Walter S.
bildebildebilde
Hørt den om at "...Nikon D750 skal tåle 150.000 eksponeringer?"
- Mitt Nikon D750 - kjøpt 25. 11. 2016 (kr. 17.999,-) hos Japan Photo - nå med ca 98.200 shutter count - har begynt å "fuske". D.v.s. får opp "Error" på topp-skjermen og kamera nekter å eksponere. Det er tydelig at den mekaniske lukkeren er i ferd med å si "takk for seg" / havarere.
Er en shutter count på litt over 98.000 innenfor reklamasjorett ifm. reklamasjonstiden (5 år) - når jeg for 5 år siden leste reklamen for D750, så sto det: "NIKON D750 - Shutter Life Expectancy 150.000 cycles " ...??

Det står også på hjemmesiden til Nikon Norge at (D750): Robust og slitesterkt (?!?) D750 er beskyttet av et robust og værbestandig kamerahus. Lukkeren av kevlar/karbonkompositt er testet for opptil 150 000 sykluser og den selvbærende konstruksjonen har gitt et lett og holdbart kamerahus.

- Innleverte kamera til Jan Photo i Moss med reklamasjon, 15.9.21
- Fikk i går avslag på reklamasjon (pr. e-post) fra en som kaller seg for "Lauritsen Result" - Servicepartner - 2008 Fjerdingby - med melding til FotoCare AS og med en slags "rapport / konklusjon" at lukkeren er gåen og at mitt kamera IKKE har krav på reklamasjons-reparasjon, selv om det står: 98.200 eksponeringer og kjøpt i underkant av 5 år ...!
- Sitat fra e-posten: " Feil på lukker - kamera har gått 98.200 eksponeringer - kamera er i underkant av 5 år fra kjøpsdato. Vi anser dette derav ikke som en reklamasjon. Pris (kr. 4.243,-) gitt å demontere ned med bytte av lukkerunit. Oppjustering av billedsensorplan - lukker - front/bak.fokus. Generell rens av kamera, speilhus og sensor. Oppgradere firmvare versjon.
Mvh. FotoCare AS"
- Det er Lauritsen som vil ha svar fra meg: "Vennligst ta kontakt med svar på tilbudet (rep. kr. 4.243,-).
- Hvem har ansvaret her? Lauritsen (Hvem er han?) - FotoCare (som vel er den som skal utføre selve reparasjon?), Nikon eller Japan Photo ?
- Synes egentlig dette er en slags ansvars-pulverisering med så mange kontakter / involverte - alt dette for å forvirre kunden? Det blir unødig komplisert når så mange: JapanPhoto - FotoCare AS - Nikon Norge eller Lauritsen Result er å forholde seg til! Føler jo at jeg blir kasteball mellom alle disse, og alle "prøver seg" ...!

Hva er "reklamen" til Nikon verdt når de nå sier at et lukkertall på 98.200 er for mye (i forhold til nevnte 150.000) for kunne bruke reklamasjonsretten.

Noen gode råd på veien, ellers ...?
Takk for at du leser alt dette gjennom!
Mvh,
Walter

"A picture a day, keeps the shrink away"
#1
#1
Tor B.
1
Fotocare er noen svindlere.

de skulle ha 10.000kr for å bytte ut sensoren for at det var en "ripe" der.

camera.no fikset det med en klut, uten å skifte sensor, på reklamasjon.

- - - - - - - - - - - - - - -
#2
#2
Bård Ivar F.
2
Du er antagelig den FØRSTE som reklamerer på lukkeren i en D750?
5 år er 5 år og forventet levetid på defekt komponent, oppgitt av produsent, er langt fra det du har benyttet.
Helt klar reklamasjon innenfor dine reklamasjonsrettigheter. Det er antagelig rimeligere å skifte mekanismen enn å erstatte varen med en tilsvarende modell fra dagens sortiment?

For noen år siden reklamerte jeg på en HP bærbar fra Dustin. Det var også ca 1 mnd før 5 år brukstid. Dustin refunderte kjøpesummen i sin helhet da reparasjon ikke var lønnsomt. Det er slik reklamasjonsretten fungerer når den tolkes korrekt. Og jeg har fortsatt å handle hos Dustin.....

