Arild T.

Har fått problem med kalibrering av min Eizo-skjerm etter at jeg oppgraderte til Windos 11 i forbindelse med innkjøp av ny datamaskin.
'Har noen av dere her opplevd det samme, og eventuelt er det noen som sitter på en løsning av problemet?

Takker for innspill og svar!

Med hilsen Arild Thingvoll
#1
#1
Alf Åge B.
Kjent problem som berører alle med Eizo skjerm som har oppdatert til W11.

Følg med på denne linken for status:
http://www.eizoglobal.com/support/compatibility/software/...windows11/

Regner med at Eizo jobber skjorta av seg for å løse dette, for dette er en situasjon de ikke kan leve med. For alle andre med Eizo skjermer: ikke oppdater til W11 enda...

Oppdatering:
Er muligens fikset:
http://www.eizoglobal.com/support/db/products/software/se...rnavigator

Vil selv sjekke dette i kveld.
Arild T.
Tusen takk for link som muligens løser problemet! Skal sjekke ut dette senere i kveld.
Takk!
Arild T.
Hei, igjen.
Brukte den siste linken du sendte, men fungerer fortsatt ikke.
Fungerer den hos deg?


Arild
Alf Åge B.
Fungerer hos meg nå. Måtte manuelt laste siste versjon av Colornavigator 7 (automatisk oppdatering fungerte tydeligvis ikke). Kalibrerte min CG2730, og profilen ble nå lastet uten problemer.
Vet ikke hvor det lugger hos deg, så du får prøve deg litt frem. Har du siste oppdateringer på W11?
Arild T.
Får denne feilmeldinga:
The adjustment capable monitor cannot be found.
Alf Åge B.
Ok, den feilmeldingen er ikke del av feilen som nå er rettet mht lasting av profiler fra Colornavigator.
Den feilmeldingen du gjengir ovenfor er adressert i manualen til Colornavigator 7. (Obs at Colornavigator 6 ikke støttes i W11). Du oppgir ikke hvilken skjerm du har, hvis den er en eldre modell så sjekk status mht funksjonalitet til CN7.
Arild T.
Hei.
Hvor i manualen finner man hjelp til den feilen jeg har?
Jeg har en Eizo C270-skjerm.
Arild T.
Har prøvd alle muligheter, men fungerer fortsatt ikke.
#2
#2
Per Arnfinn P.
Last ned siste versjon av ColorNavigtor 7. Det skal fungere nå mot Windows 11.mvh
Per Arnfinn
Profil Data
Alf Åge B.
Alt er ikke helt på plass enda. For de som bruker Adobe Photoshop må man inn i W11 under Fargestyring - Avansert og legge inn profil manuelt. Har man flere skjermer så må en av dem prioriteres, likedan om man har flere profiler (f.eks. web og utskrift). Jeg fikk ikke samsvar mellom skjerm og utskrift, og fant ut dette først etter noe intens feilsøking og googling. Rådet må derfor fremdeles være: W11 er ikke helt på plass enda mht fargestyring, og opp mot noen programmer, deriblant photoshop.
Bård Ivar F.
Alf Åge B skrev:

Rådet må derfor fremdeles være: W11 er ikke helt på plass enda mht fargestyring, og opp mot noen programmer, deriblant photoshop.

Det er greiest å ikke være først med det nyeste og spesielt ikke hvis det gjelder daglig bruk. Med en "reservemaskin" på plass kan det prøves ut før aktiv drift. Slik har det fungert fint her helt siden Microsoft lanserte Windows første gangen...http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Alf Åge B.
Du har aldeles rett, og det verste er at jeg er fullstendig klar over dette... Men det er som et parti sjakk, plutselig ødelegger man en god stilling med et idiotisk trekk! Jeg gjorde noen undersøkelser, googlet litt osv, men det gikk under radaren at Microsoft så til de grader rotet til fargestyringen i W11. Men de utfordrer bl.a. Adobe med dette, så det retter seg vel etterhvert..
#3
#3
Per Arnfinn P.
1
På ColorEdge CG2730 må du ha DisplayPort skjermkabel ha tilkoblet samtidig i med USB A-B kabel. USBB A-B kabel skal alltid stå i mellom datamaskin og skjerm sammen med skjermkabel, da hardwarekalibrering skjer over USB. CG2730 har 10 bits PC signal over Display Port så bruk det framfor DVI eller HDMI1 som gir 8 bit. mvh. Per Arnfinn / Profil Data
Arild T.
Har CS270-skjerm med ditt oppsett, men fungerer ikke likevel. Ex3-kalibratoren får ikke kontakt. Skjønner ikke hvor feilen kan ligge, men takk for ditt innspill!

Arild
Åpne uskalert versjon i eget vindu