Anita M.
Hei! Jeg har akkurat blitt den lykkelige eier av et Olympus OM_D E-M10 Mark IIIS. Jeg trodde jeg skulle kunne overføre bilder trådløst til PC, men det ser ut til at WiFi kun fungerer mot smarttelefon.

Det virker som WiFi-enheten ikke kan koble seg opp mot mitt hjemmenettverk, men lager sitt eget?

Er det noen som har tips og triks for å kunne overføre bildene trådløst?

Nøkkelord:
#1
#1
Egil J.
Det er nok meningen at kameraet skal fungere som en slags router (eller hotspot), og at telefonen skal koble seg opp mot den. Du er også avhengig av applikasjonen på telefonen din for å koble deg opp og overføre bilder.

Så overføring til PC går enklest og kjappest med vedlagt USB-kabel, eller med at du tar ut minnekortet, og overfører direkte.

Har egentlig aldri blitt fornøyd med kamera til mobil overføring. Har prøvd å benytte det på en del shoot i felt, men den henger aldri med.

Men jeg anbefaler deg å bruk litt tid i stua med å lære det å kjenne, slik at du slipper å knote med å få det til å virke ute i felt. Husk at det tapper ekstra støm, både fra kamera og mobil.

En del profesjonelle kameraer kan koble seg på et nettverk og overføre bilder trådløs. Men dette er profesjonelt utstyr i en helt annen prisklasse, som er beregnet på studiobruk.
Anita M.
Takk for svar! Jeg tenkte meg nesten det, ja. Ble bare litt skuffet, da mitt lille Canon Powershot overfører bilder via nettverket mitt ved bruk av Canon progamvare uten problemer, og jeg regnet med at Olympus ikke var noe dårligere.

Har jo overført med USB-kabel tidligere, så det får gå.
Egil J.
1
Der må jeg si at Canon imponerte meg. Selv har jeg Olympus og Nikon, og for sistnevnte er det et annet regime med tanke på å overføre bilder til en server. Det er kun de proffe kameraene som støtter dette, og det er et oppsett av en annen verden (eks. ftp serverer etc). Det er ment for fotografer i studio, der bildene overføres lynkjapt til servere der et team står klar til å bearbeide dem i Photoshop.

Selv bruker jeg bare minnekortet, det er enklest og kjappest, pluss at jeg får tømt kortet og formatert det etter hver shoot. Formaterer altid kortet etterpå i kameraet.
Anita M.
Nå har jeg faktisk klart å overføre bilder via Wi-Fi. Jeg bare koblet meg opp mot kameraets nettverk og brukte MS Edge mot en IP-adresse jeg fant på nettet.

Veldig tungvint løsning, men moro å få det til.

Da mangler jeg bare et egnet program for å få dette opp å kjøre. Er dessverre ikke flink nok til å programmere selv, men kanskje Olympus kan utvikle noe?

Åpne uskalert versjon i eget vindu