Stå på kravet !

http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#3
#3
Gunnar L.
1
Din advarsel er notert!
Jeg har selv kjøpt en del utstyr fra Japan Foto - men har ikke hatt noen problemer og kan ikke vite hvordan de oppfører seg når noe går galt. Saken din høres skrekkelig ut - stå på sier jeg også!
Forøvrig virker det også som om Fotocare også hører hjemme på No-Go listen!

Med vennlig hilsen
Gunnar L.
#4
#4
Lasse B.
1
Mange å forholde seg til men det er vel forhandleren som skal håndtere en reklamasjon
Walter S.
Lasse:
Det er jo egentlig det som er frustrasjon.
Jeg har gjort slik det skal gjøres - reklamert til forhandler Japan Photo og forventer da et svar i FRA Japan Photo - som jo skal håndtere dette
- MEN, jeg får henvendelser (mail) fra noe som heter "Lauritsen Result" - Servicepartner - 2008 Fjerdingby - med melding til meg OG FotoCare AS ... om at reklamasjon ikke tas til følge. I samtale med denne Lauritsen får jeg beskjed om eventuell å henvende meg til "Nikon Supportavdeling" og ta det opp med de ...?!?
Mange kokker - mye søl.
Jeg ville ha det ENKELT og ha dette FRA Japan Photo som eneste kontaktpunkt - og ikke bli kastet frem og tilbake mellom de forskjellige instansene.
Walter
#5
#5
Bård Ivar F.
Når det er nevnt så må jeg si at selv etter et par "uheldige" omstendigheter med Japan Photo - som løste seg på eksemplarisk måte - så er det blitt handlet en del senere.

FotoCare har også utført glimrende service og selv om de var uheldige å ødelegge sensoren på ett av mine kamerahus ifm. Check & Clean så måtte jeg bare vente noen dager til ny sensor var på plass - uten kostnader for min del.

Det er lett å klage, men mye vil løse seg hvis man sikter direkte på målet og ikke slipper ut for mye eder og galle i sosiale medier. Dialog er stikkordet og litt innsikt i Garanti- og Reklamasjonsrettighetene vi har som forbrukere.


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Walter S.
2
Jeg har alltid hatt et godt forhold til Japan Photo - spesielt her i Fredrikstad, hvor jeg kjenner de fleste ved fornavn, så mye har jeg handlet der over de siste 10 år.
Men har aldri hatt en reklamasjon før, så dette er noe nytt.
Bård Ivar F.
2
Skriv et reklamasjonsbrev stilet til forhandleren der du kjøpte kamerahuset.
Hold deg kun til fakta som når kamerahuset er handlet, hvor mange eksponeringer og en oppsummering som viser at du er innenfor både når det gjelder tid og holdbarhet garantert av produsent.

Send kopi til Japan Photo sentralt og legg ved kopi av kvittering som sendes på epost.

Det bør ikke ta lang tid å få respons slik at det bare baller på seg med mye synsing fram og tilbake.

For meg er Nikon et glimrende verktøy, men som de fleste er jeg langt unna å klare å bruke opp antall eksponeringer eller oppleve feil....før ny modell er innkjøpt ;)
#6
#6
karin s.
1
Ikke kjøp nikon,
Jeg har en gang levert et objektiv inn hos Japan foto! Feil på fokusring, akkurat samme karen som var mellommann der;) lauritsen, Enkelt og greit! Kutt ut lauritsen og be forhandler levere kameraet til foto care! Kan jo lure på hva lauritsen får for dette? Lukter brent!
Ikke gi deg walter!
kes
#7
#7
Tor Einar K.
2
Klag til dem som har solgt deg varen(Japan Photo).
Om ikke det fører frem er nok Forbrukertilsynet neste steg.
http://www.forbrukerradet.no/klageguide/

