Varsle Foto.no
Erfaringer
Henning C.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Selve objektivet e prisgunstig, men som vanlig betaler en for hva en får. God og stor blender på ƒ/2.8 gjør dette til et greit all-round objektiv. Brennvidden er perfekt for å dekke det meste av behov, og kan kobles sammen med en 12-24/10-20mm og en 70-200 ƒ/2.8! Sylskarpt fra ƒ/3.5, og tålig på ƒ/2.8. God og bred fokusring, med en genial løsning når en ikke vil ha manuell fokus. Kjekk og grei bag følger med for oppbevaring. Objektivet er lagd av plastikk, men føles veldig solid. Det tåler en god støyt og med den vedlagte vesken, er det ganske trygt å miste den fra bordet og ned. Ville forøvrig tenkt meg om to ganger før jeg tar det med i full Vestlands-storm. Objektivet er ganske tungt (700g), noe som hjelper til ved lengre lukkertider, når en kjører håndholdt. Med en blender med 9 blader, gir det en flott dybde og god, rund "bokeh".
Litt liten zoom-ring, som er lokalisert på et vanskelig område. Dette blir en vant til senere, men er ubehagelig i begynnelsen. Det er en fare for vignettering ved 24mm på blender ƒ/2.8, men dette kan lett fikses i etterbehandlingsprogram. Noe hard zooming fra 24mm til 30mm, men dette blir en også vant til etter en stund. Det er merkbart, men minimalt. Frontelementet er også veldig tungt, noe som resulterer i at hvis du setter objektivet på 70mm, og legger kameraet opp-ned, vil det sige raskt ned. Dette er i og for seg ikke noe problem, men noe en legger godt merke til. Som nevnt oven er objektivet tungt, noe som også kan, til tider, være et problem. En kan forøvrig kikke på dette som en god treningsøkt, og hvis en kobler det sammen med et D200 med en 70-200, og et D300 sammen med dette lille beistet, så trenger man ikke abonnere på treningsstudio!
Alt i alt er Sigma 24-70mm ƒ/2.8 EX DG Macro et greit allbruksobjektiv, som en godt kan ha sittende på i lengre perioder. Det er lyssterkt og kan lett brukes ved full blender. God brennvidde og god ved de fleste blenderåpninger. Sigma er, som kjent, et ulykkesfelt. Her kan en komme over både veldig gode og veldig dårlige eksemplarer. Her må en prøve før en kjøper, noe som gjelder forsåvidt alle typer objektiver. Veldig fornøyd med mitt eksemplar, som er sylskarp ved de fleste åpne blenderåpninger.
Jeg gir en firer på konstruksjon, ettersom den er lagd av plastikk, noe som genererer en noe usikker følelse om kvalitet. Pris/ytelse er ypperlig, men her, som ellers, betaler man for hva man får. Objektivet kan lett fåes ned i 2500kr brukt, noe som er ypperlig for dem som enten bare trenger et objektiv en kan traske rundt med, eller for den med trangt budsjett. Alt i alt kan en stole på et godt kjøp her.
Frode K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
1.prisgunstig
2.skarpt ved medium blender.
3.Rask fokus til tross at den ikke har HSM.
1.Tung zoom ring.
2. Liten zoomring som ligger nært kamera.
3.Soft (= uskarpt) ved blender 2,8 og opp til rundt 4, spesielt ved brennvidde 24-35 til 60-70.
4. Fargesplitting i kontrastfylte områder i bildet ved innstillinger som i pkt 3.
5. 82 mm diameter på filter(dyrt samt få andre av dine objektiv som har denne diameteren.
6. Må slå over AF til M på kamera og linse for manuell fokusering
Testet på Nikon d70s. Sammenlignet mot Nikons 18-200 VR(nest nyeste utgave.) Sigmaen er ikke god nok til at det forsvarer å bytte ut Nikons 18-200VR. Det at objektivet er prisgunstig trekker opp men det ble for meg helt tydelig at i dette tilfelle får du hva du betaler for. Sitter igjen med følelsen at dette objektivet ikke skulle hatt f/2,8!? Spar penger til originaloptikk eller utgaven med HSM. (fått bedre skussmål på de fleste pkt.)
Erik R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Hendig zoom-område, de 4 ekstra mm sammenlignet med f.eks. en 28-70mm gjør virkelig susen. Lyssterkt, sylsarpt og upåklagelig fargegjengivelse.Lynrask autofokus. Objektivet føles solid selv om det er bygget i plast. Fokuseringsringen er bred og lett å få tak på, samt en viss motstand ved manuell fokusering, noe jeg liker. Konstant blender 2.8 er et annet pluss, samt at det kan blendes helt ned til f/32. Leveres i en skikkelig feit veske. Tyngden (700g) hjelper ved frihåndsfotografering på lange lukkertider. D-kompatibelt for Nikon.
En viss fare for vignettering ved kombinasjonen f/2.8 og 24mm, samt litt mindre skarphet på f/2.8, dog ikke plagsomt. Blenderringen er litt vanskelig å få tak på, og føles ikke like solid som originaloptikk. Zoom-ringen er litt tung fra ca 30mm til 24 mm. Dette er ikke akkurat noe ferieobjektiv; det er digert og veier 700 gram (om tyngde: se over). Filterfatning på 82mm gjør filtre dyre. Plastkonstruksjon som gjør at jeg vil tenke meg om to ganger før jeg tar det med i krigen...
Alt i alt er jeg er svært fornøyd med dette objektivet, som jeg absolutt kan anbefale. Et par ulemper må man regne med sammenlignet med original optikk, men prisdifferansen gjør fort disse til bagateller. Ved normal bruk er dette et objektiv som fikser det meste, selv om jeg som sagt tviler på at det vil takle de verste fysiske påkjenningene.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu