Ståle V.
Finnes det et lyssterkt kinesisk normalobjektiv (blender 1.0 eller 0.95 eller noe liknende) , eller 35mm eller 40mm, til Nikon FE. Altså Nikon F-fatning? Regner med i tilfelle at det vil være relativt billig.
#1
#1
Erlend S.
Det kan jeg tenke meg at finnes. Men du vil kanskje heller bla opp 2500 for min Nikkor 55 mm 1:1.2? Tror den er hakket eldre enn ai-serien.
Ståle V.
Det er ikke aktuelt akkurat nå desverre, men litt senere i år kanskje. Og det er mer aktuelt å gå mot 35,40mm enn 55mm.
Erlend S.
Googla 35 1.4 på finn, den billigste var en Samyang til 2500. 40 mm utvalget er trolig begrenset med god lysstyrke.Men jeg aner ikke om nyere objektiver som Samyang er kompatible med eldre Nikonkameraer
#2
#2
Bjørn T.
1
lyssterke objektiver
Det finnes sikkert kinesiske objektiver f,seks Samyang med den lysstyrken du er ute etter - men det blir uansett ikke billig, regn med 15.000,- kroner minimum.

Billigste alternativet for lyssterke objektiver er å kjøpe et brukt nikkor 55 mm f1,2 på f.eks Ebay. Dette objektivet finnes med både AI og gammel nikon F fatning. Trenger du å bygge om til AI fatninger tror jeg det finnes et ombygningssett som er relativt enkelt å fikse til på objektivet.

BT
Ståle V.
Ser ut til at kost/nytteverdien ikke går opp her desverre. Tok en liten kikk på Finn og, i hvert fall for øyeblikket, så er prisene på interessante kjøp litt høy...
Takk for innspill begge to. Må tenke litt.
Erlend S.
1
Superlyssterk 35 eller 40 mm som dekker ut 24x36mm høres dyrt og sjeldent (eller ikke-eksisterende).ut.
Tror 35 1.4 er det nærmeste du kommer.
Ståle V.
Audun S.
1
Enig med tipset om Nikkor 35mm f/1.4.
Med Nikon FE (jeg har en slik selv) kan du bruke både Ai/Ais og pre-Ai objektiver, da kameraets Ai-tapp kan vippes til side.
Det samme kan FM (jeg har også kjøpt en slik).
Denne muligheter tok Nikon vekk på FE2 og FM2.
FM der serienummeret begynner på 2 har egen utøserlås, så fremtrekksarmen trenger ikke være vippet ut for å kunne ta bilder med den (min FM som er på vei er en slik tidlig FM).
Åpne uskalert versjon i eget vindu