De fleste virksomheter er ikke glad i den unødvendige tidsbruken/kostnaden en får med slike saker enten det gjelder Forbrukerråd, Arbeidstilsyn eller bokettersyn.
Blir de gjort kjent med at du kommer til å gå videre med saken kan det hende de blir mer medgjørlige.
#8
#8
Kåre W.
1
Har bra erfaring med Japan Photo personlig, fått igjennom reklamasjon senest i våres.
Kjøpsloven dekker fabrikkasjonsfeil på ting som er forventet å holde mer enn 5 år i en periode på 5 år.
Man må bevise at det er en fabrikasjonsfeil. Lukker kan muligens betraktes å være en slitedel. Den er av Nikon oppgitt å være konstruert for å holde optill 150000, det er dermed ikke garantert at den holder så lenge. Alder kobinert med antall lukker bevegelser er sansynligvis faktorer som spiller inn på holdbarhet i tilegg til forholdene den er brukt under.
Likeledels har man 5 år "garanti" på bil, men klutsj, bremser, luftfilter og lignende må man betale for etter en periode.
Er enig i at det er kjedelig å måtte forholde seg til diverse underleverandører som ikke er ansvalige overfor for deg. Forhandler er ansvarlig for reklamasjon, importør er ansvarlig hvis forhandler går konkurs.
Det blir en bedre kunde opplevelse hvis i tillegg forhandler har ansatte med god opplæring på hva som dekkes av garanti og tar seg tid til å forklare det for kunde.
Det er selvfølgelig mulig å diskutere deres avgjørlse om å ikke dekke reparasjonen, jeg vet ikke hva som er vanlig i bransjen.


Tor Einar K.
1
Denne Mogens Lauritsen driver med "bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning" hjemme fra stua si, ikke teknisk support. Tilsynelatende et innleid enkeltmannsfirma som skal sitte som bremsekloss og ta imot kjeft. Det normale ville være at verkstedet tar avgjørelsen, men de vil tydeligvis ikke være ansvarlig for Nikons praksis i reklamasjonssaker.

Det sier sitt om hvor dårlig det går med Nikon når dette er representasjonen de har på slike saker i Norge
Inge A.
1
Lauritsen er den som tar seg av retur og reklamasjon for Japan Photo, ikke Nikon. Jeg har selv vært borti han en gang.

"Det er vår servicepartner, Lauritsen Result v/Mogens Lauritsen som tar hånd om all kontakt og formidling mellom verksteder og kunder. Lauritsen Result kan svare på generelle spørsmål om reparasjon og reklamasjon og har oversikten over prosessen i hver enkelt sak. Kunder som ønsker å sende reklamasjons-/reparasjonssaker direkte til Lauritsen Result kan benyttte følgende adresse..."
#9
#9
Agnar H.
2
bildeIkke bra. Som flere er inne på; det er Japan Photo som er ditt kontaktpunkt, forhold deg til de. Og vær tydelig på at dette er noe du ikke gir deg på og går videre med. Mener du har en god sak.

En annen ting er at Japan Photo sentralt gjerne kan få et hint om at saken omtales på et fotoforum med mange dedikterte fotografer. Den negative vinklingen det gir bør betyr mye for Japan Photo, langt mer enn kostnaden med å fikse kamera.

På den annen side; om de er smart så legger de seg helt flat og beklager det som har skjedd. Det vil gi goodwill og positiv oppmerksomhet for Japan Photo i et presset kameramarked.

Fant ellers en link til en sak fra 2017 som omhandler problemer med lukker på D750 :
http://petapixel.com/2017/07/14/nikon-recalls-d750-third-...ter-issue/
Walter S.
Takk for støtte, Agnar!
Bare for å si det som ikke kommer frem i mitt innlegg: Jeg er såre fornøyd med Nikon - og har hatt mange speilrefleks fra dem.
- Begynte med D90 - så D200 – D300s (har jeg ennå) – D5100 – D5300 (har jeg ennå) – D700 – D7200 (har jeg ennå) i tillegg til 12 Nikon-objektiver, og mitt siste fullframe D750 som for tiden ligger hos FotoCare i Oslo (tror jeg).

- Du vet jo selv, du som kjøpte mitt D700 for noen år siden, at jeg er Nikon-mann på speilrefleks og Fuji-mann på speilløs.
Igjen takk for din mening og ikke minst for linken, som kan være behjelpelig.

Mvh,
Walter
#10
#10
Christian H.
1
CEWE Norge og servicebetingelser
Hei Walter.

