Odd P.
Har to Epsonskrivere som er defekt. En Epson 3800 og en 3880. Begge skriverne begynte å lekke Photo Black. Har brukt den siste skriveren til å skrive ut på matt papir siste to årene,, men nå har det oppstått feil på papirmatingen Papiret kjører fram til skriverposisjon, men så kommer det opp Paper Error. Har lastet inn ny sofware fra Epson uten resultat. Tenker på å kjøpe ny skriver og vil gjerne høre fra om noen har kjennskap til Canon A2 format skrivere og om mulige problemer med Canon skrivere.
#1
#1
Geir B.

Hei Odd,

Jeg har hatt en del Canon-inkjets, men ikke A2. Jeg har Epson SC-P800, og den har jeg ikke hatt noen problemer med. Har hatt den et par-tre år.
Min erfaring med Canon-skrivere, A3 og A4, er at fargene av og til heller litt mye mot rødt.

MVH

Geir
Amatør med interesse for landskap.
Odd P.
Takk for svar. Hyggelig at du har god erfaring med din Epson printer. Min opplevelse ser du jo i starttråden.
Geir B.
Ja, jeg så det. Printere slites jo ut. Jeg har en A3 Canon-skriver (ix6800), og den er helt utslitt. Den greier ikke å mate inn papir.

MVH

Geir
Svein Ø.
Min Epson Surecolor P600 (fødd i 2016) nektar no å mate inn papir og gir feilkode 0x53. Epson Norge kan ikkje hjelpe, etter det eg forstår, og det betyr kanskje at maskinen er på slutten av sitt liv, og må få ein etterfølgjar?

Helsing
Svein Øye

Odd P.
Takk for svar. Hvor mange ark har du printa ut før feilen kom. Min siste printer fikk feil med arkmating ved 1310 print. Det mener jeg er for lite.
Geir B.
Hei Odd.

Jeg vet ikke. Jeg har ikke ført logg over hvor mange ark jeg har printet. Finnes det en teller i printeren som jeg kan sjekke?
Jeg vil tro at antall ark som er printet er godt over 1300, men jeg har ikke noe tall. Jeg har printet en god del på ganske tykt kartong-papir, rundt 250 g/m2, så det kan være det som har slitt ut papir-matings-mekanismen.

MVH

Geir
Odd P.
På min 3880 kan jeg på Menu bla til jeg finner antall utskrifter. Rart hvis ikke din printer som er mange år yngre ikke har det.

Odd
Svein Ø.
Feilen kom etter sporadisk bruk i ca 5 år, kor mange ark veit eg ikkje. Displayet svarar med "Printer error" og "This operation is invalid" når eg trykkjer på knappane på printeren. Til no har han fungert perfekt. Til mi forundring har ikkje Epson ein teknikar som kan ta seg av service på denne modellen, så eg går ut ifrå at eg må skaffe meg ein ny. Og det er kanskje ikkje urimeleg etter så lang tid. Men ein såpass kostbar reiskap burde vel kunne reparerast?
Odd P.
Alt av teknisk utstyr kan det oppstå feil på. Med dårlig kvalitet i noen komponenter holder ikke utstyret som forventet. Fra mitt tidligere arbeidsliv har jeg god erfaring fra automasjon hvor også skrivere var en del av utstyret. Dette er utstyr som brukes døgnet rundt og det vil kunne føre til stopp i produksjonen med dårlig utstyr med store følger.

Med denne bakgrunnen mener jeg at blekkskrivere er for dårlig. Hva det skyldes skal jeg ikke uttale meg om, men noe kan skyldes billig matriell eller det er tatt noen snarveier i konstruksjonen. Har en S/H skriver som går på tone som har flere tusen utskrifter i løpet av 12 år og den virker like god i dag som da den var ny.
#2
#2
Lasse A.
Jeg tar en vedlikeholdsutskrift på min 3880 annenhver måned. Hvis du ikke får skikk på din 3880 og har blekkpatroner som du ikke får brukt ....ta kontakt.
Åpne uskalert versjon i eget vindu