Marius N.
Hei!

Er det noen som har erfaring med eller kunnskap om det er mulig å få akkreditering som fotograf på f.eks Tippeligakamper, større nasjonale skirenn eller nasjonale friidrettsarrangementer når man i utgangspunktet er frilansfotograf i et stadie der man fremdeles bygger portfolio?

Altså at man ikke har noen man jobber for. Jeg ser i enkelte søknadsskjemaer om akkreditering at man f.eks må oppgi "Mediehus". Har noen opplevd at man kan skrive "frilans" og dermed få tilgang til arrangementene?

Såvidt jeg har skjønt så kan det hjelpe at man er medlem i Norske Sportsjournalisters Forbund. Hva er deres erfaringer?
#1
#1
Bjørn J.
1
Du kan melde deg som frivillig. De aller fleste av de større sportsarrangement er avhengig av frivillige. Uten å ha noen arbeidsgiver å vise til kan det ellers være vanskelig å få innpass. Jeg har vært frivillig for flere sportsgrener og er fast frivillig for et lag i den øverste ishockeyligaen, for hesteklubb og for diverse vinteridrett aktiviteter, som skiflyving i Vikersund hvor det snart er VM. Her er det et presseavdeling med fem frivillige fotografering hvor fire av dem er profesjonelle fotografer. For de store vinterarrangementene er det ikke arrangøren som krediterer men FIS.
Marius N.
Takk, det var et godt tips :)
Åpne uskalert versjon i eget vindu