Først og fremst, beklager at du har en kjip opplevelse rundt ditt produkt.
Jeg har ikke hørt om denne saken før, men så blir jeg heller ikke inkludert i alle servicesaker, jeg har dyktige kollegaer som tar unna "98%" uten at hverken vi eller kunden opplever det som problematisk. Men av og til dukker det opp saker som låser seg litt, og da kommer jeg inn. Og så det er sagt, saken din er enda ikke på mitt bord, så jeg kan ikke uttale meg om detaljerne da jeg ikke har lest de.

Dessverre kan ikke jeg heller svare for hva som er Nikon sine betingelser rundt lukkeren din, men jeg har sendt mail til min kontakt for å få dette avklart.

Når det kommer til dine rettigheter som kunde så svarer jeg på generelt grunnlag, og tar for gitt at du er dekket av forbrukerkjøpsloven (hensikt bak kjøp bestemmer dette). Og den som er ansvarlig ovenfor deg som kunde er alene selgeren, dvs oss. Men, vi har også (uansett hvem partnere vi samarbeider med) også noen rettningslinjer for hvordan vi skal operere. F.eks valg av serviceverksted, som ikke er valgfritt. Vi er tvunget til å forholde oss til sertifisert serviceverksted, som i dette tilfellet er Fotocare. Dersom kunde ønsker å benytte et annet verksted kan vi altså ikke hjelpe til med det, og samtidig forvente at Nikon tar regningen.

Når det kommer til Lauritsen Result så er det et system vi valgte for over 10 år siden, og hensikten bak å inkludere en tredjepartner rundt service/reklamasjoner var å sikre kunden en identisk behandling samt kvalitet i enhver situasjon. Vi har jo som kjent mange butikker i Norge, og da blir det potensielt også større risiko for feil og ulik behandling av identiske situasjoner - noe som kan være svært uheldig for kunden.

Videre nå må jeg avvente svar fra Nikon, og rett og slett se hva de sier. Vi vil gjøre vårt for å sikre deg korrekt og god behandling i din situasjon, men jeg kan ikke garantere noe utfall naturligvis, for både vi og Fotocare er prisgitt Nikons rettningslinjer. Du vil uansett høre fra oss via mail så snart som mulig.

Jeg vil også gjøre oppmerksom på at selv om kamera kommer med 5 års reklamasjonsrett så er det deler av den som ikke dekkes av det, bl.a batteri og slitasjedeler.

Mvh
Christian Helle
Category Manager
CEWE Norge AS
Walter S.
Takk for interessen i denne tråden, Christian Helle! Fint at du tar del i diskusjonen her, det kan hende at også flere fotografer er interessert.
- La meg først si at jeg, nå gjennom mer enn 10 år - alltid hatt et meget godt forhold til JP her lokalt, mest i Fredrikstad, men også Moss, som jeg har brukt når varen ikke var på lager i Frstd. Kjenner de fleste som jobber der ved fornavn og har bare godt å si om service.

- Kjøpte mitt første Nikon (D300s) i Fredrikstad 1. desember, 2010 - og mange flere kom til etterhvert. Meget synd at både Fredrikstad- og Moss-butikken ikke selger kamera / objektiver lenger, dermed blir avstanden til JP mere diffust. Og, dette er første gang at jeg har en reklamasjon og ble noe satt ut av fremgangsmåten.

Skjønner dette med at slitedeler (bl.a. lukker) ikke i det uendelige er dekket av reklamasjonsretten.

Hele poenget mitt - se 1. linjen i mitt innlegg - Hørt den om at "...Nikon D750 skal tåle 150.000 eksponeringer?" ... er jo hvordan Nikon kan skryte av dette tallet når et krav som er basert på 98.000 blir avvist?

http://www.nikon.no/no_NO/product/discontinued/digital-ca...r-r9KzPqjI
står det svart på hvit under ROBUST OG SLITESTERKT: "... Lukkeren av kevlar/karbonkompositt er testet for opptil 150 000 sykluser og ..."

Hvordan skal man da tyde dette? Er ikke dette for å "lure" kunden til å tro at D750 skal kunne tåle opp i mot dette tallet? Det gjorde i hvert fall jeg, noe som bidro sterkt til at jeg valgte D750.
Nå er jo dette egentlig noe som Nikon Norge skal ta stilling til - hvis jeg forstår deg rett. Så vi får bare vente og se hva din kommunikasjon med dem ender opp med. For meg er dette en prinsippsak på hvordan reklame-kommunikasjon mellom produsent og kunden skal kunne / måtte tydes.
Med vennlig hilsen,
Walter
Geir B.
2
Hei Walter,

Enig med deg i at man får inntrykk av at D750 skal greie 150'000 eksponeringer. Men strengt tatt lover de ikke at kameraet holder så lenge. De sier bare at det er TESTET for OPPTIL 150'000 sykluser.

Dette minner meg om et Fjällräven-telt jeg kjøpte en gang for lenge siden. I reklamen sa de at teltet var testet på Grønland. Dermed tror man jo at det skal tåle det meste.
Det tålte nok både vind og kuldegrader, men norsk høyfjellsklima med mye regn var en annen sak. Regnet rant rett gjennom. Villedende reklame kan man si, men de hadde vel sitt på det tørre, bokstavelig talt.

98.000 eksponeringer er ikke så aller verst, da.

Hvis det er Nikon som er vanskelige her, hadde det kanskje ikke hatt noe å si om kameraet var kjøpt hos Japan Photo eller hos en annen forhandler.

La oss se hva Nikon svarer etterhvert. Kanskje konklusjonen blir: Ikke kjøp kamera fra Nikon hvis du tror på det som står i reklamen.

MVH

Geir
Walter S.
Geir B skrev:

... La oss se hva Nikon svarer etterhvert. Kanskje konklusjonen blir: Ikke kjøp kamera fra Nikon hvis du tror på det som står i reklamen.
MVH
Geir

Meget godt poeng, Geir!"A picture a day, keeps the shrink away"
Christian H.
4
Vi ser det som naturlig å være der kunden er, for å kunne yte best mulig service. Sagt enkelt, er ikke dere fornøyd har ikke jeg jobb å gå til om særlig lang tid ;) Og det har jeg ikke lyst til

Jeg er glad for å høre at du er fornøyd, og jeg er enig med deg at det er trist at vi ikke lenger har hardware i butikkene Fredrikstad og Moss. Fredrikstad er jo også min lille baby, var butikksjef der i en god del år (frem til 2007), så den smertet ekstra hardt. Men, markedene er som den er. både med færre som kjøper kamera og økt handel på internett, så det tvinger oss til å tilpasse oss de endringene som kommer. Vår jobb er uansett å legge til rette for at kundene foretrekker oss når de skal handle eller fremkalle bilder men vi også forstår at det kan bli enklere å velge andre når vi gjør grep som vi har gjort der bl.a. Så får vi bare håpe at du ser oss som et godt alternativ også inn i fremtiden.

Reklame er ganske farlig og ofte misvisende. Det er en kamp jeg har tatt med leverandørene flere ganger, og her stikker værtetting seg ut som en hyppig sak. Er vel strengt tatt bare Pentax (etter min erfaring) som har klart å holde det de "lover" der. Ellers har både Nikon og Canon sagt ting de kanskje burde moderert før de slapp det løs på kundene. Og det er ikke første gang jeg opplever at kunder oppfatter en ting og produsent har sitt på det tørre juridisk sett, ikke etisk sett. Jeg har selv opplevd å bli forført av påstander som har vist seg å være på grensen - og det tross jeg har jobbet med dette snart 15 år nå.. Uansett er saken nå hos serviceavdelingen hos Nikon, og jeg kan garantere at de ikke tar lett på slikt. Du har tross alt kjøpt et flaggskip som de er svært stolte av - og med det blir du en ambassadør for de som de ikke ønsker å skuffe. Om utfallet blir slik du ønsker og håper på gjenstår å se, men den er ihvertfall løftet opp til Nikon og de ser nærmere på den nå.
Walter S.
Christian H skrev:

... Fredrikstad er jo også min lille baby, var butikksjef der i en god del år (frem til 2007), så den smertet ekstra hardt. ...


O.K.! Interessant, at du kjenner JP Fredrikstad personlig. Da var du butikksjef før Ståle Tvete, da ... jeg tror han startet på den tiden (2008? - omtrent samtidig som min digitale fotointeresse i 2009 ble vekket) - var innom der mange ganger og snakket med Ståle, som var meget villig til å låse opp glass-skapet og demonstrere kamera / objektiv. Han, Thea M. og Lisbeth var jeg mye i kontakt med og fikk god veiledning (orientering i utvalgs-jungelen). I Moss var det Ask Bj. som var ekstra flink til å hjelpe til med valg av kamera / objektiv.
Takk, så langt - vi får avvente Nikons avgjørelse.
Mvh,
Walter


"A picture a day, keeps the shrink away"
Henrik H.
1
Her syns jeg salgs- og serviceleder bør ha et kurs i forbrukerkjøpslovens kapittel 4 Tingens egenskaper, mangler mv. § 15 punkt b)
Vi som kunder danner oss forventninger fra mye -også utenlandsk publisert materiale, fra produsentene. Utdypingen av fenomenet med lukkerhavarierier / MTBF ( mean time befare failure) fant jeg på denne Nikonsiden http://www.nikonimgsupport.com/ni/NI_article?articleNo=00...lang=en_US
Skulle det være slik at man må forvente at lukkere i proffkameraer kan ryke og at forhandlere ikke er villige til å ta ansvar, lurer jeg på hvordan deres fremtidige bruktsalg vil utvikle seg der de sitter på haugevis av f.eks Canon 5d mk iv som har passert et lukkerbevegelsestall som nærmer seg det Walther har bak seg med sitt Nikonkamera! Denne saken leses som et typisk treneringsforsøk fra bransjen.
Christian H.
Stemmer. Ståle tok over etter meg, når jeg ble hanket inn til hovedkontoret :) Ikke mange igjen der nå fra "mitt" team, men dagens butikksjef ble ansatt av meg i mine dager - og det er en veldig dyktig dame!
Pål M. S.
1
Reklamer kan, og er ofte, misvisende. Skal en finne ut om det virkelig holder det det lover, så må det prøves ut i «felten», bokstavelig talt.

http://youtu.be/Eo61t5fH6Qw

(Beklager sidesporet, men Pentaxianeren i meg lever i beste velgående)
Audun S.
bilde
Pål M. S skrev:
Reklamer kan, og er ofte, misvisende. Skal en finne ut om det virkelig holder det det lover, så må det prøves ut i «felten», bokstavelig talt.

http://youtu.be/Eo61t5fH6Qw

(Beklager sidesporet, men Pentaxianeren i meg lever i beste velgående)


Enda et sidespor:
Min Nikon Df har over 251000 lukkeraktiveringer.
I tillegg har den litt ujevn overflate på venstre side av prismehuset. Det ser ut som det har vært sparklet en bulk, og «læret» på prismet er litt løst. Ellers er den svært pen, og den fungerer fint.
Lurer på bytte av topp på den. Noen som vet hva det vil koste?
Ellers kalkulerte jeg med bytte av lukker da jeg kjøpte den.


Vennlig hilsen Audun
Walter S.
Audun S skrev:
Enda et sidespor:
Min Nikon Df har over 251000 lukkeraktiveringer ...
Vennlig hilsen Audun
Gratulerer!
Flott, da har du jo passert den "magiske grensen" på 150.000 som Df'en skal tåle.
Sakset fra Nikon prospect: "Robust lukkerenhet: Den svært nøyaktige lukkerenheten er testet i opptil 150 000 sykluser"

- blir jo spennnede å følge med deg og din Df i tiden fremover, Audun! Lykke til.
Mvh,
Walter
Audun S.
1
bildebildebilde
Walter S skrev:
Audun S skrev:
Enda et sidespor:
Min Nikon Df har over 251000 lukkeraktiveringer ...
Vennlig hilsen Audun
Gratulerer!
Flott, da har du jo passert den "magiske grensen" på 150.000 som Df'en skal tåle.
Sakset fra Nikon prospect: "Robust lukkerenhet: Den svært nøyaktige lukkerenheten er testet i opptil 150 000 sykluser"

- blir jo spennnede å følge med deg og din Df i tiden fremover, Audun! Lykke til.
Mvh,
Walter


Takk!
Aner ikke hvordan noen har klart å få aktivert lukkeren 251000 ganger samtidig med at kamera fortsatt ser så fint ut. Det har litt slitasje under, men fint lite ellers (foruten på prismet).
Har ikke bestemt meg for om jeg skal be om pris på service; bytte lukker og topp, samt generell service.
Får se. Kanskje jeg fjerner det som er under «toppskinnet» på venstre side av prismet for å få info om en bulk, og tar det derfra. Kamera fungerer helt fint.

