Morten E.
Har sett litt på nett og ser at canon r5 faktisk scorer ganske lavt hva landskapsbilder angår. Jeg er godt fornøyd med min Sony, men heller ikke dette hadde topscore i enkelte tester. Så da er mitt spørsmål: Hva er din erfaring, hvilket kamera mener du er best for landskapsfotografering?

Morten Eriksen
Sony A7r IV
#1
#1
Erlend S.
2
Best til landskap. ? Arca Swiss 4x5" er jo fin,
men ærlig talt. Jeg er for lat, og hadde nok hatt mer glede av din A7r. Selv synes jeg Nikon D800 , Df og Fuji XH-1+X-T1 er veldig gode landskapskameraer selv om de sikkert har værre detaljering enn din Sony.

Nikon Df er kjempebra til landskap fordi den er objektivbakoverkompatibel og kan bruke gamle billige objektiver.
Mamiya 7 med 50mm var knallgod til landskap, men er solgt :(

Leste overskriften en gang til og så at du skrev om speilløse. Av ovennevnte er bare Mamiya 7 og Arca Swiss speilløse,

men for å gi det svaret du kanskje er ute etter, så er nok mellomformatkameraene til Fuji med 100mpx de som scorer høyest i landskapsstester. Fordi de har større opptaksflate og flere pixler. Jeg kunne likt å ha noe slikt selv, eller A7r eller Nikon z7II.

I praksis så holder nok alle de dyre speilløse i bøtter og spann til landskap, men det som gjør en forskjell er objektivene. Det kameraet som støtter det objektivet du ønsker å bruke er best.
Agnar H.
2
Erlend S skrev:

I praksis så holder nok alle de dyre speilløse i bøtter og spann til landskap, men det som gjør en forskjell er objektivene.

Enig i det. I tillegg til objektiver gjør etterbehandling en forskjell. Og ikke minst fotografen.
#2
#2
Dag T.
1
Med ubegrensede økonomiske midler og lite behov for å bære langt ville jeg godt for Fujifilms GFX-serie, men ellers fungerer nok det meste bra. Jeg vet ikke hvorfor Canon R5 ikke skulle fungere.

http://thrane.name
Erlend S.
Jeg ser at denne Panasonicen har vippeskjerm. Det er veldig fint for naturforgrafer som liker å legge kameraet på bakken eller lavere enn der det er greit å plassere øyet.
Åpne uskalert versjon i eget vindu