Bård Ivar F.
bilde
Selv uten en trang oppvekst i Flåklypa så har dette forumet i tidligere tider prediket viktigheten av korrekt innstilte verktøy for fotografering. Dette innlegget gjelder ikke kategorien "kunst".

Kamera/objektiv må ha høy nok oppløsning, skarphet og bokeh
Kamera i manuell modus er udiskutabelt
Skjerm må kunne gjengi stort nok fargerom
Programvare fra Adobe er best

For mange år siden kjøpte jeg et "kart" for å finne ut om det passet til "terrenget" og siden har erfaringen blitt at "noe" må justeres når utstyr er blitt oppgradert...

Legger ved et bilde etter oppgradering, men stemmer kartet med det DU ser på din skjerm? Hva bør endres? Kall det gjerne konstruktiv kritikk...http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#1
#1
Bård Ivar F.
bildeLitt av bildet i første post...

http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#2
#2
Bjørn J.
Skjermen bør være kalibrert med dertil egnet programvare. Et Macbeth fargekort holder ikke til dette. Det bruker derimot under fotografering av de aller fleste fagfotografer for å produsere bilder med riktige hudtoner, riktige valører i et reklamebilde og annen produktfoto. Med et Xrite colorcker følger det også med et program hvor en kan lage egne kameraprofiler noe som er kjekt til f.eks studiobruk hvor mye er likt i forhold til lys som studioblitser, LED-lys eller lignende.
#3
#3
Bård Ivar F.
1
bildebildebildeEt bilde av gutta på tur i helgen.......og med nytt kamera. Ser ut som fargene treffer rimelig korrekt?
Bilde 2 og 3 er croppet fra bilde 1...

http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#4
#4
Rune J.
4
fargegjengivelse er generelt sett et vanskelig område. Jeg synes å observere små fargeavvik mellom kamera, PC og papir, uten at jeg legger for mye vekt på dette. Hva som er den "beste" eller "riktigste" fargegjengivelsen kan jo noen ganger være vanskelig eller umulig å avgjøre, og kommer vel an på motiv, og hva man ønsker å uttrykke. Selv få minutter (eller endog sekunder?) etter at man har fotografert et motiv kan det være vanskelig eller umulig å huske EKSAKT hvilke farger øynene observerte der og da. Vi er jo uansett på nyanse- nivå her. Og nettopp derfor spørs det om det lar seg gjøre å bestemme en objektiv "fasit" mhp hva som er beste eller mest riktige fargegjengivelse. Den gode nyheten er imidlertid at moderne bildebearbeidingsverktøy gjør det mulig å justere farger i ettertid, slik at resultatet blir subjektivt sett mest mulig optimalt. Og da er det vel bra nok?
Åpne uskalert versjon i eget vindu