Redigert: det er ikke noe bulk i prismet, ujevnheten skyldes bare klumper med limgørr. Får det sikkert pent igjen. Så da bruker jeg bare kamera med den gode lukkeren som har tålt 250000 aktiveringer videre.

Vennlig hilsen Audun
#11
#11
Walter S.
8
bilde
"Nikon D750 kjøpt hos JapanPhoto blir reparerert!"
Da kan jeg - med et smil ut i munnvikene - fortelle at jeg i en e-post fra Nikon Support fikk beskjed om at mitt kamera blir reparert på det de kaller for garanti reparasjon (sikkert det samme som reklamasjon i Norge).

Jeg takker alle involverte, inkludert Christian Helle fra JapanPhoto ( nå CEWE Norge ), som har hevet dette opp til Nikon Norge, og dermed hjalp til med å sikre korrekt og god behandling. Tommel opp!

Dessverre kan jeg nå ikke lenger endre overskriften til "Nikon D750 kjøpt hos JapanPhoto blir reparerert!" - men det får stå for hvordan jeg føler akkurat nå.

- Min Nikon D750 har jeg de siste 3 årene nesten utelukkende brukt til å fotografere klassiske biler i Halden, som den, sammen med AF-S 70-200mm f/4, er ypperlig egnet til - bedre enn mitt andre system jeg bruker - speiløse Fujifilm.
Speilrefleks er nå speilrefleks!

Takk igjen til alle som har bidratt med råd og informasjon!
Walter
"A picture a day, keeps the shrink away"
Tor Einar K.
2
Flott at det gikk i orden da saken ble ledet inn på riktig spor(og den vakte offentlig interesse).

Det kunne forøvrig vært interessant å hørt Japan Photos begrunnelse for å leie inn ekstern hjelp til å forkludre slike prosesser. Jeg mistenker helst at man vil ha en "hoggestabb" utenfor egen organisasjon å skylde på når kunden blir forbannet.
Christian H.
1
Hei Tor. Dette skrev jeg i mitt første svar her - og hele hensikten var å sikre en identisk og god opplevelse for forbrukeren. Vi har jo 23 utsalgssteder, som da gir potensielt 23 ulike måter å gjøre det på. En rutine er en rutine, men mennesker er uansett forskjellige - og vi har også ansatte som jobber kun som lørdagshjelper etc og deres utsikt for å ha god innsikt i en situasjon som er svært sårbar og uheldig for kunden er jo natuligvis begrenset. Derfor så vi det som en god løsning å forenkle handling i butikk mest mulig og bruke en sentral løsning som jobbet dedikert med dette. Det skal sikre at kunden i lengst mulig grad både får korrekt og god behandling.
Tor Einar K.
Ja jeg så du skrev det. Det jeg finner høyest overraskende er at et firma som fremdeles omsetter for over 300 millioner ikke makter å ha denne kompetansen i sin egen sentrale administrasjon.

Faktisk såpass overraskende at jeg stiller spørsmål ved intensjonene.
Agnar H.
3
Det var veldig bra. Velger å tro at omtale her på Foum kan ha hatt innflytelse på det heldige utfallet. Står en alene i en slik situasjon er det gjerne lett å gi se etter første runde. Her har saken blitt løftet opp i et fotoforum med medlemmer som fortsatt bruker skikkelig kamera. Viktig kundegruppe for Nikon. Japan Photo la nok sterke føringer overfor Nikon slik at saken fikk en god løsning :-)
Geir B.
1
Når enden er god er allting godt.

Bravo!

MVH

Geir
Åpne uskalert versjon i eget vindu