon har bra menyer, men Nikon ligger et lite hakk foran på funksjonalitet. Til den som sier at oppstartstid ikke har noe å si, vil jeg si at følelsen når kameraet umiddelbart er klart til bruk, etter å bli slått på, er deilig!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu