Rune H.
bilde
Har satt på en Nisi filter holder adapterring på et objektiv. Denne har satt seg bom fast og ikke mulig å få den av. Er det noen som har et godt råd til hvordan jeg kan få løsnet denne og skrudd den av igjen?
#1
#1
Tormod N.
Hei ! Har du prøvd og legge en gummihanske over og skru det av med den.

Mvh Tormod Nordskog
#2
#2
Odd S.
Gummihanske kan godt virke. Hvis ikke kan du jo prøve råd du finner på nett, så som disse: http://fstoppers.com/diy/10-ways-remove-stuck-lens-filter-420787
Jeg har hørt at problemet er særlig knyttet til filterringer av lettmetall og at proffer foretrekker filterringer av messing, men jeg går ikke god for at det stemmer.
Rune H.
Takk for svar.
Fikk den av med å knipse på den noen runder etter et tips fra en fotovenn.
Et utrolig råd, men det hjalp :)
#3
#3
Trygve T.
1
Temperatur kan ofte hjelpe. La det kjøle seg ute hvis det er kaldt (rundt frysepunktet eller kaldere) eller legg det i kjøleskap eller fryser. Da trekker filterringen seg mer sammen enn objektivet og det går lettere å løsne.
Har ihvertfall fungert slik på mine objektiver og filterringer.
Rune H.
1
Takk for smart svar. Fikk dessverre ikke brukt det nå, men har det i minne til problemet oppstår igjen :)
#4
#4
Frode E.
1
En metode jeg har brukt et par ganger med godt hell er å sette en tallerken med litt vann i fryseren. Så setter jeg objektivet med ringen nedpå isen i ca. 30 sek. Ta gjerne litt plastfolie over først, så slipper du fukt på objektivet. Dette vil sannsynligvis gjøre at ringen krymper litt og løsner fra gjengene. For å forebygge at ringene setter seg fast igjen kan du gni et stearinlys langs gjengene. Voksen hindrer ringen fra og feste seg igjen.
Åpne uskalert versjon i eget vindu