Agnar H.
bildebilde
Hvilke innstillinger anbefales for RAW-konvertering til .jpg i LR? Altså maks kvalitet for bruk til print , f.eks. i A3 format.

Legger ved et par bilder som viser innstillinger under eksport. Er det ting her som bør endres på?
#1
#1
Geir B.

Hei Agnar,

Hvis formålet er å printe ut i A3, hvorfor gå veien via jpg? Hvorfor ikke printe ut fra LR? Det er jo en egen print-modul i LR.

Hvilke innstillinger man bruker i LR avhenger jo helt av hva bildet skal brukes til. Hvis det er for å publisere på Facebook, bruker jeg typisk 2000 pixler langs lengste bildekant (noe som kanskje er unødvendig mye) og jpg-kvalitet rundt 80. Hvis det er for å jobbe videre med i PS, eksporterer jeg til PSD eller TIFF i full oppløsning.

Vet ikke om dette er svar på det du spør om.

MVH

Geir

Amatør med interesse for landskap.
Agnar H.
Takk for svar. Var nok litt upresis i spørsmålsstillingen. Det var ikke snakk om å printe ut på egen printer, men å sende inn bilder til kopiering. F.eks. til Cewe Japan Photo. Jeg har et system der jeg lagrer RAW + fremkalt .jpg i felles mappe på lokal disk. For å sende inn til kopiering hentes så .jpg derfra.

Så spørsmålet er hvilke innstillinger gir optimal kvalitet i en slik sammenheng. Ja, for visning på Facebook, Istagram etc kreves ikke mye, så bør være bedre enn det.

På vedlagte screenshot ser jeg resolution er satt til 720 pixels pr inch. Er det ellers andre innstillinger som bør gjøres noe med før eksport?
Geir B.
1
Hei Agnar,

OK. Jeg skjønner.

Her er noe jeg fant på web-siden til cewe.no:Vi kan behandle følgende bildeformater:

JPEG (Standard for Joint Photographics Experts Group) Filendelse: .jpeg, .jpg
TIFF (Tagged Image File Format) Filendelse: .tiff, .tif
BMP (Windows Bitmap) Filendelse: .bmp, .dib
PNG (Portable Network Graphic) Filendelse: .png
GIF (Graphics Interchange Format) Filendelse: .gif
Merk: Dine bildedata må være i standard sRGB-fargerom. Fargen på de aller fleste digitalkameraer matcher med dette. Filer med andre fargerom (f.eks. CMYK) støttes ikke av vår nettapplikasjon. De kan derfor føre til problemer under bestillingsprosessen eller til dårligere eksponerings- og trykkeresultater. Bildestørrelsen må ikke overskride 25 megapiksler (f.eks. 5000 x 5000 piksler). Filstørrelsen er ikke begrenset. Lag, stier eller ytterligere kanaler som opprettes i bildefilene tas ikke i betraktning under behandlingen.Altså bør du eksportere til sRGB og med best mulig oppløsning. Men det ser ut til at 5000 x 5000 pixler er max. Det er ikke spesielt imponerende, i og med at mange kameraer nå har flere pixler enn dette.
Antall pixler per tomme blir bestemt av antall pixler i bildet som du laster opp og størrelsen på papirkopien du bestiller.
Hva du har satt som verdi har ingen betydning.
Siden det ikke er noen begrensning på filstørrelse kan du eksportere till jpeg med 100% kvalitet eller til TIFF.


Håper dette hjelper.

MVH

Geir
Åpne uskalert versjon i eget vindu