Bård Ivar F.
bilde
"Samsungs nye kamerasensor: 200(!) megapiksler
Krever ikke større mobiler
Samsung melder at sensoren er så liten at den fint kan få plass i mobiltelefoner med dagens formfaktor, og altså ikke trenger noen større kamera-«bump» eller tykkere design.

Pikselstørrelsen måler 0,64 mikrometer, noe som er litt mindre enn flere andre sensorer. Mindre pikselstørrelse resulterer i utgangspunktet i at kameraet får problemer under dårlige lysforhold, men Samsung skal benytte såkalt pixel-binning - altså sammenslåing av piksler - for å minimere problemet.

Slår sammen pikslene
I mørket vil sensoren kunne slå sammen inntil 16 og 16 piksler til én under de verste lysforholdene. Slik tar kameraet i praksis bilder med en oppløsning på 16 megapiksler, men samler altså inn mye mer lys og gir bedre bilder i mørket. Mange telefoner som har en 108 megapiksel-sensor i dag benytter tilsvarende pikselsammenslåing, gjerne ved å slå sammen fire og fire piksler til en.

Dersom lysforholdene er gode, som ved dagslys, kan sensoren imidlertid fungere uten å slå sammen piksler. Dette vil ifølge Samsung skape bilder som beholder dynamikk og skarphet selv etter at de beskjæres kraftig eller fortstørres.

Kamerbrikken kan også ta opp video i 8K og 30 bilder per sekund. Da slås pikslene sammen fire og fire, slik at oppløsningen blir 50 megapiksler."

Hva skjer med kamerahusene for oss som trives best med noe stort å holde i?


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#1
#1
Dag T.
3
Tror du misforstår teknologien hvis du tror at du i godt lys får en reell oppløsning tilsvarende 200MP på et mellomformatkamera. Hint: Bølgelengden til rødt lys er større enn pikslene :-)

Du behøver ikke tro på alt markedsførerne sier.

http://thrane.name
Bård Ivar F.
Det kan se ut som litt tilsvarende PMPO, men uansett blir det interessant å se resultatene når den tid kommer...
Erlend S.
1
Det du tenker på Dag, det handler vel om at bildene ikke blir skarpe på slikt lite pixelnivå?
Dag T.
1
Jepp. Det blir som å definere hvor en bølge på en vannoverflate er. Du kan ikke si på millimeteren hvor den er fordi den er mye lengre enn en millimeter.
#2
#2
Bård Ivar F.
bildebildebildeEt bilde fra dagens tur tatt med mobiltelefonen og et par utsnitt for å se om det er noen detaljer igjen etter litt cropping...?

http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Dag T.
Bård Ivar F.
Dag T skrev:

Kjedelig bilde :-)


Ja, ingen tvil om det...og ingen ville spandert en eneste dråpe blekk på et billig papir...
I jakten på pixler med ny teknologi er det vel aldri noen som ville hengt "test-bildet" på sin egen vegg...?
Det fine med teknologi er at navnet på verktøyet ikke er en vurderingsfaktor slik mange er opptatt av for et produkt som henger på veggen....et eller annet sted?http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
karin s.
Dette var utrolig bra med mobil.verd å tenke på ;)
#3
#3
Bård Ivar F.
bildeMed tanke på Miljøet kan det være greit med dingser som har flere funksjoner samlet i en enhet så blir det mindre avfall hvert år...?

Kanskje det snart dukker opp slike merker på fotoutstyret? Bildet er tatt med mobilen for å gjøre det enkelt...

http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Åpne uskalert versjon i eget vindu