Åge M.
Jeg bruker sjelden eller aldri video, tar kun stillbilder. Men, idag landa det et ambulansehelikopter rett utenfor, og da det tok av igjen tok jeg en videosnutt (i tillegg til en del stillbilder).
Etterpå satt jeg minnekortet inn i minnekortleseren (ekstern) som jeg pleier og kopierte bildene over på PC. Men, da viser det seg at det bare er stillbildene som overføres. Setter kortet inn i kameraet igjen (Sony RX100 VI), og spiller greit av videosnutten, så den er på minnekortet. Så deleter jeg alle stillbildene og setter kortet inn i minnekortleseren igjen, men ingen video (videoen er ikke deletet fra kortet).
Hvorfor greier ikke PCn å lese denne videoen? Jeg har tidligere tatt en eller to videoer med andre kameraer, og da har det gått greit.
#1
#1
Geir B.
Hei Åge,

Dette høres merkelig ut.
Muligens ligger video-fila i en annen mappe på minnekortet enn stillbildene. Jeg mener å huske å ha erfart det på noen kompaktkameraer.

Jeg fant denne utvekslingen på Flickr:

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Where is video file stored on memory card?

view profile
Tom Rehor Photography says:

I have recently purchased the Cyber-shot DSC-RX100 III. I take photos and easily see them on the memory card. However, I can find no movies; the camera says it is recording, but when I put the chip in the card reader, there is no movie file.

What am I doing wrong?

Thank you.

--Tom
4:46PM, 25 January 2015 PDT
view photostream
Skypro99 says:

Private > AVCHD > BDMV > STREAM

Make sure your settings show "hidden" folders, or you might not see the Private folder.
87 months ago
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Du kan jo også prøve å koble kamera til PC/Mac med USB-kabel og se om video-snutten dukker opp da.

Lykke til! Håper du finner ut av det.


MVH

Geir

Amatør med interesse for landskap.
Åge M.
Takk for tips Geir :)
Ser andre har hatt samme problemet ja (finner flere spørsmål om samme når jeg googler). Har ikke greid å få det til, selv om jeg får opp "Private folder", og også har koplet kamera til PC med USB.
Så tror jeg gir opp dette, er ikke så farlig med denne videosnutten. Og så får jeg bruke et annet kamera neste gang til å filme med.
karin s.
Hei, har Sony a7s, jeg må sette kortet direkte i macen, det kommer opp tre mapper! Videoen ligger i privat!
Mvh Karin.
Åge M.
1
Takk for tips Karin.
Nå greide jeg det på annet vis: Minnekort inn i eksterne kortleseren, så "Private", M4ROOT og CLIP. Der lå videoen. Og så bare copy paste over til der jeg vil lagre den. Puuuh!
karin s.
Så bra;) muligt du filmer i et annet format enn meg filmer lite! Og tar i avchd,
Åpne uskalert versjon i eget vindu